коЖељ њацИ Написано Фебруар 3, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2010 Шта ово значи по наш форум? Какве има консеквенце? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 3, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2010 Занимљиво питање. Значи ли то да само форум ради са благословом, или свако тиме добија благослов и за учешће? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Овако ја ценим ствраи. Благослов епископа значи да на овом форуму дише Дух. Шта то значи? То се не може видети много по текстовима, али се може видети и осетити између редова. Једноставно у неким стварима које се дешавају а везане су за овај форум, ја видим Промисао Божији. То се највише види кад се форумаши сретну негде уживо, кад се стварно упознамо кад нам се животи укрсте. Живот форума ван интернета је много живљи и упетљани. Неко је успео а нађе своју другу половину, неко је почео да живи црквеније него раније, неко да се чешће причешћује, неко је стекао пријатеље, неко је решио проблем у породици или неки духовни проблем, неко је нашао духовног оца, неко утеху, неко је био сведок чуда, неко је нашао одговор итд. И све ово се некако дешава у окриљу Цркве. Ништа од побројаног нисам безвезе написао или измислио. Ко зна колико тога још има што се не види на први поглед. Ја сам лично осетио на својој кожи доста тога за шта не могу да не кажем да је у питању Промисао. За мене су ово консенквенце благослова епископа тј. благослова Цркве за рад овог форума. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Објаснићу, није проблем, вечерас ме подсетите. У најкраћим цртама значи да сајт има благослов Цркве, што подразумева одговорност и нас који га уређујемо и вас који сте чланови сајта. Тако и задобијамо благослов Божији који се излива на све који овде долазе са добром вољом и намером. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Дакле, шта значи да је сајт са Владикиним благословом? Значи да је ово озбиљан форум са врло озбиљним намерама, иако је наш приступ прилично опуштен (неко би рекао и више него што треба). али нека вас то не завара. Врло одговорно радимо и улажемо много времена и труда за вас. Трудимо се да будемо на корист нашој Светој Цркви, помажући људима да спознају бар на кратко шта значи заједница, а која своје испуњење има у парохијској Цркви на Литургији. Заправо, наш циљ јесте увођење у литургијски живот на један несвакидашњи начин. Колико о томе успевамо казаће други. Владика је благословио почетак рада сајта и форума и то се невероватно јако осећа за свакога ко је овде дошао из искрених намера. Такође, наш Владика нам је поставио једини услов, који је јасно истакнут на насловној сајта а то је "да љубави немам, ништа сам". Такође, има Владика и разумевања за наше младалачке испаде, јер је Црква толико велика да прими све оне који је желе, па и ако грешимо. важно је да то не радимо намерно. Наравно, није лако увек бити на висини задатка, али се трудимо. Можемо и много више и много боље, али нам треба и ваша помоћ, ваша молитвена и братска подршка. Ако Бог да, овде године су планирани неколико великих сабора и надамо се да ће наш Владика наћи времена да буде са нама, да заједно одслужимо Литургију, разговарамо и радујемо се у Господу. Сви ћете бити благовремено обавештени. Нека је Божији благослов на свима вама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука