Jump to content

Strani izrazi na ovom forumu

Оцени ову тему

kopex

Препоручена порука

Poštovani,

interesuje me zašto se koriste strani izrazi na pravoslavnim forumima kada se insistira na korišćenju naših riječi i izraza???

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Poštovani,

interesuje me zašto se koriste strani izrazi na pravoslavnim forumima kada se insistira na korišćenju naših riječi i izraza???

...упита kopex :)))

Дедер, појасни - ко инсистира на коришћењу наших речи и израза?

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Cak je i "kopex" strana rec :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Шта сте сви скочили на дечка? И ја примећујем како сте почели све више и више да прљате језик туђицама!

Кад ми на пвт нека сестра пошаље "селфи" уместо "себеслик" или ме позове на "хот чет" уместо на "отворени разговор", одмах јој кажем да такво кварење језика није уопште православно!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Кад ми на пвт нека сестра пошаље "селфи" уместо "себеслик" или ме позове на "хот чет" уместо на "отворени разговор", одмах јој кажем да такво кварење језика није уопште православно!

Није то лоше, одма' човек зна с ким има посла.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Није то лоше, одма' човек зна с ким има посла.

Јашта, одма кренеш да тражиш неку још православнију.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Није ми јасно због чега се одма подсмевате човеку.

Добро дошао на овај форум корпех

Нико то не исистира али слажем се са тобом да треба употребавати наше изразе где је то могуће , међутим то није могуће увек урадити јер нема адекватне наше речи .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

"хот чет" уместо на "отворени разговор"

ju, ju... hot chat... :D 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Аферим! 12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:  

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

"Sebeslik" je hrvatska rec."Sebic" je izvorna,srpska...
PISIMO CIRILICOM! 
Подели на овим сајтовима

" Модератор " је ако се не варам руска реч , а српска "  Уредник "

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

"себеслик"

Neki jos vele i "svojko".

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Али човек заиста има право.. Хајде да сви, бар на овој теми, пишемо само српске речи и изразе, или бар за оне за које знамо да нису претрпели неке велике промене. Мислим да је то могуће, али потребно је да се потрудимо. 

Дакле, српски изнад свега! 

То и јесте један од начина да се обогати сопствени речник приликом говорења. Док нисам почео да се бавим превођењем нисам ни знао колико израза у српском језику нисам познавао и колико ствари нисам заправо умео да именујем. Истина је да сам га са једне стране поправио (свој речник), али са друге стране увео сам у свој говор гомилу неких страних израза јер ми помажу да објасним лакше оно што желим да кажем. Не мислим да српски језик нема довољно развијен речник, али мислим да има лење и помодарству наклоњене говорнике који пошто пото прихватају све оне изразе који им се пружају на дохват руке преко свих врста медија.

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...