RYLAH Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Тиме се бавимо у зхивоту. Засхто нас терасх да посао доносимо овди? Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 хајде, хајде, ово је за опште добро свих нас Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Evo ja cu da spikam samo srpske reci ubuduce, to mi je bas cool i nekako futuristicki ... ko ce bre ovim tucizmima da izadje na megdan ... ako ne mi self-made nacionalisti ... Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Драги пријатељу, ако заиста кренемо да чепркамо по ,,српском језику", нажалост, изненадили бисмо се веома колико мало српских речи користимо. Најпре турцизми, а потом и сви остали изми.. Но, понављам, постоји једна основа која може да се уоквири и прочисти језик од свакодневног брљања. Французи то раде, Немци то раде, многи остали, а могли бисмо и ми... Ништа нам неће шкодити. Пг је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Сви фурају стране речи а ја се убих да научим граматику српскога ми језика, јер ми то најтеже иде као странкиЊа Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Французи и Немци имају културни образац који је темељ за сређивање језика. Нама фали то. Без темеља, тешко да ће нешто значити да кренеш да правиш кров. Ено ти Хрвата и њихових несрећних покушаја око тога. Хрватски покушај новоговора или повампирење староговора служи као спрдња, прво у Хрватској, па онда и даље. GeniusAtWork, Милан Ракић, Филозоф and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 хајде, хајде, ово је за опште добро свих нас Hajde je turska rec. U principu,zasto je to toliko bitno?Jezik se menja sa stilom zivota.Danas se koristi dosta reci,engleskih izraza na primer,za koje mi ne bismo ni imali adekvatne izraze.Ljudi treba da se trude da prosiruju svoj recnik,ali treba paziti i na primenjivost tog recnika.Eto na primer,ja bih zarko zeleo da se liturgija odrzava na danasnjem srpskom jeziku... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Драги пријатељу, ако заиста кренемо да чепркамо по ,,српском језику", нажалост, изненадили бисмо се веома колико мало српских речи користимо. Најпре турцизми, а потом и сви остали изми.. Но, понављам, постоји једна основа која може да се уоквири и прочисти језик од свакодневног брљања. Французи то раде, Немци то раде, многи остали, а могли бисмо и ми... Ништа нам неће шкодити. Ja mislim da treba koristiti srpske reci ali i inostrane po potrebi. Mislim da je mnogo pametrnije i bolje koristiti prilagodjene strane izraze , kao radio stanica na primer, nego leciti nacionalne kompekse sa krugovalnim postajama ... Jezik je ziv, ziva stvar i menja se svakodnevno ...Naravno, tamo gde postoji srpska rec za neki pojam treba nju koristiti, ne siliti upotrebu stranih reci ... Deki992, Филозоф, Дуња and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Vala meni to smeta i ovako a kamoli na ovom nasem pravoslavnom forumu. Ispravim kad mogu i umem. Upotreba w, ch se malko smanjila cini mi se? Pisala bih i cirilicom ali nemam na mobu :/ Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Бостан - лубеница Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Није ми јасно због чега се одма подсмевате човеку. Добро дошао на овај форум корпех Dakle, Nenade, zaista.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 zašto se koriste strani izrazi na pravoslavnim forumima kada se insistira na korišćenju naših riječi i izraza Zbog Pedesetnice. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Naravno, tamo gde postoji srpska rec za neki pojam treba nju koristiti, ne siliti upotrebu stranih reci ... То је једино што очекујем. Наравно, постоји толико израза које просто не можемо да преведемо буквално, али ни смислено. И сложио бих се да се Хрвати служе једним, па не баш тако занимљивим начином очувања језика, међутим, факат је и да они много мање страних израза имају од нас... Почев од тисућу... Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 AMIN ! Дуња, Crnokosa, NemanjaVa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 То је једино што очекујем. Наравно, постоји толико израза које просто не можемо да преведемо буквално, али ни смислено. И сложио бих се да се Хрвати служе једним, па не баш тако занимљивим начином очувања језика, међутим, факат је и да они много мање страних израза имају од нас... Почев од тисућу... Pa njihove sve reci su strane, srpske ...A kada pomenu hiljadu, cija je ta rec? Tisuca znamo da je slovenska, imaju je cesi mislim, poljaci ...ali hiljada? Ko je jos ima? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука