cloudking Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 прозададни безобразлук у недостаку аргумента. Bolje da nemam argumente nego da ih izmisljam, u svakom slucaju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Bolje da nemam argumente nego da ih izmisljam, u svakom slucaju... Па боље. Обзиром дакле да немаш ни праве ни измишљене аргументе за свој став, изгледа да сам ја у праву. А да си ти некритички усвојио став који се агресивно кроз медије натура. Хиљаду пута поновљена лаж некима постаје истина... bgpj and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Па боље. Обзиром дакле да немаш ни праве ни измишљене аргументе за свој став, изгледа да сам ја у праву. А да си ти некритички усвојио став који се агресивно кроз медије натура. Хиљаду пута поновљена лаж некима постаје истина... Kako hoces, ja volim sve ljude podjednako i to se nece promeniti... bez obzira kolko jaki vasi "argumenti" bili пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Слажем се, бар у већем дијелу, са твојим писањем. Али, мислим да си погрешно разумио ово што је Гордана рекла. Не треба, а на то сам мислио кад сам рекао да не узимамо из православља само оно што нам одговара, чинити било шта чиме ће се неко, у овом случају хомосексуалци, осјећати угрожени. Нисам психолог, али са ово мало памети што имам свјестан сам чињенице да управо одбаченост, чињеница да морају да се сакривају и потискују у себи емоције(то није лоше ако човјек то ради јер је схватио да му из неког разлога шкоде, тј. кад то ради по својој слободној вољи) довести до ко зна каквих последица. Можда управо и оних које су наведе у оном истраживању, а ја лично та истраживања не цијеним превише. Ствар је у томе, а мислим да је о томе Гордана и причала, исправиће ме већ ако није, да не могу те вриједности да се намећу као нормалне. У свему осталом се слажемо! Мада, ти то ниси ни поменуо. Прича је кренула, бар овај дио од кад је постало занимљиво, од љубљења двије дјевојке у Новом Саду. Мене стварно не занима шта ко ради. Ја чак избјегавам да слушам и приче својих најбољих другова, а камоли кога другог. Али, једноставно се не слажем са чињеницом и мислим да не може да нам се намеће као "нормално" да гледамо два момка или двије дјевојке како се љубе на јавном мјесту, а да оправдање за то буде како момак и дјевојка могу да раде то исто. А то је ли Данијел Алибабић(узех њега чисто за примјер због оне силне приче) геј или није, о чему је "брујала чаршија", не треба да буде никаква отежавајућа околност да може нормално да шета градом. Ако се разумијемо. Нити да га неко пребија због тога, не дај Боже. Него, куд је брат Панарет? Ваљало би да се он укључи у ову тему, ако је још увјек на форуму. мислим да се слажемо потпуно, само око једне ствари можда не. А то је следеће : мени лично је сасвим прихватљиво, чак пожељно, да постоји могућност да сви предложе своју визију нормалности, све док то не угрожава другог физички. Дакле, већина не треба да има право да одреди ко шта сме да излаже као своје "нормлано". Ако неки геј мисли да је нормално, или чак и боље бити геј него стрејт, треба да буде у могућости да то на сав глас истиче. Међутим, шта је проблем, што се код нас често, да не кажем редовно, простор за то излагање дели не фер, него по директиви. Проблем је што су у јавности можда заступљенији они који агресивно протурају ту причу, него неки који умерено бране неки уобичајени став, па онда одлазимо у крајност да неко испада фашиста јер мисли да хомосексуалност није здрава и то говори. Али то је већ проблем конкретно нашег друштва, а ја се само задржавам на начелном личном убеђењу да је утакмица идеја и погледа на свет пожељна и да је слобода говора много битна ствар, а то говоррим баш на овој теми јер имамо ситуацију да много људи, поготово младих, нажалост, мање подноси гејеве него насиље и на овај или онај начин разумеју, ако не оправдавају, потенцијално насиље над њима... У смислу, "ако су их пребили, што инсистирају на паради"... И мислим да је то веће зло него систем који је шупаљ са свих страна откад памтимо за њега и који форсира донекле геј причу, не из човекољубља, већ јер то види као средство у политичкој борби и односу са онима који нам кроје капу... Јер мислим да ћемо лакше опстати са лицемерним политичарима него са делом народа који види насиље као мање-више прихватљив начин изражавања... Али опет то је само моје лично виђење... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Е, то већ јесте проблем. Немој ти мојој деци наметати твоје виђење света, не заправо не света већ сексуално девијантну призму света као избор. Јер тиме силујеш друштвене вредности породице и друштва. Не ти него било ко ко иде силом да парадира и сексуалне крајности намеће деци као мејнстри Ako neka politicka, verska ili nacionalna manjina organizuje javni skup, javno istice svoje simbole i svoju razlicitost, to se zove sloboda izrazavanja. Kada isto to cini jedna seksualna manjina, sloboda izrazavanja naprasno postane nametanje, silovanje drustvenih vrednosti i tiranija manjine nad vecinom. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Е, то већ јесте проблем. Немој ти мојој деци наметати твоје виђење света, не заправо не света већ сексуално девијантну призму света као избор. Јер тиме силујеш друштвене вредности породице и друштва. Не ти него било ко ко иде силом да парадира и сексуалне крајности намеће деци као мејнстри Ako neka politicka, verska ili nacionalna manjina organizuje javni skup, javno istice svoje simbole i svoju razlicitost, to se zove sloboda izrazavanja. Kada isto to cini jedna seksualna manjina, sloboda izrazavanja naprasno postane nametanje, silovanje drustvenih vrednosti i tiranija manjine nad vecinom. Да Петре, али на јавним скуповима политичка, верска или национална мањина не нуди грех кад истичу своју различитост као што нуди поменута сексуална мањина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Vi se izgleda nadate da ce homici da vam ponude sex. A posto se to ne desava (jer homici ne paradiraju da bi ikome ista nudili ili nametali) onda vam proradi sujeta, pa budete povredjeni i onda ih napadate... ...prosto. ;-) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Да Петре, али на јавним скуповима политичка, верска или национална мањина не нуди грех кад истичу своју различитост као што нуди поменута сексуална мањина. Po TEBI nude greh. Po MENI ne nude greh. Sad je samo pitanje ko je tebi utuvio u glavu da si ti jedini moralni referent da donosis odluku o tome? Odakle taj egoisticni trip da je tvoj stav jedini, najbolji i ispravan? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Ako neka politicka, verska ili nacionalna manjina organizuje javni skup, javno istice svoje simbole i svoju razlicitost, to se zove sloboda izrazavanja. Kada isto to cini jedna seksualna manjina, sloboda izrazavanja naprasno postane nametanje, silovanje drustvenih vrednosti i tiranija manjine nad vecinom. Где би ти повукао црту кад је слобода изражавања у питању? Да ли би, рецимо, моја изјава да "педере треба спречити у изношењу ставова" дело слободе изражавања или просто изјава супротна закону ове земље? У изјави нема позива на насиље, зар не? Дакле, ако једна организација, ма које основе, организује скуп којим жели да скрене пажњу на себе тиме што ће представљати себе као некакве жртве и тражити "позитивну дискриминацију" (што је само законски штит за најобичнију дискриминацију свих осталих) и тај захтев базира на лажима и на информацијама типа "заштићени сведок 357", да ли је то слобода изражавања или је то тиранија мањине над већином у покушају? Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Po TEBI nude greh. Po MENI ne nude greh. Sad je samo pitanje ko je tebi utuvio u glavu da si ti jedini moralni referent da donosis odluku o tome? Odakle taj egoisticni trip da je tvoj stav jedini, najbolji i ispravan? ....reče cloudking jezuit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Да Петре, али на јавним скуповима политичка, верска или национална мањина не нуди грех кад истичу своју различитост као што нуди поменута сексуална мањина. Nije tacno. Zahvaljujuci politizaciji pravoslavlja, mnogi politicki stavovi, ideje i dela su "greh" i "izdaja vere". Na kraju, k'o sto rece Cloud, pitanje greha je krajnje subjektivno pa je zbog toga i irelevantno. Za tebe je greh kad neko mrsi u vreme (pravoslavnog) posta, a muslimanima i rimokatolicima je to ok. Grizzly Adams and Danijela је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Za tebe je greh kad neko mrsi u vreme (pravoslavnog) posta, a muslimanima i rimokatolicima je to ok. кад сам ја то рекао ЛАЖОВУ ?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Na kraju, k'o sto rece Cloud, pitanje greha je krajnje subjektivno pa je zbog toga i irelevantno. Да ли је грех убиства ирелевантан? Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Да ли је грех убиства ирелевантан?Samo ubistvo je bitno, a da li neko uz to veruje da postoji greh i da ubistvo spada u to - nije bitno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 кад сам ја то рекао ЛАЖОВУ ?! Nisi pravoslavna? Izvinjavam se... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука