Фарисеј Написано Новембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2011 Да, човек је рођен за вечност али ово значи да човек, сада већ огреховљен - пошто је узбрао са дрвета проклетсва не узбере и са Дрвета Живота па да такав ( огреховљен) живи вечно! Зато и Господ, како вели св. Златоуст, допушта смрт и смртност Адаму како би грех умро и нестао. Смрт је по истом оцу Цркве заправо благослов и милост од Господа јер није допустио да човек вечно буде проклет... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hellblazer Написано Новембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2011 Да, човек је рођен за вечност али ово значи да човек, сада већ огреховљен - пошто је узбрао са дрвета проклетсва не узбере и са Дрвета Живота па да такав ( огреховљен) живи вечно! Зато и Господ, како вели св. Златоуст, допушта смрт и смртност Адаму како би грех умро и нестао. Смрт је по истом оцу Цркве заправо благослов и милост од Господа јер није допустио да човек вечно буде проклет... Bog te blagoslovio.Hvala na odgovoru Ali jedino me jos buni recenica "postao kao jedan od nas znajuci sta je dobro a sto lose".Nekako mi je nelogicno to "posta kao jedan od nas".Pa postao je i bio je kao Bog i na samom "pocetku" jer je stovoren po liku Trojice. “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Новембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2011 Адам пре пада "није знао за зло", живео је у безгрешном стању, али и не у савршеном - потпуном (није "имао" Христа) ... Ево сада сам видео код вл. Атанасија (превод Постања са коментарима, стр.29) за ово што питаш и владика наводи св. Максима и каже : " Св. Максим види у тим речима иронију на ђавоље речи : "бићете као богови" (Постање 3,5) те зато Бог вели "као један од нас" ... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hellblazer Написано Новембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2011 Адам пре пада "није знао за зло", живео је у безгрешном стању, али и не у савршеном - потпуном (није "имао" Христа) ... Ево сада сам видео код вл. Атанасија (превод Постања са коментарима, стр.29) за ово што питаш и владика наводи св. Максима и каже : " Св. Максим види у тим речима иронију на ђавоље речи : "бићете као богови" (Постање 3,5) те зато Бог вели "као један од нас" ... Nije znao za zlo zato sto nije postojalo(carovalo zemljom) ili zato sto Bog nije hteo da on zna?Ne zelim stvarno da zvucim kao jeretik ali interesuju me ova osnovna pitanja.I verovatno zvuci glupo ovo poslednje pitanje ali kacim se na to "postao kao jedan od nas".Nekako je meni gresnom nelogicno da nakon stvaranja i odredjenog vremena covek tek postane "kao" njegov Tvorac. “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Новембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2011 Па, добро... и не можемо све да разумемо онда када ми хоћемо. Не, немој се плашити да ћеш постати јеретик зато што постављаш оваква питања. Свето Писмо је и зато дато да га читамо и да постављамо питања. Патријарх Павле је говорио, како је много пута прочитао цело св. Писмо и да увек када би га читао изнова другачије би га доживео и увек би открио неке нове тајне које раније није примећивао. А то је некако и природно, јер човек стално напредује, сазрева и расте у Господу (ако је Га љуби и верује у Њега). Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Zasto se pri rukpolazenju, monahu ime menja a mirskom svesteniku ime ostaje isto? на рукоположењу као и на рукопроизвођењу итекако може да се добије ново име. Име је оно што нас описује, оно је део нашег идентитета и са променом улоге постајемо достојни да нас назову новим именом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 ali za takav slučaj - barem ja , još nisam čuo , kod nas takva praksa nepostoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Da može izmeniti - to da , jer episkop priliko postriženja spominje ime postriženog što znači da može i da izmeni ali za sada nisam nikada sreo takvu osovu kod nas da je nekome ime izmenjeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 У Грчкој је, на пример, та пракса врло честа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Poznato mi kod Grka ta praksa postoji i verovatno kod ostalih grčkih patrijaršija , a za ostale nije mi poznato. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Sve zavisi od prakse i tradicije neke pomesne crkve , dobar primer je praksa Antiohijske patrijaršije kada hirotoniše episkope . Kod njih za vreme jedne liturgije hirotonišu više episkope što kod ostalih crkava nije slučal - samo jedan se hirotoniše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Evo nekoliko snimaka u vezi hiritonije u Antohijskoj PC. http://www.youtube.c...u/4/LrLBGKwrt5o Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Nisam znao gde da postavim pitanje,nadam se da nije pogrešna tema... Koji je odgovor Crkve na često pitanje sektaša na to zbog čega sveštenika zovemo "oče"a imajući u vidu Hristove reči "ne zovite ocem nikoga na zemlji jer je jedan Otac nebeski"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Новембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2011 1. Korincanima, glava 4 Јер ако имате и хиљаде учитеља у Христу, али немате много отаца. Јер вас у Христу Исусу ја родих јеванђељем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2011 1. Korincanima, glava 4 Јер ако имате и хиљаде учитеља у Христу, али немате много отаца. Јер вас у Христу Исусу ја родих јеванђељем. Pa da li se to se slaže sa onim što je rekao Isus,da je jedan naš Otac nebeski i da ne zovemo nikog ocem na Zemlji? Mrvica ex SANJA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука