Jump to content

Разговарајте са свештеником Александром Нишевићем

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

????? ????????,?????????? ???? ??????,??? ?????? ??? ? ???? ??????????, ?????????? ?????? ? ?????? ????????,????? ? ???????? ? ?? , ? ?????? ?? ?? ???????? ??????? ? ????? ????? ???? ?????.

??????? ?????? ? ??????????? ??????:

??????????? ??????, ??????? ???: ???????,?????? ?????? ?????:???????, ?????? ?????????? ???? ???????,??????? ? ??????? ??????? ????? ????? ?????? ????.

HVALA OCE  0409_feel 8084.gif :cheesy2:

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

ma sve je uredu, mersi  :smiley:

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Христос нам то каже у Светом Писму хвала Ти Оче што Си ово сакрио од мудрих и дао простима.На 12 апостола простих рибара започела је ера Хришћанства управона тој простоти заснива се вера наша.

Занима ме на каквој се то простоти и кротости заснива наша вера?

"Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим".

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Помаже Бог!

Није лако одговорити на једно такво питање јер се одговор не крије у речима него у делу простоте. Ништа Госод наш није узвисио на висине које су човеку недоступне. Нити је поставио задатке које неможемо извршити. Првенсттвено је та простота у питању. Даље, простота у прихватању веровања, апостоли су Христа прихватили са пуноћом поверења и радости, па чак и онда када су се разбежали у Гетсиманском врту и тада то чине просто, људски. Али када је простота прихватила реч Божију, а затим иста простота прихвата Светог Духа, ништа више чвршће  и непоколебљиво не бива од светих апостола. Затим ученика њихових све до наших дана. Ево , погледајмо само данашњи дан када прослављамо мученице ВЕРУ НАДУ и ЉУБАВ и мајку им СОФИЈУ. Нема ту узвишене мудросне философије вере, незнају оне шта је то твар у литургији , али знају живот положити мученички за Христа, о тој простоти прича чисто срце православно. Тражи одговоре и то просто биће, али у делима не у речима. Апостол ЉУБАВИ када је на чудноват начин доживео Христа једино што у њему тада постоји јесте проста жеља да се спасе, а затим ревносним радом и трудом  у покајању свом бори се за свако живо биће. Хвала им на љубави и труду јер смо тако за Христа сазнали и ми. Проповед Павлова у Атини где је мудрост и философија људска царовала не би успех доживела да није простоте Божанске у њему (или дечије којом нас Христос овенчава славом својом; '' ако небудете као један од ових малих....'' ) . Како заинтересовати све те људске високе умове у свом мудровању, како да то учинин један непознат човек и о непознатом, да прича. Па баш у простоти срца свога.... и започе свети апостол: људи Атињани... чујем да се прича о неком новом Богу непознатом...о том Богу дођох да вам причам... и тако је  апостол волећи у љубави својој, просто започео проповед и придобијо пажњу тих учених и многопоштованих Атињана. Ето ја сам ,опростите на ту простоту мислио, простоту чистог православног дечијег срца у којем снага Божија бива,Амин.

Многогрешни трудећи се што простији бити раб Божији јереј Аца.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ??? ,????????? ?? ?? ???????? ??????, ???????? ?????? ???????????? ??????? ???? ? ????? ????? ?????? ????,????.

??? ??? ?? ?? ? ?????? ????,??? ? ?????? ?????? ????? ????? ??? ???? ????? ?? ???????? ?????? ? ??????? ???????????

"Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим".

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Ево једне песме коју бих желео да сви прочитају можда ћемо развити дискусију о томе.Ево песме:

П  Р  И  Ч  Е  Ш  Ћ  Е

Најлепши је дан када је причешће,

тада ми срце лупа  јаче,

о када би могло бити  чешће,

кад га се присјетим душа ми плаче.

За нас је причешће слово црвено,

Њему се радује душа и тијело,

Око без сјаја умирно,снено,

Њему се радује биће нам цијело.

И сваки ишчекује тај дан радо,

о њему снива,њему жуди,

Кад Господ причешћује  своје стадо

И гледа је ли преостало људи.

Искрених вјерника Његове вјере

и да ли посте ,да ли се моле,

да ли у  животу имају  мјере,

да ли га се боје,да ли га воле?!

Даје им крв и тијело своје

опрашта гријехе за живот цео

онима што се кају,што Га се боје

онима што су Господа део.

Сваки се од нас данима спрема

моли се, пости,метаније прави,

без Бога излаза никоме нема

и сваки од нас Господа слави.

Ову тамницу туге и зла,

у манастир смо претворили Православни прави,

уз нас је Свевишњег сила сва,

Господу се молимо, Он се слави!

Данас нам отац Билбија стиже,

даће нам причешће,молити се с нама,

данас ће нам Господ бити најближе,

из душе и срца нестаће тама.

На нас ће призвати Светога Духа,

да са нама буде  и да нас снажи,

даће нам по парче освештаног круха,

од Бога нико није нам дражи.

Отац нас Воја бескрајно воли

и сузе за нас често лије,

за сваког од нас годинама се моли,

за нас би дао очи обадвије.

Спали и гријехе  моје, огњем својим,

испуни ме радошћу Господе Христе,

јер тебе јединог се Господе бојим,

и дај ми крви своје пречисте!

Никад се тако живјело није,

животом узорним,животом Христа,

никад,од кад нас сунце грије,

у нашим душама само Христос блиста!

КАДА СВИ ПРОЧИТАМО ОНДА ЋУ ВАМ РЕЋИ КО ЈЕ ОВО НАПИСАО.

Подели на овим сајтовима

Хоћу и ја у затвор!!! klapklap

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...