Баба Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Ко се упокоји на Васкрс и у току светле седмице иде право у Рај. На Велики петак обично умру велики грешници Сад си га баш одвалио... на Велики Петак је умро Христос. Што се тиче нас обичних људи без обзира кад ко умре увек су пример она два разбојника који су умрли са Христом на крсту разапета. Један леви и други десни. Ко је сад овде левак, Бог зна... Пг, Ненад Р., Натан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Hvala Vam Mirko na poucnim i interesantnim tekstovima o religiji i crkvenoj ideologiji. Slusajuci vase duhovite misli o kompleksnim teoloskim temama nekako sve postane jasnije i jednostavnije. http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=838204#k12497451 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Бог да го прости, ќе остане запамтен кај нас во Македонија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Gospod da prosti! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=838204#k12497451 Коментари ко у роману Стевана Сремца, Поп Ћира и поп Спира...„сви тресу жалосно главом и хвале покојника, износе многе врлине његове, од којих за многе нико живи дотле није знао...Па и господин попа би устајући рекао добру за покојника: ,,Богме, - вели он, село га неће још дуго другог таковог имати; то ја само кажем: Проку нећемо лако надокнадити.“ Србија. Никада ми није било јасно зашто овакве теме?! feeble, Баба and Пг је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Сад си га баш одвалио... на Велики Петак је умро Христос. Што се тиче нас обичних људи без обзира кад ко умре увек су пример она два разбојника који су умрли са Христом на крсту разапета. Један леви и други десни. Ко је сад овде левак, Бог зна... Nije, Veliki Petak je upravo Veliki jer je Hristos stradao tad.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Bog da ga prosti... stari je to lisac. Znao je da onaj ko umre na Veliki petak ide direktno u raj Па сад то већ спада у теологију баба Борке из Вучја. И непокајани разбојник је умро на Велики петак. А и не каже се тако. То што си рекао важи за Васкрс. Мада, и то су свакако бапске приче. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Умро је док је давао интервју у свом дому. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Умро је док је давао интервју у свом дому. Стварно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Бог душу да му прости. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Стварно? Da Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Bog da mu dušu prosti. Jednom sam izjavio da kad neko poželi da kritijkuje Crkvu, Mirka Đorđevića pozove u emisiju. Međutim, ovo nađoh na sajtu B92: "Svetlana Lukić: Mirkov Isus Ja sam ateista, ali sam zbog Mirka Đorđevića poverovala da anđeli možda stvarno postoje. Umro je na Veliki petak, baš kada i njegov Isus Hrist. Često smo za Peščanik pričali o tom događaju na Golgoti. Mirko je uvek govorio da je do tog stradanja moralo doći, jer je tako Isus svetu i čoveku ostavio poruku da bez žrtve i stradanja nema vaskrsenja, da bez pasije i strasti život nema smisla; nema smisla ako se čovek ne bori za neku uzvišenu i plemenitu ideju. Danas nikome od nas koji smo ga voleli to nije uteha, ali Mirkov život jeste imao smisla. Ceo svoj život je posvetio tome da zemlja u kojoj je rođen bude bolje mesto za život. Govorio je da je Isus u stvari ponudio prostu formulu, da ljudi moraju da stvore zajednicu u kojoj postoji duh koji će ih držati u ljudskoj iskrenosti i veličini, zajednicu u kojoj treba da se opredele između dobra i zla." Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Bog da mu dušu prosti. Jednom sam izjavio da kad neko poželi da kritijkuje Crkvu, Mirka Đorđevića pozove u emisiju. Međutim, ovo nađoh na sajtu B92: "Svetlana Lukić: Mirkov Isus Ja sam ateista, ali sam zbog Mirka Đorđevića poverovala da anđeli možda stvarno postoje. Umro je na Veliki petak, baš kada i njegov Isus Hrist. Često smo za Peščanik pričali o tom događaju na Golgoti. Mirko je uvek govorio da je do tog stradanja moralo doći, jer je tako Isus svetu i čoveku ostavio poruku da bez žrtve i stradanja nema vaskrsenja, da bez pasije i strasti život nema smisla; nema smisla ako se čovek ne bori za neku uzvišenu i plemenitu ideju. Danas nikome od nas koji smo ga voleli to nije uteha, ali Mirkov život jeste imao smisla. Ceo svoj život je posvetio tome da zemlja u kojoj je rođen bude bolje mesto za život. Govorio je da je Isus u stvari ponudio prostu formulu, da ljudi moraju da stvore zajednicu u kojoj postoji duh koji će ih držati u ljudskoj iskrenosti i veličini, zajednicu u kojoj treba da se opredele između dobra i zla." Sve je to lepo, ali kako tumačiti njegove bljuvotine na račun pojedinih svetitelja, kao što je npr Sveti Nikola. Za istog je jednom rekao na B92 kako je ubio Arija a posle toga nastala opšta tuča.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Da Шта да кажем... Лични на прст Божији, али нећу сад да причам о томе, не иде. Човек је испустио душу и нека му Господ опрости сваки вољни и невољни грех. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2014 @@Srdjan Kotur, Срђане, да ти не причам шта је покојни Мирко говорио о Исусу. Негирао је његово божанство, оптуживао Цркву да је то њена измишљотина и сл. Али, није време да сада потежемо ту тему. Понео је Мирко много терета пред Господа Бога. Њему су сада најпотребније молитве а не анализа његових нажалост тужних и промашених прича о Христу и хришћанству. Пг and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука