Ignjatije Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Нема ништа без добре, али праведне и благе диктатуре. Није Србин за демократију. Баба је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 ОК, онда. Не слажемо се, али честитам на доследности која се ретко виђа. Искрено нисам ни ја љубитељ тих метода, али са народом који има овакав менталитет мислим да је то најбоља педагогија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Искрено нисам ни ја љубитељ тих метода, али са народом који има овакав менталитет мислим да је то најбоља педагогија. А којим онда механизмом да се спречи да ”блага и праведна диктатура” пређе у тиранију? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 а нити је Амфилохије грађанин, Метрополит наравно јесте грађанин, али не ове државе Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 А којим онда механизмом да се спречи да ”блага и праведна диктатура” пређе у тиранију? Механизам је већ ту, добило смо га мимо своје воље. Зове се по Кочићу "укопација". А добили смо га мимо своје воље јер нисмо хтели да се сагласимо са Божјом вољом. Тако да ове васпитно-поправне мере које над нама спроводи запад имају узрок у божјем допуштењу, на нама је само да се поново усагласимо са Божјом вољом, за остало ће се Бог постарати. Уколико то не урадимо проћемо као Јудеји у вечитим побунама разарајући сопствену државу и народ до потпуног расула. Crveni Baron and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Метрополит наравно јесте грађанин, али не ове државе То сам и мислио. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Реално, Србија никада из диктатуре није потпуно изашла. У смислу каква је организација државе и власти - дан данас имамо неку врсту "партијске диктатуре" где мала група моћника контролише све живо. У смислу менталитета народа - и даље преовлађује жеља за "јаком државом", а о слободном друштву се углавном појма нема, осим мале групе залуђеника који пискарају нешто по интернету. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Што се тиче повика на Првог министра актуелне републичке Владе, негдашњег ППВ-а, ја сам нешто созерцао `вако... Када бејаху они избори, где се супроставише једна другој две странке ДС и СНС (не улазећи сада у теорије завере и "завере"-ко је кога основао и како и због чега), углавном ,када једни насупрот другима беху, стекао сам осећај да гласачи који су заокружили СНС (не мора да значи да су били симпатизери те странке-једноставно су гласали против "жутих")... Дакле, како сам то скапирао, тај свет је мсилио да када дође "Аца" на влас`, да ће он сада да крене да `апси жуте бизгове (и тешто у великом броју случајева морам рећи)... Међутим, дођоше они на власт и барем у мери тзв. "евроинтеграција" наставиху у начелу истим путем као и њихови претходници... Е то је сматрам била "кап" која је "прелила тас на ваги" и сада на делу имамо тај неки "лумпенпролетаријат", дакле један добар део народа, које је Вучић пратктично "изд`о"! Значи, не браним "жуте" (таман посла), али сам стекао утисак, у разговору са људима "антиевропски" расположеним, да су очекивали промену државног и националног курса. Међутим, пошто је актуелна власт, наставила путем претходне гледе Европе, поједини слојеви наше јавности су се осетили "изданим" и одатле, сматрам, поплава којекаквих вести са појединих мање/више опскурних портала (знате на које мислим), против актуелне власти, а обзиром на "предзнак" (тих интернет портала и "ширилаца" вести) то би требало да буде на граници инцидента, у мери уређивачке политике и дужине "националне прдаљке" (што би рекла Вида Огњеновић у "Кући мртвих мириса"... Такав "пут" садашњих властодржаца је изазвао извесну количини фрустрација и хистерије, које резултате, сматрам, имамо прилику да читамо "сада и овде"... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 А што се тиче Првог министра садашње Владе, једино коренито преумљење (које не видех), може да улије неко поверење... Иначе, добро се сећамо његових и акција Миљкана Карличића, на извршилачким поступцима гашења медија итд, итд... Да не буде да га браним-њега, те БоТу и екипу, част исзузецима-још мање! Све је то од истог материјала сазданао... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Tisina tamo... :( :( :( :( :( Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Мене највише брине то што изгледа да је Вучић један потпуно суманут лик који има страховиту моћ у овом тренутку. Ја сам веровао не да се он променио, него да се, ајде да кажем, унормалио, и да је схватио да је боље да само краде и лаже као и сви дотадашњи политичари и да народ замајава те европском унијом, реформама, те овим и оним. То би се пре или касније завршило банкротом државе, али ништа другачије не би било да је било ко други на власти. Можда мало брже или мало спорије. Нажалост, његово понашање у последњих неколико дана ми говори да је он подједнако ударен као што је увек био, ако не и горе, а никада није имао више моћи у својим рукама. Опозиција не постоји, народ слуђен и гладан, а он такав какав је, са јаком историјом лудачких говора и дела. Ако осети да је угрожен, плашим се да ће потпуно погубити сваки компас... feeble, Justin Waters, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Pitanje "Da li Srbija klizi u diktatruru" je u rangu pitanja "Da li ce Srbija do kraja godine postati vodeca svetska ekonomija" .... ... i citava rasprava na tu temu ima toliko smisla ... Баба and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Мене највише брине то што изгледа да је Вучић један потпуно суманут лик који има страховиту моћ у овом тренутку. Ја сам веровао не да се он променио, него да се, ајде да кажем, унормалио, и да је схватио да је боље да само краде и лаже као и сви дотадашњи политичари и да народ замајава те европском унијом, реформама, те овим и оним. То би се пре или касније завршило банкротом државе, али ништа другачије не би било да је било ко други на власти. Можда мало брже или мало спорије. Нажалост, његово понашање у последњих неколико дана ми говори да је он подједнако ударен као што је увек био, ако не и горе, а никада није имао више моћи у својим рукама. Опозиција не постоји, народ слуђен и гладан, а он такав какав је, са јаком историјом лудачких говора и дела. Ако осети да је угрожен, плашим се да ће потпуно погубити сваки компас... Мислиш с обзиром на Вучићеву радикалску прошлост? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Мислиш с обзиром на Вучићеву радикалску прошлост? Мислим пре свега на период кад је био министар информисања и на врло конкрете ствари које је тада урадио. Баба and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Pitanje "Da li Srbija klizi u diktatruru" je u rangu pitanja "Da li ce Srbija do kraja godine postati vodeca svetska ekonomija" .... ... i citava rasprava na tu temu ima toliko smisla ... У начелу, питање је на месту... Опет, морам да поновим, да се манемо сада које "изазавао" Фезбукрепортер, СрбинИнфо и сличне "медије", али повике и прича о диктатури долази управо са тих и таквих портала... За очекивати је рецимои, да о томе сеире нпр. "жути"... Али "мало морген" што б` рек`о СМ... Прича о диктатури се "шири" ,на увијен или огољен начин (у зависности од инспирације аутора), управо са таквих места... Да не помињем тзв. артемитске портале и сајтове.. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука