Jump to content

Opčinjavajuća mantija

Препоручена порука

Зависи од тајминга и процене.

У једној парохији клинци играју баскета, њих неколико, поп један млађи човек пролазио поред њих а клинци ко клинци зезају се па добацују онај цитат из "црног Грује и камена мудрости" - "Ајде попе, попе"... и поп им приђе, каже ајде сад једну партију баскета ако вас победим сву тројицу сутра долазите ујутро у цркву. Може? Може кажу клинци. И поп их нако све са мантијом разбије, пар трица је направио и издрибло их ко децу што се рече. Клинци одушевљени. И од тад до сад ено их у цркви.

Међутим иста тј. слична прича у другој парохији поп мало заиграо баскета са клинцима, а они одреаговали као да им је упао ванземаљац на терен и од тад до сад никад у цркву...

Значи зависи од процене...

Pa dobro,to su lepi primeri zaista.

Ali to opet nije do popa,vise bih rekao da je to do zatucanog naroda.Uvek se setim one price o starcu Porfiriju i hipicima,kako ih je pridobio.A opet on je bio monah,asketa,pa je znao kako da im pridje.

Meni na primer nista ne bi bilo sablaznjivo i da je Hristos igrao fudbal sa narodom oko sebe,da je to tad bilo potrebno i da je odgovaralo njihovoj svesti.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 39
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa dobro,to su lepi primeri zaista.

Ali to opet nije do popa,vise bih rekao da je to do zatucanog naroda.Uvek se setim one price o starcu Porfiriju i hipicima,kako ih je pridobio.A opet on je bio monah,asketa,pa je znao kako da im pridje.

Meni na primer nista ne bi bilo sablaznjivo i da je Hristos igrao fudbal sa narodom oko sebe,da je to tad bilo potrebno i da je odgovaralo njihovoj svesti.

Jeste Dejance samo nasoj Brani ne odgovaraju popovi koji se bave sportom i da je , a hvala Bogu nije, nevernik nista od njenog obracenja.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Не. женско сам, мада сам скоро увјек у мушком бираном друштву.

Тако испало, док не дође нека снајка у кућу.

А што се спорта тиче, моји су сви у кући спортисти осим мене.

Немам ништа против спорта.

Схватила сам да сте ми послали поруку у стилу Апостола Павла, кад је реако "Свима сам био све, неби ли кога придобио!"

Ал знате , драги моји, то је био апостол Павле, можда је имао мало више благодати да буде свима све.

Ја не могу бити свима све, нити желим, ако ме ко шта пита у вези вере, рећи ћу директно.

Јер у данашње вријеме, нико нема оправдеања да буде затуцан, толико је средстава информисанја, толико свега.

Ал је тако мало вере...оне дубинске светосавске, која нас је доржала као народ.

слажете ли се?

Подели на овим сајтовима

Понекад  (пошто сам старија жена, верујућа, идем у цркву) неко, ко ме не познаје добро, каже нешто, прижељкујући да ме саблазни, па да се онда шали на мој рачун.

Елем тако, беше неки рођенданчић на који и неки свештеници ( у мантији) доведоше децу, и седоше код домаћина да се послуже.

Моја нова колегиница би сваки час, нашавши се близу мене гласно размишљала : Живо ме занима - шта носе попови испод мантије :.mislise.
 Како је једна од гошћи била моја пријатељица  (то колегиница није знала), а уз то и попадија , дискретно јој испричам о колегиничиној радозналости.  Онда је ова моја лудача пришла колегиници и рекла јој : " Замолила ме је Лидија да Вам одговорим на питање које Вас мучи,  али је нисам разумела - нешто у вези мантија. О чему се ради"?

И сад се смејем кад се сетим њене збуњености, како је поцрвенела и замуцкивала.

После рођендана је хтела да ме убије, морала сам три дана да слушам како нисам нормална, и пет дана да јој кувам кафу да се искупим, али вредело је. :))

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Ja kad god sam hteo da celivam ruku mom svešteniku i uzmem blagoslov, on bi mi "bacio kosku" i rekao: "Ma, idi tamo, Bog te blagoslovio!" Nešto u tom principu
:)
Slažem se da su sveštenici pre svega duhovni pastiri, ali su i ljudi, što mi se čini da često zaboravljamo (barem ja). Ne znam šta ima u toj "uniformi", i nisu samo sveštenici u pitanju...

Sve u svemu, voleo bih da sam opušteniji u blizini sveštenika, u razgovoru sa njima...

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Понекад  (пошто сам старија жена, верујућа, идем у цркву) неко, ко ме не познаје добро, каже нешто, прижељкујући да ме саблазни, па да се онда шали на мој рачун.

Елем тако, беше неки рођенданчић на који и неки свештеници ( у мантији) доведоше децу, и седоше код домаћина да се послуже.

Моја нова колегиница би сваки час, нашавши се близу мене гласно размишљала : Живо ме занима - шта носе попови испод мантије :.mislise.

Како је једна од гошћи била моја пријатељица  (то колегиница није знала), а уз то и попадија , дискретно јој испричам о колегиничиној радозналости.  Онда је ова моја лудача пришла колегиници и рекла јој : " Замолила ме је Лидија да Вам одговорим на питање које Вас мучи,  али је нисам разумела - нешто у вези мантија. О чему се ради"?

И сад се смејем кад се сетим њене збуњености, како је поцрвенела и замуцкивала.

После рођендана је хтела да ме убије, морала сам три дана да слушам како нисам нормална, и пет дана да јој кувам кафу да се искупим, али вредело је. :))

Ово је заправо најбољи пример мисионарења.

Суочити се са питањем ма колико блесаво деловало. Мада овде није поента у питању него у разбијању одређених предрасуда.

Подели на овим сајтовима

Да скренем мало са теме....од кад је особа 66. годиште стара? :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Да скренем мало са теме....од кад је особа 66. годиште стара? :.mislise.

Од кад не може да процени да ли је коске боле више пре него што легне да спава, ил' док спава, ил' кад се пробуди :dedica:

Но, ипак хвала за добар покушај утехе, синко..... :bendoff:

:pivo:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...