Marjanovic Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Питао си ме шта подразумевам под духовном обновом? Па да су се Руси, после толико година комунистичко-атеистичког ропства, вратили Православној Вери. О томе је говорио и Патријарх Кирил који је Путинову владавину због тога назвао ,,чудом Божијим": Руски патријарх назвао Путинову еру ”чудом Божијим” И да, ни ја не сматрам да је сада стање у Русији ,,идеално" али да се много тога променило на боље, од кад је Путин на челу Русије-мислим да је то очигледно. А колико процентуално људи пости, иде на литургију, колико је крштено, колико верује у Бога? Баба and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ово је типично за наше русофиле. Русија се види не оно што она заиста јесте, него оно што би они волели да Русија буде. Слично је и са другом страном са нашим "западњацима". Тако смо у прошлости упали у комунизам... Дугин је идеолог нове руске евроазијатске парадигме, он је поставио темељ тог евроазијатства. Ту је православље таман толико битно колико и у НАТО пакту. Русофили могу да буду србенде на квадрат али џаба, ја сам на куб. Grizzly Adams, Marjanovic and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Питао си ме шта подразумевам под духовном обновом? Па да су се Руси, после толико година комунистичко-атеистичког ропства, вратили Православној Вери. Сем на Блиском Истоку у току ових последњих њихових арапских пролећа, нигде више не страда православних свештеника до у Русији, па ти види. https://www.google.rs/search?q=%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA+&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=T55mU7KkGIaG0AW214GYCQ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Тако смо у прошлости упали у комунизам... Дугин је идеолог нове руске евроазијатске парадигме, он је поставио темељ тог евроазијатства. Ту је православље таман толико битно колико и у НАТО пакту. Русофили могу да буду србенде на квадрат али џаба, ја сам на куб. Е кад већ помену Дугина, само да те обавестим: ја се са њим и његовим ставовима уопште не слажем. Нарочито ми се не допада његово блебетање о национал-бољшевизму, окултизму, мистицизму, четвртој политичкој теорији, итд. Ја Русији волим (наравно, не више од Србије) зато што је Православна, а не зато што је комунистичка, национал-бољшевичка, евроазијска или не знам ни ја каква друга. аТако да те молим да моје ставове не повезујеш са Дугином и њему сличнима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Сем на Блиском Истоку у току ових последњих њихових арапских пролећа, нигде више не страда православних свештеника до у Русији, па ти види. https://www.google.rs/search?q=%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA+&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=T55mU7KkGIaG0AW214GYCQ На овом линку који си поставио само две вести су везане за убиства Православних Свештеника у Русији, а све остало је Сирија, Египат, итд. Иначе, највише вести говори само о једном случају- убиству једног Свештеника који је подржавао Пуси Рајот. А иначе, зашто мислиш да сва та убиства врше баш Руси? Можда су у питању муслимани (као што је то рецимо у случају Свештеника Данила Сисојева), или припадници неких секти, а не мора да значи да су у питању Руси... Ипак ми се чини да ти је слаб мало аргумент да су Руси још увек ,,безножници" где је највећи степен убиства Свештеника, после Сирије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Иначе, на том линку који си поставио Жељко највише се говори само о два случаја убиства Свештеника: првио је о. Данило Сисојев, а други случај је убиство Свештеника који је подржавао Пуси Рајот. Дакле само та два случаја, од којих су један починили муслимански екстремисти, а не Руси. А ти си рекао да је у Русији, после Сирије, највећи степен убистава Православних Свештеника... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Е кад већ помену Дугина, само да те обавестим: ја се са њим и његовим ставовима уопште не слажем. Нарочито ми се не допада његово блебетање о национал-бољшевизму, окултизму, мистицизму, четвртој политичкој теорији, итд. Ја Русији волим (наравно, не више од Србије) зато што је Православна, а не зато што је комунистичка, национал-бољшевичка, евроазијска или не знам ни ја каква друга. аТако да те молим да моје ставове не повезујеш са Дугином и њему сличнима... Шта ме брига за твоје ставове, тако да не мораш да ме обавештаваш. Реч је на овој теми о евроазијатској идеји и унији, коју нам нуди Решетњиков, а то сам објаснио је Дугинова прича. Нико овде не говори да Русију и Руски народ треба мрзети, напротив, на крају то би било и глупо и лицемерно с наше стране. Али Марјановић ти је лепо објаснио ти видиш Русију кроз оно кроз шта ти желиш да је видиш. Можда неки од ових форумских атеиста су исто тако русофили као и ти али по основи симпатија према бољшевизму, Стаљину и Лењину и октобарској револуцији. Тренутно је идеологија којој стреми руска државна елита Евроазијатска, па министар војни им је будиста Шојгу ( шта кажеш на то, замисли братски руски будиста) . Русија је просто у таквој позицији да не може базирати државну идеологију на православљу, јер су милиони и милиони становника Русије других религија и другачије културе од евро-хришћанске. И није то само тренутни "проблем" Русије. У време балканских ратова у руским новинама се водила оштра полемика између руских интелектуалаца око помагања православних народа на Балкану, јер је постојала опозиција овом помагању која је рационално образлагала да се Русија излаже могућности унутрашњих немира опредељујући се против исламског становништва Балкана. Тако да на крају јесу Руси долазили у помоћ ( економски, војно, медицински ) али као појединци или удружења мимо државе а често и контра политици државе. Дакле једно су Руси , друго је Руска Црква, а треће је државна политика Русије. Sasa Kolbas, feeble and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 На овом линку који си поставио само две вести су везане за убиства Православних Свештеника у Русији, а све остало је Сирија, Египат, итд. Иначе, највише вести говори само о једном случају- убиству једног Свештеника који је подржавао Пуси Рајот. А иначе, зашто мислиш да сва та убиства врше баш Руси? Можда су у питању муслимани (као што је то рецимо у случају Свештеника Данила Сисојева), или припадници неких секти, а не мора да значи да су у питању Руси... Ипак ми се чини да ти је слаб мало аргумент да су Руси још увек ,,безножници" где је највећи степен убиства Свештеника, после Сирије Сирија је свежа и зато је највише инфо из Сирије. Али ипак ја имам доста година и читалачког и црквеног стажа да и без интернета знам да не прође година без убиства свештеника у Русији. Већином су их извршили руси безбожници, сатанисти, итд. Нисам рекао да су генерално Руси безбожници и то није мој аргумент то је твоја пројекција. Само те демантујем по питању апсолутног повратка православљу у Русији и Русије као православне земље и народа. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ја нпр. исто волим Русију, али на сасвим други начин од оног што се код нас сматра русофилијом. Волим руско православље, руску књижевност, руску религијску философију, волим руску ћирилицу, али опет сам и обазрив према свим оним екстремима које од њих долазе и у религији и политици, обазрив сам према спољној политици, аутократској традицији... Grizzly Adams, Ћириличар and Православни Србин је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Шта ме брига за твоје ставове, тако да не мораш да ме обавештаваш. Реч је на овој теми о евроазијатској идеји и унији, коју нам нуди Решетњиков, а то сам објаснио је Дугинова прича. Нико овде не говори да Русију и Руски народ треба мрзети, напротив, на крају то би било и глупо и лицемерно с наше стране. Али Марјановић ти је лепо објаснио ти видиш Русију кроз оно кроз шта ти желиш да је видиш. Можда неки од ових форумских атеиста су исто тако русофили као и ти али по основи симпатија према бољшевизму, Стаљину и Лењину и октобарској револуцији. Тренутно је идеологија којој стреми руска државна елита Евроазијатска, па министар војни им је будиста Шојгу ( шта кажеш на то, замисли братски руски будиста) . Русија је просто у таквој позицији да не може базирати државну идеологију на православљу, јер су милиони и милиони становника Русије других религија и другачије културе од евро-хришћанске. И није то само тренутни "проблем" Русије. У време балканских ратова у руским новинама се водила оштра полемика између руских интелектуалаца око помагања православних народа на Балкану, јер је постојала опозиција овом помагању која је рационално образлагала да се Русија излаже могућности унутрашњих немира опредељујући се против исламског становништва Балкана. Тако да на крају јесу Руси долазили у помоћ ( економски, војно, медицински ) али као појединци или удружења мимо државе а често и контра политици државе. Дакле једно су Руси , друго је Руска Црква, а треће је државна политика Русије. Прво, морам да приметим да износиш неке неистине на форум. Решетњиков нигде није поменуо ЕАУ (где си то видео и чуо), а ставови Решетњикова и Дугина су дијаметрално супротни. То кад кажеш да Решетњиков прича Дугиннову причу- то делује као тешка подметачина. И јесте подметачина, а ево и зашто. Док Дугин заговара неки мистицизам, окултизам, и сличне небулозе, Решетњиков наступа са чисто Православног становишта. Док Дугин заговара неки национал-бољшевизам (спој комунизма и руског нациионализма) Решетњиков је велики противник сваког вида комунизма и залаже се за руско родољубље. Док се Дугин позива на неке запасдне идеологе, кокетира са фашизмом и нацизмом, Решетњиков најоштрије то одбацује. Тако да никако не стоји тврдња да Решетњиков прича Дугониву причу. Решетњиков никад није рекао да је узор Русије Џингис-кан, што је тврдња ових евроазијата, како ох ти називаш. Ма ја нисам рекао да је данас стање у Русији ,,идеално", али опет мора се констатовати да су се у Русији десиле многе промене на боље. Православље није Вера која угрожава друге, тако да не видим шта је проблем да Русија базира своју политику на Православљу? Ниједан други народ или религија не би били угрожени. Доказ за то и јесте чињеница да се у прошлости Русија заиста базирала на Православљу (то су темељи Русије), али су други народи мирно живели на тлу Русије и Русија их није угрожавала. Па тај Шојгу ти је доказ да у Русији нема угрожавања других народа и вероисповести. А то је баш зато што је Русија држава која је настала на темељима Православља. А ово да су Руси долазили у помоћ само као појединци је срамна изјава. Русија као држава је помагала борбу Срба против Турака, Русија је као држава ушла у Први светски рат да би заштитила Србе. Да ли знаш како је и због чега Свети Петар Цетињски заклињао Црногорце да не окрећу леђа Русији? Или да те посезим шта је СветиВладика Николај рекао за Русију? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Сирија је свежа и зато је највише инфо из Сирије. Али ипак ја имам доста година и читалачког и црквеног стажа да и без интернета знам да не прође година без убиства свештеника у Русији. Већином су их извршили руси безбожници, сатанисти, итд. Нисам рекао да су генерално Руси безбожници и то није мој аргумент то је твоја пројекција. Само те демантујем по питању апсолутног повратка православљу у Русији и Русије као православне земље и народа. Па реци ми колико процентуално има убистав Свештеника у Русији? Пошто ја, сем ова два случаја, на линку који си поставио, заиста нисам нашао више? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ок. видим куд ово иде, овде се искључујем, сад настави сам са собом... RYLAH and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ок. видим куд ово иде, овде се искључујем, сад настави сам са собом... Нећеш да одговориш о процентима тих убистава? Пошто заиста, сем она два случаја, ја нисам нашао више? А пошто си ти упознат како сам кажеш, оннда вероватно знаш тачан проценат? Немој сад да бежиш кад сам то питао.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 А ово да су Руси долазили у помоћ само као појединци је срамна изјава. Русија као држава је помагала борбу Срба против Турака, Русија је као држава ушла у Први светски рат да би заштитила Србе. Да ли знаш како је и због чега Свети Петар Цетињски заклињао Црногорце да не окрећу леђа Русији? Или да те посезим шта је СветиВладика Николај рекао за Русију? Заборавио си и Други светски рат... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ајде бре шта ту филозофирате,наравно да ће Србин стати уз Русе ,ту нема дилеме,бар што се обичног народа тиче! И имам велику жељу да упутим подршку браћи Русама,да одоле овој украјинско-фашистичко-америчкој офанзиви на руски народ! Православни Србин, DYNABLASTER and feeble је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука