Ignjatije Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 SRBIJA ĆE MORATI DA BIRA: EU ili RUIZVOR: DANAS, TANJUGMoskva/Vašington -- Rešetnjikov: Srbija bolje da ne izda Moskvu. Mur: EU će očekivati da Srbija podrži njen stavDirektor Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov ocenio je da će Srbija morati u jednom trenutku da bira između EU i Rusije, te savetovao Vladi Srbije da ne izda Rusiju. S druge strane, direktor kancelarije za južžnu i centralnu Evropu u Stejt departmentu Džonatan Mur kaže da će Srbija, kako se bude približžavala EU, morati da preduzima korake, koji će komplikovati njene odnose sa Rusijom."Srpska vlada treba da se drži i ne izda zavjete predaka i našu zajedničku istoriju. Naši narodi su uvek bili u prijateljskim odnosima i ne pamtim da je Srbija bila u neprijateljskom taboru. Sada je velika odgovornost na srpskoj vladi", rekao je Rešetnjikov.On je za "Danas" ocenio da će Vlada Srbije biti u teškom položaju, zato što s jedne strane želi da sačuva dobre odnose sa Rusijom, a sa druge ide ka EU, napominjući da je EU u oštrom konfliktu sa Rusijom i da taj sukob može još više da se produbi, kada će se Srbija naći "između dve vatre" i morati da bira.Rešetnjikov, čiji institut radi pod pokroviteljstvom ruskog predsednika Vladimira Putina, smatra da Rusija neće vršiti jak pritisak na Srbiju, ali da EU i NATO hoće, zbog čega će srpskoj vladi biti teško da sačuva dobre odnose sa Rusijom.On ne smatra da će se ukrajinska kriza "prebaciti" na Balkan, na kojem praktično nema nezavisnih država i, uglavnom, su sve pod kontrolom ili pod velikim pritiskom.Prema njegovim riječima, balkanski narodi trenutno nemaju volje za neka ozbiljna rešenja."Ne vide izlaz i uopšte su pasivni. Uticaj se može pojaviti kada Rusija izađe kao pobednik iz ove krize. Tada su i ovde moguće promene. A to veoma dobro shvataju i SAD", istakao je Rešetnjikov.Navodeći da Zapad koristi Ukrajinu za udar na ruske nacionalne interese, Rešetnjikov je istakao da je izlaz iz ukrajinske krize u decentralizaciji Ukrajine, odnosno preobraćanju Ukrajine u federalnu državu, ali da Vašington i Brisel ne žele federalizaciju, kao ni Kijev, jer onda Ukrajina neće biti u potpunosti pod kontrolom SAD.On je naveo da nema nikakve šanse da Rusija ostane u onim granicama koje je stvorio Lenjin, navodeći da je "ukrajinski projekat mrtav", da se ta zemlja raspada te da Rusi i Ukrajinci koji govore ruskim jezikom, ne žele da žive u takvoj državi.Rešetnjikov je podsetio da su se putem od Luganska do Volge kretali i Napoleon i Hitler, ali da je Rusija preživela mnoge najezde, gdje se za Napoleona sve završilo na Borodinu, za Hitlera na Staljingradu, a sada Putin bira mesto gde će Zapad završiti svoju invaziju.Direktor kancelarije za južžnu i centralnu Evropu u američkom Stejt departmentu Džonatan Mur kaže da će Srbija, kako se bude približžavala EU, morati da preduzima korake, koji će komplikovati njene odnose sa Rusijom, ali će biti konzistentni sa stavovima drugih članica Unije.Komentaršući stav Srbije u pogledu krize u Ukrajini i odnosa sa Rusijom, Mur je za Glas Amerike rekao da SAD poštuju stav Srbije koji je u tom pogledu izneo Ivica Dačić u svojstvu ministra spoljnih poslova."Međutim, pitanje sa kojim će se Srbija dosta brzo suočiti, kako se bude približavala Evropskoj uniji je da će Brisel i zemlje članice Unije očekivati da Srbija podrži stav EU o tom pitanju", rekao je američki zvaničnik.On je podsetio da se i u samoj EU vode diskusije o tome šta treba preduzeti - da li su to sankcije ili nešto drugo."U svakom slučaju kako se bude približavala EU, Srbija će možda morati da preduzima korake, koji će komplikovati njene odnose sa Rusijom, ali će biti konzistentni sa stavovima drugih članica Unije", poručio je Mur i dodao:"Mislim da možžemo da računamo na to da će vlada u Beogradu doneti ispravne odluke o tim pitanjima naročito kada se ima u vidu da izuzetna zabrinutost u svetu povodom ilegalne aneksije Krima od strane Rusije i drugih akcija Rusije u Ukrajini."Mur je takodje rekao da je Sjedinjenim Državama veoma drago da je fomirana nova Vlada Srbije, a osvrćući se na očekivanja Vašingtona u pogledu njene buduće politike, istakao da "SAD cene njen pravac delovanja u budućnosti, koji se zasniva i na predanosti prethodne vlade u pogledu normalizacije odnosa sa Kosovom, kao i na predanosti evropskoj budućnosti Srbije"."Te poruke su snažno primljene ovde i mi ih veoma cenimo", zaključio je američki diplomata.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=03&nav_category=11&nav_id=843362 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Леонид Решетњиков – Руководство Србије се боји да каже: “Поштовани господине Барозо, ми имамо други план. Ми пре свега желимо да развијамо односе са Русијом” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Србија мора да бира - да преузме одговорност за своју будућност или да се бави овим глупостима док скроз не пропадне. А овај матори нека иде да соли памет неком другом. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Србија мора да бира - да преузме одговорност за своју будућност или да се бави овим глупостима док скроз не пропадне. А овај матори нека иде да соли памет неком другом. Кад Србија буде одговорна држава сарађиваће са онима који су стварно пријатељи Србије, а то је Русија, пре свега. Русија може и хоће да нам помогне и да сарађује са нама. Крајње је неодговорно ићи само ка ЕУ (без алтернативе) тј. према онима који нам ниикада нису били пријатељи, који нам отимају територију (Косово), итд. Иначе, наше власти су све само не одговорне, али колико видим ЕУ такве власти подржава њој очигледно такве власти одговарају. И да, занимљиво је да теби сада толико смета Решетњиков јер он, тобоже, некоме ,,соли памет", а нису ти сметали толике плејаде комесара из ЕУ, високих представника, итд. који су нам нон-стоп солили памет и говорили шта треба да радимо и како да се понашамо... Занимљививо, заиста. bgpj, Trifke, R.Žiskar and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 нису ти сметали толике плејаде комесара из ЕУ, високих представника, итд. који су нам нон-стоп солили памет и говорили шта треба да радимо и како да се понашамо... Занимљививо, заиста. Заиста занимљиво да ниси приметио, вероватно си од скоро на форуму... Ја сам ти један од највећих противника уласка у ЕУ овде на форуму. Само из правих разлога, а не ових небулоза. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Ја сам ти један од највећих противника уласка у ЕУ овде на форуму. Од кад то? :Д Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Заиста занимљиво да ниси приметио, вероватно си од скоро на форуму... Ја сам ти један од највећих противника уласка у ЕУ овде на форуму. Само из правих разога, а не ових небулоза. Па пратим ја овај форум и пре регистрације. А то да си противник ЕУ стварно нисам приметио... Али, ок то је свакако добро... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 А то да си противник ЕУ стварно нисам приметио... Али, ок то је свакако добро... Oн је aмериканац, и то прави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Oн је aмериканац, и то прави. Вама је важно само да залепите етикету. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Од кад то? :Д Од увек, ја сам имао силне дискусије са њим на ту тему када сам дошао на форум. А то да си противник ЕУ стварно нисам приметио... Тешко је приметити то када живиш у црно белом свету са две стране Русија и Запад. И када не прихваташ да је ситуација много комплекснија и компликованија од тога. Када ти Лазински и тамо неки тутубани по неким медијима спроводе истину и слику света, а ти је тако сажвакану прихваташ. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Вама је важно само да залепите етикету. Па шта сад ниси американац? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Тешко је приметити то када живиш у црно белом свету са две стране Русија и Запад. И када не прихваташ да је ситуација много комплекснија и компликованија од тога. Када ти Лазински и тамо неки тутубани по неким медијима спроводе истину и слику света, а ти је тако сажвакану прихваташ. Па ја не посматрам свет црно-бело, већ само констатујем неке чињенице... И видим шта се дешава, не заијам главу у песак и не правим се да се не дешава оно што се дешава. И не знам што ми сад помињеш Лазанског, какве ја везе имам са њим (осим што га и не ценим баш претерано)... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Па шта сад ниси американац? Па нисам, ја сам Србин православац. А ти? Пг, Млађони, Православни Србин and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Него, Гризли брате, реци ми шта је погрешно, по теби, у ономе што је рекао Решетњиков? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Па нисам, ја сам Србин православац. А ти? А ја мислио да си американац српског порекла. Србин румунског порекла Пг and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука