Jump to content

Карл Билт: Православље је претња за западну цивилизацију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Помагали су и терористима у Либији против Гадафија, па у Афганистану против талибана, па Кувајту против Ирака итд. Не може се баш овако нешто закључивати и доводити у везу са борбом против православља..

Тако је а поготово кад цео западни свет зарати против православних срба и одузме им МЕТОХију.

Иначе немам ништа против западњака као људи, али намере неких од њих су страшне.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 583
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Помагали су и терористима у Либији против Гадафија, па у Афганистану против талибана, па Кувајту против Ирака итд. Не може се баш овако нешто закључивати и доводити у везу са борбом против православља..

Па да. Помагали су и ,,Муслиманској браћи" у Египту, а оно је било веома агресивно према тамошњима Православним Хришћанима. 

Што се тиче Гадафија- па нисам ни рекао да они не користе исту методологију против оних који су у једном тренутку ,,непослушни". Гадафи је, на пример, био њихов човек и савезник (Саркози га је финансирао), изигравао ,,несвсртаност" и био у добрим везама са западњацима и они су га подржавали, а када је постао ,,непослушан", онда су га уклонили (и то на суров начин). Али, тако је прошао јер је седео на две столице. 

Али, оно што на шта сам ја хтео да укажем јесте однос који они имају према Православљу. Као што већ рекох, Збигњев Бжежински није било ко, а он је говорио да је Православље за запад ,,већи непријатељ од комунизма" и да је за запад ,,комунизам прихватљивије од Руске државе засноване на Православљу и Православним начелима". И још један теоретичар глобализма, Семјуел Хантигтон у својој књизи ,,Сукоб цивилизација", пише: ,,Тамо где почиње Православље, ту престаје Европа". Дакле, они сами говоре о томе, то нисам ја или било ко други измислио. И не само да говоре него то и спроводе у дело. На пример код нас, у Сирији или сада у Украјини. Неко је поменуо да су Бугарска и Грчка део ЕУ, иако су Православне земље. Али нико не помиње то што их они пљачкају, разбијају кредитним дуговима, итд. У Македонији подржавају расколничку МПЦ. А да не помињем што раде на томе да укину Републику Српску у корист исламских фундаменталиста из БиХ. Ово нису никакве ,,теорије завере", већ чињенице.

Подели на овим сајтовима

Тако је а поготово кад цео западни свет зарати против православних срба и одузме им МЕТОХију.

Иначе немам ништа против западњака као људи, али намере неких од њих су страшне.

Тачно. Ни ја не мрзим нити имам нешто против свих људи који живе на западу, већ говорим о онима који управљају западом, а чији циљеви су заиста страшни и опасни.

Подели на овим сајтовима

U engleskom jeziku prvo kad pomenes orthodox, znaci ce ovo:

http://www.ldoceonline.com/dictionary/orthodox

Pravoslavlje kao "orthodox" u engelskom neko ce kao takvog razumjeti tek kad kazes u strogo odredjenom kontekstu religije, inace ima znacenje opstih i nepromjenjivih stavova.

Justin Waters je sasvim u pravum naučite se djeco prvo engleski, orthodox u smislu kako ga je upotrebio Karl Bilt, dakle prije svega političkom smislu znači fundamentalistički, nekompromisan, korjenit, radikalan sve do fanatičan ili "talibanski" najčešće u reakcionarnom smislu, antiliberalnom, konzervativno ili bolje reći ekstremno konzetvativnom smislu. To podrazumijeva recimo veliko mnoštvo restriktivnih zakona i ograničenja u svakodnevnom životu i politicia takva je zaista putin i donosio. anti demonstracijski, antigay, anti ovo, anti ono. da li je vama poznato da je Putin naredio rastjerat čak mirnu pamatkovu, spomen demonstraciju na spomen godišnjice upada snaga Varšavskog pakta u Československo 1968 koja je održana u Moskvi  na Kremeljskom plošadi ili trgu nedavno prije par godina?

Подели на овим сајтовима

Justin Waters je sasvim u pravum naučite se djeco prvo engleski, orthodox u smislu kako ga je upotrebio Karl Bilt, dakle prije svega političkom smislu znači fundamentalistički, nekompromisan, korjenit, radikalan sve do fanatičan ili "talibanski" najčešće u reakcionarnom smislu, antiliberalnom, konzervativno ili bolje reći ekstremno konzetvativnom smislu. To podrazumijeva recimo veliko mnoštvo restriktivnih zakona i ograničenja u svakodnevnom životu i politicia takva je zaista putin i donosio. anti demonstracijski, antigay, anti ovo, anti ono. da li je vama poznato da je Putin naredio rastjerat čak mirnu pamatkovu, spomen demonstraciju na spomen godišnjice upada snaga Varšavskog pakta u Československo 1968 koja je održana u Moskvi  na Kremeljskom plošadi ili trgu nedavno prije par godina?

ма да...чудно да је Карл Билд поменуо и Сирију где су првославни....

Иначе како се на енглеском каже православан ?

а карл је у свом твиту написао "deeply conservative orthodox"  тако да би по твом преводу то значило двапут конзервативан ....  пре ће бити дубоко православно конзервативан а не дубоко конѕервативан конзервативан

https://twitter.com/carlbildt/status/448069450437513216

Иначе интересантно да му у одговору његов истомишљеник каже :

@carlbildt @McFaul not orthodox, but preuso-orthodox. He is making himself something like "The Orthodox Tsar"

https://twitter.com/Aznonimus/status/448071148631498752

Подели на овим сајтовима

а карл је у свом твиту написао "conservative orthodox"  тако да би по твом преводу то значило двапут конзервативан ....

Siriju je pomenuo u suvislosti sa Asadovim režimom koji je na zapadu poiman kao diktatorski isto kao i Lukašenkov i Putinov u smislu toga da vrana k vrani sjeda a diktator si sličnog diktatora gleda (pomaže i potporuje).

:)

Подели на овим сајтовима

To je takva odvala i besmislica, 4 zemlje pravoslavne su već u EU, pravoslavlje se od vremena jozefinskih i terezijanskih reformi u Evropi ne smatra ničim stranim ili nečim stranim, katolička crkva na sve strane razdaje svoje malo upotrebljavane  crkve i klaštere, manastire pravoslavcima po Evropi i po svijetu i sad je neko pronašao i izumio kako je pravoslavlje neprijatelj zapada. Besmislica.

Подели на овим сајтовима

Siriju je pomenuo u suvislosti sa Asadovim režimom koji je na zapadu poiman kao diktatorski isto kao i Lukašenkov i Putinov u smislu toga da vrana k vrani sjeda a diktator si sličnog diktatora gleda (pomaže i potporuje).

:)

Поменуо је Сирију и као државу у којој се налазе Православни Верници и у којој је сиријски режим толерантан према њима, па га Путин због тога подржава. То је сам Билт рекао. А на које Православне Вернике је мислио- мислим да је сасвим јасно.

Подели на овим сајтовима

Е ај немој ме молим те правити будалом 

Ево ти јасно где Билд осуђује Русију за Православни бастион са ВЕЛИКОМ О

http://www.sandiego6.com/news/national-news/254039821.html?m=y&smobile=y

They are intending to build up... an Orthodox bastion against the West."

Дакле вест је из Сан Дијега, америчка

Подели на овим сајтовима

To je takva odvala i besmislica, 4 zemlje pravoslavne su već u EU, pravoslavlje se od vremena jozefinskih i terezijanskih reformi u Evropi ne smatra ničim stranim ili nečim stranim, katolička crkva na sve strane razdaje svoje malo upotrebljavane  crkve i klaštere, manasture pravoslavcima po Evropi i po svijetu i sad je neko pronašao i izumio kako je pravoslavlje neprijatelj zapada. Besmislica.

То није наша измишљотина или одвала, већ о томе говоре сами европски лидери, западни теоретичари, итд. У овом случају је то Карл Билт. А ја сам већ поменуо Бжежинског и Хантигтона. Бжежински није баш било ко, већ човек који заиста има утицаја на америчку и западну политику.

Такође, и њихова дела довољно говоре о томе.

Што се тиче римокатоличке Цркве: то што Ватикан жели да канонизује Степинца је, по мени, шамар Православним Хришћанима (Православним Србима, пре свега) и показује да Ватикану није стало до иакреног дијалога са Православнима. 

Подели на овим сајтовима

а карл је у свом твиту написао "deeply conservative orthodox"  тако да би по твом преводу то значило двапут конзервативан ....  пре ће бити дубоко православно конзервативан а не дубоко конѕервативан конзервативан

Иначе интересантно да му у одговору његов истомишљеник каже :

@carlbildt @McFaul not orthodox, but preuso-orthodox. He is making himself something like "The Orthodox Tsar"

https://twitter.com/Aznonimus/status/448071148631498752

pa to sam vam već i objasnio, ortodoksani car znači aposlitustički car a EU ima kao ideal demokratiju liberalnog tipa i naravno da je za EU pojam takav "ortodoksni" apsilutistički car reakcionarna, nazadna pojava, politička opcija nespojiva s tim kako se živi u današnjoj EU.

Подели на овим сајтовима

Е ај немој ме молим те правити будалом 

Ево ти јасно где Билд осуђује Русију за Православни бастион са ВЕЛИКОМ О

http://www.sandiego6.com/news/national-news/254039821.html?m=y&smobile=y

They are intending to build up... an Orthodox bastion against the West."

Дакле вест је из Сан Дијега, америчка

pa naravno da je Pravoslavni bastion, u političkom smislu pravoslavni, misli se na pravoslavlje kao na klerikalno-političku opciju. Ruski carizam ima veze s čim? S pravoslavljem ili sa katoličanstvom? Da postoji u Evropi nekakav katolički radikalni vladar ili diktator tada bi se govorilo o bastionu katoličkog klerikalizma. I isto bi se sve to pisalo tako kao o katoličkog bastionu a mišljerno bi s tim bilo sve to isto kao i o onom pravoslavnom: zabrana gay, zabrana abortusa, zabrana prostitucije, kockanja, droga itd. Dakle sve antiga, anti abortus, anti ovo0 anti ono. Znači opet politika, ugrožerna bi bila prava gayova, prava žena na abprtus, prava prostitutki na preduzetništvo itd. A to je već nešto što se protivi današnjoj liveralnoj politicu u demokraciji u EU. Dakle politika.

Подели на овим сајтовима

А сад кад сам ти доказао да велико О више не може да ти прође, сад се окренуо политичком православљу  :) Шта ћеш следеће да смислиш ?

Како не постоји у Европи католички владар, па ватикан је држава, папа је владар клерикални...

Подели на овим сајтовима

pa to sam vam već i objasnio, ortodoksani car5 znači aposlitustički car a EU ima kao ideal demokratiju liberalnog tipa i naravno da je za EU pojam takav "ortodoksni" apsilutistički car reakcionarna, nazadna pojava, politička opcija nespojiva s tim kako se živi u današnjoj EU.

Ма немој молим те то да нам причаш...

Сувише ти је та прича провидна да би ми прихватили то уверење. 

Или шта значи кад Билт каже да Русија гради ,,Православни бастион"? Па нећеш ваљда да кажеш да то значи да Русија ствара некакав ,,апсолутистички" или не знам ни ја какав диктаторски бастион? 

Подели на овим сајтовима

То није наша измишљотина или одвала, већ о томе говоре сами европски лидери, западни теоретичари, итд. У овом случају је то Карл Билт. А ја сам већ поменуо Бжежинског и Хантигтона. Бжежински није баш било ко, већ човек који заиста има утицаја на америчку и западну политику.   Такође, и њихова дела довољно говоре о томе.

То зна сваки Православни човек који размисли мало својом главом. Православље а нарочито Православна Русија је трн у оку западном свету. Сада више није ни трн но постаје даноноћна мора која их прогања.

Што се тиче римокатоличке Цркве: то што Ватикан жели да канонизује Степинца је, по мени, шамар Православним Хришћанима (Православним Србима, пре свега) и показује да Ватикану није стало до иакреног дијалога са Православнима. 

Никакав то шамар није нама. Добро ако и јесте онда је користан за нас јер је шамар који ће нас отрезнити од цитираћу Светог Јусина Ћелијског "свејереси екуменизма".

"Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости."

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин.

Свети Владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...