Jump to content

Препоручена порука

У Црној Гори се не плаћа крштење. Нисам сигуран за сахране и свадбе. Кад се вјенчаш у општини плаћаш матичару, зар не? Али, то што смо набројали је посао свештеников и он од тога прима плату, исто као што матичар прима плату од вјенчавања парова у општини. Притом, црквено вјенчање и свештеник на сахрани нису обавезни!!! На крају крајева то је једном у животу, а ти ћеш само за хаљину на свадби(не мислим на тебе) лично да потрошиш грдне паре! Друга ствар, кад смо код аутомобила, не знам за остале епархије али у Митрополији Црногорско-приморској већи дио возног парка је добијен као поклон(чак и од оних од којих се не би надали). Најбоље би било да ја кажем: "Е, знаш како. Ти ако си прави свештеник продај тог аудија, па купи фићу". Ипак је поклон у питању. Схватам ја да је грешка поклонити ауди А8 свештенику/монаху, али то би дародавац требало да зна. Можда би боље било да пита шта је заиста потребно, кад већ жели да помогне. Па да рецимо купи неког кангуа који би био вишеструко користан, а притом није ни скуп. Али, то је већ виша математика.

Чуј поклон.. Не  може се поклон одбити? Мене лично би било срамота када би ми неко поклонио било какво ауто, не бих имала образа да га узмем. Како су св Козма и Дамјан били љекари бесплатни, и када је неко дао јаје некоме од њих двојице узео, овај други се наљутио јер не желе ништа. А ове ''срамота'' одбити Масератија? Ма дај.. 

Подели на овим сајтовима

Шта је данас црква?

Ono sto je oduvek i bila "svi sabrani u jedno mesto"...

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Значи теби није свеједно ко шта вози ?

Ne nego je mene bas briga sta ko vozi. Neka vozi sta mu je volja i sta moze.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

Verujem da sveštenici... vladike... zbog svog poziva ulaze u veća iskušenja nego mi obični ljudi. Možda bi se trebali pomoliti za njih.

Па више им је и дано,па се више и тражи...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...