gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Ово је било критично! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Ово је било критично! Надам се да нисам никога увредио. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Ово је било критично! Надам се да нисам никога увредио. Не би требало... Христос је са свим људима седео, причао и јео. Не бих сада да помињем све "категорије" људи са којима се дружио, да нас не би ова фина сека са слике погрешно схватила.....А и знамо која "супер-категорија" људи се саблажњивала од таквих Христових сусрета. Јел знамо ?! klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Ово је било критично! Надам се да нисам никога увредио. Ниси,бар мене ниси! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Шта све има на интернету,многима дође да се одрекну вере!Јака им онда вера... мученицима није сметало ни да их живе деру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Шта све има на интернету,многима дође да се одрекну вере!Јака им онда вера... мученицима није сметало ни да их живе деру. Уау какав одговор!Заиста јак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Шта све има на интернету,многима дође да се одрекну вере!Јака им онда вера... мученицима није сметало ни да их живе деру. По мени није "јака"! Зар треба ићи "али на уста" ако је верник? Не бих да спајам хришћанство и фатализам,а и није ми познато да хришћани не узимају своју судбину у своје руке у оној мери колико је то смртнику могуће! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Шта све има на интернету,многима дође да се одрекну вере!Јака им онда вера... мученицима није сметало ни да их живе деру. Уау какав одговор!Заиста јак. Јак? Уз дужно поштовање-заиста "јак"...чему онда лекари,лекови...нешто у пракси мало их је који би својом вољом у мученике! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Шта све има на интернету,многима дође да се одрекну вере!Јака им онда вера... мученицима није сметало ни да их живе деру. Уау какав одговор!Заиста јак. Јак? Уз дужно поштовање-заиста "јак"...чему онда лекари,лекови...нешто у пракси мало их је који би својом вољом у мученике!Превод молим? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Врло радо!Чему лекари рецимо ако смо спремни да будемо мученици? Прихватимо све као фаталисти,да немамо избор ,па... Међутим,свако узима своју судбину у мери у којој је способан и промишљен,а то никако не значи да је лош верник,нити да треба да се препусти изазовима овоземаљског живота,већ као разумно биће животом и догађајима се труди да управља у могућој мери,а све у циљу изналажења најповољнијег решења за себе.Мислим да је то оно што сваки човек на планети ради!На то сам мислио! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Мислим да ниси схватио контекст мога одговора. Нисам о томе мислио. Мислим на јачину вере, јер се данас људи одричу Христа очас посла. Мало им нешто у цркви зашкрипи- готово! Нема више вере, попови лопови, кад видим ко је у цркви нећу да идем... У том контексту сам рекао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Видео неко слику Г. Иринеја са овом лепојком, одмах се саблажњава. Ух, ух, да ли је могуће... ју, ју... Глупости! Ова лепотица је икона Божија и тако је Владика гледа, а не као сексуални објекат. Иначе, постоје људи који су тешки коплексаши, па кад виде лепог човека-жену, увек гледају да му нешто напакосте. КОлико сам њих чуо где кажу: Где ће она у Цркву, види како се обукла, види што је офарбала косу... изгледа да треба сви да будемо ружни, и глупи да би били подобни за улазак у Цркву. Човек је, какав год био икона Бога живога и баш је фино видети једну лепу жену и дивити се Божијој премудрости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Тема је озбиљна,мој коментар такође,а могућих значења још више.Заиста га нисам разумео одмах. А кад смо тога што народ гунђа,има у свему делова истине.Није моје д акажем,али да пробам овако- не можемо променити народ,а да му се прилагоди ,не би шкодило,ни Цркви ни народу.Даље не бих,отићи ћемо предалеко а и није везано за тему! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 У људима које не познајемо видимо сами себе! Сви ти који на блудан начин тумаче ову слику ,више говоре о себи него о владици, јер чистима је све чисто! Сви би они врло радо омастили брке са овом лепотицом,тако да једино доказују колики су лицемери! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Мени се ова слика баш допада. Видим жену сигурну у себе и своје квалитете, и владику чија слика говори о скромности и посвећености. Владика је само човек, који жели да разговара и остави пријатан утисак, да овој жени не буде непријатно. Мислим да је успео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука