w.a.mozart Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 u principu - nemoguće je dokazati. Najviše što možemo da učinimo za drugog je život u Hristu... motivisati i zainteresovati, probuditi radoznalost... ostalo je istorija Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Probaj to što veruješ i znaćeš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Ма, да ми тебе буразеру спалимо Ево, разбијам главу већ пола сата како ти одговорити и не знам одакле кренути...не зато што немам шта рећи, већ зато што си написао једну реченицу и очекујеш одговор, који изискује велику рефлексију или духовни опит и живу комуникацију са Господом (мада мислим да треба једно и друго). Пошто се већ играш Сократа спреми се да подијелиш његову судбину :1503348ufz3z4yl5d: Сада озбиљно, тема је одлична, али ја не знам једноставно одговорити, а парцијални одговори воде твојим даљим питањима. Мислим да је најбоље такво питање поставити каквом добром духовнику... Саша од Москве, Gerhard, Nebojš.a and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Kada govorim o pravoslavnoj vjeri, ne mislim o njoj kao o jednoj među ostalima, već o jedinoj. Ne o religiji već o vjeri govorim. Prava je ona vjera koja ne isključuje nikoga, ne pravi razliku između katolika, muslimana, i inih, jer svaka podjela rađa nasilje, a jedinstvo Duha i sveza mira je znak istinite vjere. U tome i jeste problem sa "pravoslavljem" danas jer je svedeno na dnevno političke i usko nacionalne interese, i otuda toliko i nasilja i bizarnosti, jer se pokušava sa nečim što uključuje nepodijeljenost pribaviti sebi ekskluzivitet u trci ko je bolji, jači, pametniji, sa čim vjera i nema veze. Svak ko je iole probao opitno da živi duhom pravoslavlja, brzo je sebi pribavio "dom" i našao toplinu i prepoznavanje prihvatanja onog suptilnog u sebi. Problem u samom pitanju teme jeste, ne objašnjavaj svoju filosofiju, otjelotvori je (Epiktet). Dakle, vjeruje se u nešto što se ne vidi, a kamoli dokazuje. Zato svoj život svoj posa`, a slično se sličnim poznaje. ИгорМ and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 По мени је права вера она коју је Христос предао апостолима а они својим ученицима, итд.. и тако ми је најисправнија она вера која је сачувана неповређеном и неизмењеном до данашњих дана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Права вера је она која извршава Христове речи. Кад се некоме каже, алал вера, не мисли се цркву којој припада већ се хвали дело које је тај човек учинио. Вера која нас покреће да чинимо добра дела према ближњима, да праштамо. да будемо милостиви....ако имамо такву веру онда је наша вера ПРАВА ВЕРА. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Цитат Svak ko je iole probao opitno da živi duhom pravoslavlja, brzo je sebi pribavio "dom" i našao toplinu i prepoznavanje prihvatanja onog suptilnog u sebi. To isto kazu i pripadnici drugih vjera za svoju vjeru. Npr. sufisti imaju izuzetno jako misticno iskustvo "boga". Цитат Problem u samom pitanju teme jeste, ne objašnjavaj svoju filosofiju, otjelotvori je (Epiktet). Dakle, vjeruje se u nešto što se ne vidi, a kamoli dokazuje. Zato svoj život svoj posa`, a slično se sličnim poznaje. Otjelotvori je u kom smislu? Ne vide se ni virusi, kao ni vazduh pa se ipak dokazuju. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2014 On 24. 4. 2014. at 18:42, Megidon рече По мени је права вера она коју је Христос предао апостолима а они својим ученицима, итд.. и тако ми је најисправнија она вера која је сачувана неповређеном и неизмењеном до данашњих дана. A otkud znas da je prava ta vjera koju je Hristos predao apostolima? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2014 On 24. 4. 2014. at 19:33, Гром рече Права вера је она која извршава Христове речи. Кад се некоме каже, алал вера, не мисли се цркву којој припада већ се хвали дело које је тај човек учинио. Вера која нас покреће да чинимо добра дела према ближњима, да праштамо. да будемо милостиви....ако имамо такву веру онда је наша вера ПРАВА ВЕРА. Hm, znaci ateista koji ucini neko dobro djelo ima pravu vjeru? To je apsurdno. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 On 26. 4. 2014. at 21:46, Gerhard рече Hm, znaci ateista koji ucini neko dobro djelo ima pravu vjeru? To je apsurdno. Pa i nije apsurdno, evo pogledaj ateista je još živ dobro delo znači da se je ipak odazvao Spasitelju a sam Spasitelj odlučuje kad će ga potpuno prizvati u Telo Crkve Krštenjem vodom i Duhom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Da, daleko je od prave vere ali to je definitivno početak prave vere. Bar ja tako shvatam Цитат "Zaista, zaista vam kažem: Sin ne može ništa činiti sam od sebe nego što vidi da Otac čini; jer što on čini, i Sin čini onako. Ako ne tvorim dela Oca svoga, ne verujte mi. Ako li tvorim, ako meni ne verujete, delima mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni i ja u Njemu". Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2014 On 26. 4. 2014. at 22:00, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa i nije apsurdno, evo pogledaj ateista je još živ dobro delo znači da se je ipak odazvao Spasitelju a sam Spasitelj odlučuje kad će ga potpuno prizvati u Telo Crkve Krštenjem vodom i Duhom. Kako moze da se odaziva onome koga se odrice? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 On 26. 4. 2014. at 22:08, Gerhard рече Kako moze da se odaziva onome koga se odrice? Ni učenici nisu uvek poznali Gospodara. Priziv je Božji i na dobra dela a ne samo na Njegovo ime. Bog se poznaje i po delima kao što je mocart napisao gore. Nama recimo ateista izgleda jako loše što se odriče onoga što čak ni ne poznaje ali da li će tako biti zauvek? Da li će ostati zauvek van imena Božjeg to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi. Dobra dela su Put i ljudima koji ih čine treba dati svo poštovanje ovoga sveta. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2014 On 26. 4. 2014. at 22:02, w.a.mozart рече Da, daleko je od prave vere ali to je definitivno početak prave vere. Bar ja tako shvatam OK. Цитат "Zaista, zaista vam kažem: Sin ne može ništa činiti sam od sebe nego što vidi da Otac čini; jer što on čini, i Sin čini onako. Ako ne tvorim dela Oca svoga, ne verujte mi. Ako li tvorim, ako meni ne verujete, delima mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni i ja u Njemu". Kuran 48:13Onaj ko ne vjeruje u Allaha i Poslanika Njegova – pa, Mi smo za nevjernike razbuktali oganj pripremili! Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2014 On 26. 4. 2014. at 22:12, Volim_Sina_Bozjeg рече Ni učenici nisu uvek poznali Gospodara. Priziv je Božji i na dobra dela a ne samo na Njegovo ime. Bog se poznaje i po delima kao što je mocart napisao gore. Nama recimo ateista izgleda jako loše što se odriče onoga što čak ni ne poznaje ali da li će tako biti zauvek? Da li će ostati zauvek van imena Božjeg to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi. Dobra dela su Put i ljudima koji ih čine treba dati svo poštovanje ovoga sveta. Kod ateiste nije rijec o neprepoznavanju nego o odricanju. A ko se odrekne mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука