Kolega2357 Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Руси су нам помагали у Првом српском Устанку, у Другом српском Устанку у Првом светском рату су ушли у рат да би нас заштитили. И зато је Цар Николај страдао. Због тога је Свети Владика Николај и написао: ,,Савест наша приморава нас да плачемо када Русија плаче и радујемо се када се Русија радује". А ти си поменуо само 90-те, ниси поменуо први, други српски устанак, први светски рат, помоћ коју су Руси дали Светом Петру Цетињском и Српској Црној Гори. Да, 99-те нам Руси нису помогли, али тада нису могли да помогну ни себи. Русија нам тада није помогла, то је тачно, али није у реду тврдња да нам ,,никад нису помагали", итд. Јер то није тачно. Јељцин насје 99-те преварио и издао, али ја не могу да кривим руски народ за понашање пијандуре која је саму Русију довела у тешку провалију, глиб и несрећу. Da da ti si bio ziv tada pa sve to znas, jeste kako da ne. Bas volim takve osobe koje ne ispustaju iz usta Nikolaja Velimirovica coveka poznatom po tome sto hvali Hitlera https://sh.wikipedia.org/wiki/Nikolaj_Velimirovi%C4%87#Stavovi_o_Hitleru Nemoj pricati protiv Jeljcina jer time seces granu na kojoj sedis. Taj isti Jeljcin koga svi pljujete je doveo Putina na vlast. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 На какву помоћ мислиш? Иначе, не сматрам да је СССР исто што и Русија. Најпокоренији народ у СССР је био руски народ... То није, ни по суштини, ни по имену Русија. Том државом чак нису ни владали Руси. А што се тиче ,,помоћи"- па ,,помогли" су нам исто колико и западни ,,савезници"који су подржали Броза, а преварили Дражу и четнике... Како год, ја се не бих усудио да "пљунем" на тај период и помоћ Савезника и једних и других. Ти како хоћеш-твоја ствар и твоје право. Уосталом, у праву си. Ето толико они нису били Руси и најмање су Руси, тако да најмање два пута годишње, на Дан ппобеде и на Дан ослобођења Београда, највише руске делегације излазе на њихово гробље, преко пута Новог гробља. Мсм, не шаљу трећег секретара, него амбасадора и војног аташеа. А и Путин, када ономад бејаше у Србији, обишао је то место и поклонио се сенима ратника који су своје кости оставили овде.. Но добро... Они нису Руси... За тебе... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Како год, ја се не бих усудио да "пљунем" на тај период и помоћ Савезника и једних и других. Ти како хоћеш-твоја ствар и твоје право. Уосталом, у праву си. Ето толико они нису били Руси и најмање су Руси, тако да најмање два пута годишње, на Дан ппобеде и на Дан ослобођења Београда, највише руске делегације излазе на њихово гробље, преко пута Новог гробља. Мсм, не шаљу трећег секретара, него амбасадора и војног аташеа. А и Путин, када ономад бејаше у Србији, обишао је то место и поклонио се сенима ратника који су своје кости оставили овде.. Но добро... Они нису Руси... За тебе... Cinjenica je da je vise ljudi poginulo kada su nas saveznici bombardovali nego fasisti pa ti vidi sada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 И да додам, исто-такође Када се у Руми и Кленку обележавају годишњице оснивања Групе ваздухопловних дивизија, тј. Групе "Витрук" из 1944. године, и тада сам виђао Конузина и аташеа, заборавио сам како се зове... Али то нису Руси... И када се на Авали обележава годишњица погибије маршала Бирјузова-исто такође... Али то нису Руси... И на Сремском фронту.. Ал` то нису Руси... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Cinjenica je da je vise ljudi poginulo kada su nas saveznici bombardovali nego fasisti pa ti vidi sada. https://www.pouke.org/forum/topic/25930-69-godina-od-saveznickog-bombardovanja-srbije/ https://www.pouke.org/forum/topic/33330-%D1%81%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B5%D0%B2-%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B0/ https://www.pouke.org/forum/topic/32045-snimci-bombardiranja-beograda-1944-iz-savezni%C4%8Dkih-aviona/ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Како год, ја се не бих усудио да "пљунем" на тај период и помоћ Савезника и једних и других. Ти како хоћеш-твоја ствар и твоје право. Уосталом, у праву си. Ето толико они нису били Руси и најмање су Руси, тако да најмање два пута годишње, на Дан ппобеде и на Дан ослобођења Београда, највише руске делегације излазе на њихово гробље, преко пута Новог гробља. Мсм, не шаљу трећег секретара, него амбасадора и војног аташеа. А и Путин, када ономад бејаше у Србији, обишао је то место и поклонио се сенима ратника који су своје кости оставили овде.. Но добро... Они нису Руси... За тебе... Ма ја не говорим о војницима Црвене Армије који су погинули борећи се, не за комунизам, већ против нацистичког зла. Ја говорим о Стаљину, Берији и осталим совјетским крволоцима који су све, само не Руси, и који ако су неког убијали-убијали су Русе. СССР није руска творевина, СССР је антируска творевина, као и Брозова СФРЈ. Путин на Дан Победе не слави ни комунизам, ни СССР, ни крвника Стаљина- већ борбу руског народа. Али, ја нисам говорио о обичном народу, ја сам говорио о онима који су руководили том Совјетијом и мучили, пре свега, руски народ. Солжењицин је писао о терору који је руски народ проживео у СССР-у. Па ако и даље сматраш да је та творевина ,,руска", онда не знам шта да ти кажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 И да додам, исто-такође Када се у Руми и Кленку обележавају годишњице оснивања Групе ваздухопловних дивизија, тј. Групе "Витрук" из 1944. године, и тада сам виђао Конузина и аташеа, заборавио сам како се зове... Али то нису Руси... И када се на Авали обележава годишњица погибије маршала Бирјузова-исто такође... Али то нису Руси... И на Сремском фронту.. Ал` то нису Руси... Пишеш злонамерно и као да намерно извршећ моје речи. Ако су за тебе калмик Лењин, Троцки, Стаљин, Берија и остали који с владали СССР-ом Руси, онда не знам шта да ти кажем... Ако мислиш да су комунисти који су неправду нанели руском народу, руске територије цепали и делили шаком и капом- Руси, онда не знам да ти кажем. А ја сам о њима говорио, а не о обичном народу. Па ти сад види... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 На какву помоћ мислиш? Иначе, не сматрам да је СССР исто што и Русија. Најпокоренији народ у СССР је био руски народ... То није, ни по суштини, ни по имену Русија. Том државом чак нису ни владали Руси. A zasto onda ti silni rusi koji su bili toliko ugnjetavani nisu zbacili te ne-ruse sa vlasti? Oces ja da ti kazme zasto? Zato sto je vecina rusa tada bila komunisticki okrenuta. I tom drzavom jesu vladali rusi, vecinom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вељко Н. Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Путин на Дан Победе не слави ни комунизам, ни СССР, ни крвника Стаљина- већ борбу руског народа. Да ли си баш, потпуно, сигуран у ово? Не питам како би волео да буде нити како мислиш да треба да буде већ како јесте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Да ли си баш, потпуно, сигуран у ово? Не питам како би волео да буде нити како мислиш да треба да буде већ како јесте. Ruzna proslost oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Руси! Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Ruzna proslost A u nemoj tako za neke je covek lepotan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 A zasto onda ti silni rusi koji su bili toliko ugnjetavani nisu zbacili te ne-ruse sa vlasti? Oces ja da ti kazme zasto? Zato sto je vecina rusa tada bila komunisticki okrenuta. I tom drzavom jesu vladali rusi, vecinom. Да бре, молим те. То је био страшан тоталитаран систем који је, без милости, сузбијао сваки вид супростављања том систему. И како можеш да кажеш да је већина Руса била ,,комунистички оријентисана"? То уопште није тачно. Руска земља је пуна крвљу руских новомученика који су били побијени јер нису хтели да се окдрекну Вере и свог народа. Да ли знаш колико је Руса тада било побијено од тог режима? Како можеш да тврдиш да је већина Руса подржавала комунизам кад је тај систем убио око 4 милиона Руса? Јеси ли читао некад Солжењицина и о терору ком је руски народ био подвргнут у СССР-у? Како можеш нешто тако да изјавиш, а знаш колико је руских новомученика побијено од стране Лењина и Троцког. И да- калмик Лењин (раскупусао руске територије, забранио спомињање руском имена, итд), Јеврејин Троцки, први Политбиро једва два три Руса, а све остало Грузини, Јевреји, Пољаци, затим Грузин Стаљин, Украјинац Хрушчов (онај што је декретом дао Крим Украјини), Брежњев (онај што је говорио да је ,,великоруски национализам" највећи непријатељ СССР-а), итд. Нема шта, све сами ,,Руси". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Да ли си баш, потпуно, сигуран у ово? Не питам како би волео да буде нити како мислиш да треба да буде већ како јесте. Да, Путин слави подвиг руских војника у борби против фашизма. Путин је први руски политичар који је јавно осудио све комунистичке злочине, руска дума је признала све те злочине и осудила их, Путин је однео цвећењ на споменик побијенима у Катинској шуми, Солжењицинову књигу о Стаљиновим злочинима увео у руске школе, итд. Дан Победе је дан искључиво руске победе, не може се тражити од Русије да се тога одрекне...али ту нема никаквог прослављања комунизма, тога нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вељко Н. Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Зашто се онда 9. маја прославља (и) са комунистичким обележјима? Зашто је онда у Русији дозвољен рад комунистичке партије која има подршку преко 19% бирача? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука