Arsenija Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Pre nekoliko godina u kuću moje babe ulazi sveštenik da sveti vodu,pudlica počinje da laje,skakuće oko popa i nikoako da se smiri,pop se pravi fin,a niko od nas ne radi ništa da smiri histeriju kod psa,ja se lično plašim tog psa,jer je neuračunljiv ponekad,ujeo je neku babinu drugaricu i skrio joj sandalu ... pas se malo smirio dok je pop pio kafu,ali je režao ispod stola,znala sam da to neće da potraje,a kad je sveštenik počeo da peva,baba i ja smo stale i počele smo da se krstimo,pas je iskočio i počeo da laje kao nikad u životu,pop je i dalje pevao,pas je lajao ,obilazio oko popa i skakutao,pop je želeo da ga šutne,ali nije smeo,ja sam počela da se smejem ,baba takodje ...sve dok nije videla da pop ima tetovažu,a onda je počela i sama da viče na njega i skoro da ga je izbacila iz kuće..... ....Moja Baba je divna žena,malo je netolerantna bila,sada viže nije medju živima,Bog da joj dušu prosti,ali me za nu vezuju najdirljiviji momenti u celom mom životu ... Trifke and javor је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Е видиш мене је та пудлица ујела и уопште ми није смешно. Јербо као прво боли, као други имам алергија море, као треће сад морам ићи на неко пелцовање на сваких не знам колико месеци. То са керовима уопште није зезанција. Ја имам 4 кере, мале су , ши цу, али су ко пиране, кад неко бане ненајављен они га окруже и нема шансе да се одбрани. Ал кад се неко најави склоним их, јер се не може нормално функционисати у њиховом присуству. Иначе кад идем са попом да светимо водицу по чаршији мало коме пада на памет да склони керове а некима је очито врло драго што нас малтретира њихов кер. Размишљам сад да пустим да ме свака кера уједе која је тако агресивна па пошто нисам ове прошле парохијане тужио сад да тужим сваког наредног јер се увек лепо најавимо да ћемо доћи. А одштете уопште нису мале, мого бих тако да се обогатим. javor је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Kazu stari ljudi da su nekada davno videli popa da se vozi autobusom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Иначе та "опчињавајућа мантија" има и други део батине. Небројено пута се дешава да оно што за обичну муштерију на пијаци кошта једна цена за попа је друга али не мања како то обично народ мисли него дупло скупља. А пошто мене као поповог помоћника рачунају полу попом ( јер шта зна народ ) и сам имам ово искуство. - Комшо пошто бала детелине? - За тебе брате само 350 динара. Као да сам ретард, на вашару бала детелине 180 динџи... Trifke, Лидија Миленковић and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Kazu stari ljudi da su nekada davno videli popa da se vozi autobusom. Стари прота који је сад у пензији мајсторски вози камион, возио ме са све стварима кад сам селио. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Иначе та "опчињавајућа мантија" има и други део батине. Небројено пута се дешава да оно што за обичну муштерију на пијаци кошта једна цена за попа је друга али не мања како то обично народ мисли него дупло скупља. А пошто мене као поповог помоћника рачунају полу попом ( јер шта зна народ ) и сам имам ово искуство. - Комшо пошто бала детелине? - За тебе брате само 350 динара. Као да сам ретард, на вашару бала детелине 180 динџи... Treba pitati eksperte i analiticare kako je doslo do toga da sve u i oko crkve smatraju da su puni ko brod? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Други пример за ценовник. Попа улази у продавницу моб. телефона и излази после пар минута каже мени иди питај пошто онај фон и покаже ми. Одем питам, вратим се. Попу је речена цена за 50 евра скупља. Лидија Миленковић, Плутон and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Treba pitati eksperte i analiticare kako je doslo do toga da sve u i oko crkve smatraju da su puni ko brod? Има 2 фактора: 1. бахати попови 2. раслабљен народ Кад већ питаш аналитичаре. Ово ти је објективна анализа, нису само попови криви, нити само народ, већ је подједнака одговорност за такав међу однос и "суживот". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Да је 100 благочестивих попова упознао наш обичан човек Србин и да је на крају налетео на једног бахатог, причао би само о овоме бахатом и њега узимао за пример. Плутон, Srdjan Kotur, Ђуро Станивук and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Ја попове не доживљавам као фудбалере и шофере иу сл. Доживљавам их као дуиховне људе "Пастире Оваца Православних" Кад их сретнем било гдје у мантији, застанем, ако не сметам, питам за благослов и цјеливам им руку. Наравно , не дешава се то у Србији, и често ме чудно гледају, чак и попови остану без текста. Све то нема везе, желим рећи д аих доживљавам озбиљно и да неби играла друштвене игре са њима. Ако неко треба да игра фудвбал, онда су то фудбалери, а не попови, имају они паметнија и важнија посла. Колико несретних Србаља је некрштено, колико невјенчаних, колико залуталих по сектама. Зар стварно мислите, да би им требало бити до ногомета и нјима и архијерејима??? Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Иначе није исти однос према свештенству у Србаља данас у односу на онај какав је био пре комунизма. Мора се ипак признати да је комунизам одрадио своје. Зато се попови мистификују. Јер се заправо о цркви и црквеном животу не зна ништа. Мало пута су ме парохијани питали малте не да ли поп живи у Цркви... Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 У данашње време обући мантију је нека врста јуродивости. Жедни је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Иначе није исти однос према свештенству у Србаља данас у односу на онај какав је био пре комунизма. Мора се ипак признати да је комунизам одрадио своје. Зато се попови мистификују. Јер се заправо о цркви и црквеном животу не зна ништа. Мало пута су ме парохијани питали малте не да ли поп живи у Цркви... Стога они који имају позитиван однос према попу или цркви или су сујеверни или верни имају неко чудноватно нереално поштовање. А они који имају негативан однос или су неверни опет имају неко чудноватно непоштовање и ниподаштавање какво не би имали ни према свом личном непријатељу. зеленизуб and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Ако неко треба да игра фудвбал, онда су то фудбалери, а не попови, имају они паметнија и важнија посла. Колико несретних Србаља је некрштено, колико невјенчаних, колико залуталих по сектама. A mozda ce bas pop igrajuci fudbal pomoci coveku da se priblizi Hristosu i crkvi,sta mislis o tome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 A mozda ce bas pop igrajuci fudbal pomoci coveku da se priblizi Hristosu i crkvi,sta mislis o tome? Зависи од тајминга и процене. У једној парохији клинци играју баскета, њих неколико, поп један млађи човек пролазио поред њих а клинци ко клинци зезају се па добацују онај цитат из "црног Грује и камена мудрости" - "Ајде попе, попе"... и поп им приђе, каже ајде сад једну партију баскета ако вас победим сву тројицу сутра долазите ујутро у цркву. Може? Може кажу клинци. И поп их нако све са мантијом разбије, пар трица је направио и издрибло их ко децу што се рече. Клинци одушевљени. И од тад до сад ено их у цркви. Међутим иста тј. слична прича у другој парохији поп мало заиграо баскета са клинцима, а они одреаговали као да им је упао ванземаљац на терен и од тад до сад никад у цркву... Значи зависи од процене... Драшко, Deki992, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука