gane Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Сад бар знамо нешто "више" о администраторима... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Inace, u Iraku, sama odbrana bila je vrlo lose organizovana, sa starim sistemima, tako da je napadac imao maltene vezane mete, samo da ih koka... Pa ipak, bilo je i obaranja, kao sto je ovo (grupa od 4 F-16, jedan je oboren, obrati paznju na niz raketnih tragova, dok pilot pokusava da se skloni bilo gde)... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 С-300 је ракетни систем а не једно возило...Питај некога ко мало зна нешто о наоружању за бившу СФРЈ,један систем С-300 (који није купљен јер се држава распала) је планиран био да брани целу југу.Није тема,могу да поставим комплетан опис с-300.За некога ко би о томе да прича,на овој слици се види само лансер,а где су комуникације,извиђање,навођење...реч је комплексном систему са неколико стотина возила који опслужује огроман број људи.Рецимо само за пуњење требају специјална возила са дизалицама...Сигурно је да испаљује 300 ракета у минуту,Руси га сматрају толико добрим да су за себе развили модификован С-300 али су повећали брзину на 400 ракета и званично систем носи назив С-400! Можда се неком не свиђа да чује,али амерички Патриот може да погођа циљеве у силазној путањи али само до 800 метара висине од земље може да их уништи,С-300 је ту бољи са 150.метара!Иначе за одбрану од ваздушних удара су изванредни системи као што је Тунгуска,Бук.Тор и слични,питај оне који су били 1999.код нас на "троцевцима" или Прагама,како су жалили сви редом што бар нешто од тога нисмо имали! Skoro istovremeno smo postovali skoro isto... klapklap "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Izuzetnih je karakterisitka, i nema sanse da ga neko tek tako "zaslepi"... Napredne tehnologije omogucavaju mu da istovremeno prati i napada vise ciljeva, a sinhronizovano, vise umrezenih baterija tesko se prolaze... све што је радар и ради у електромагнетном опсегу се може локално заслепити, а поготово са неба ...мислиш да ће амери да траже дозволу за тако нешто? klapklap сем тога хеликоптери пролазе на метар изнад земље, пешадија се искрцава данима пре тога а снајпески тимови су још недељама пре на терену и скидају врапце у псутињи ... ако се неко сећа, један снајперски канадски тим је убио ирачког официра на више од два километра у псутињским условима, који су вероватно најтежи балистички услови за гађање покретне мете. кажем вам, нацисти нису безвезе ово смислили ... логистика је данас све, никакав систем не може против тога. иначе, моје мишљење је да ће и Руси овај пут отворено да учествују, само гледајте мало горе на карти шта ће да се деси близу Русије ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 иначе, моје мишљење је да ће и Руси овај пут отворено да учествују, само гледајте мало горе на карти шта ће да се деси близу Русије ... Мислим да ће они морати да се баве својим проблемима-Чеченијом,Ингушетијом и муслиманским федералним јединицама,које ће,вероватно потпомогнуте,наставити своју терористичку активност... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Незнање је чудо!Е све што ради електромагнетном опсегу се не може заслепити са неба ни случајно,а ако је већ у дециметарском подручју или вишље-не може са неба ни да се открије.. А да не помињемо пасивни радар који је рецимо тек врх леденог брега!Против једног С-300 уз услов да се користи како треба,најмање пола авиона неће никад да се врати,а тад би видели кое се исплати да ратује...иначе о летењу на "метар" од земље,немој да причамо"!Британци су одликовали једну хеликоптерску посаду зато што су једва спасли тим "специјалаца" са неке чуке на Фолкладнима,од три хеликоптера вратио се један и то једва,има море сличних примера"...Уосталом амери имају искуства у Ирану,"сударила" им се два хеликоптера,поред сателита ,инфра и осталих зрака,система за навигацију итд...Било како било,у Кореји рецимо амери су упамтили МИГ,па и овде ће понешто,треба и Русима неки полигон да испитају што шта... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 кхм, причамо о фокландима и упаду у иран који су се одиграли пре пар деценија па људи морам да вас обавестим да је технологија доста узнапредовала од тад. dada и тај фамозни МИГ, леле колико ја немам поверења у то чудо klapklap немам ни у fly-by-wire системе, надам се да имају радаре и ракете за те фамозне мигове, да не испадне да само намигују 0202_238 иначе између ирана и САД, нисам баш начисто да бих ''навијао'' за неког, пошто се не зна шта је горе од та два ... klapklap чак и милиметарски опсег, као и километарски може да се заслепи разним хармоницима који ће довољно сметњи да направе да буде сигнал непропознатљив, чак ни аналогним системима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 иначе, моје мишљење је да ће и Руси овај пут отворено да учествују, само гледајте мало горе на карти шта ће да се деси близу Русије ... Мислим да ће они морати да се баве својим проблемима-Чеченијом,Ингушетијом и муслиманским федералним јединицама,које ће,вероватно потпомогнуте,наставити своју терористичку активност... управо због тога, да убију пар мува истим ударцем - одсечеш змији главу, остатак тела ће да клоне. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Сад бар знамо нешто "више" о администраторима...ево да сазнаш још нешто, ако имаш стрпљења да погледаш овај лакат текста klapklaphttps://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1065.msg47986.html#msg47986 а можеш и овде: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,810.msg8897.html#msg8897 а и овде: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,176.msg1207.html#msg1207 ако неко има питања - на пп, која нису у вези теме ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Незнање је чудо!Е све што ради електромагнетном опсегу се не може заслепити са неба ни случајно,а ако је већ у дециметарском подручју или вишље-не може са неба ни да се открије.. А да не помињемо пасивни радар који је рецимо тек врх леденог брега!Против једног С-300 уз услов да се користи како треба,најмање пола авиона неће никад да се врати,а тад би видели кое се исплати да ратује...иначе о летењу на "метар" од земље,немој да причамо"!Британци су одликовали једну хеликоптерску посаду зато што су једва спасли тим "специјалаца" са неке чуке на Фолкладнима,од три хеликоптера вратио се један и то једва,има море сличних примера"...Уосталом амери имају искуства у Ирану,"сударила" им се два хеликоптера,поред сателита ,инфра и осталих зрака,система за навигацију итд...Било како било,у Кореји рецимо амери су упамтили МИГ,па и овде ће понешто,треба и Русима неки полигон да испитају што шта... Dobro sto napisa, mrzi me da kucam ovol`ko... @Meda Ovo za Amere, kao neke vrsne ratnike, vazi kad bi Persijanci lezali opusteno klapklap, ako se kol`ko-tol`ko ljudski usprotive, bice Vijetnam2... ................................. `99-te kod nas, bilo je opste rasulo, i u tako sumanutim uslovima imali smo zestoke akcije, sa tehnikom koja nije bila ni za muzej... http://www.truthinmedia.org/Bulletins2006/NATO_secrets.html USAF F-16 Shot Down by Serbs in 1999: Aircraft's Flight Data - A/V "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Јесте прошло пар деценија...па постоји један ракетни мотор за који код научника амера владало мишљење да нити постоји нити може да ради,па им Руси пре пар година дала два из осамдесетих година за шатл (шта ли Руси имају данас кад су имдали пар комада од пре две деценије,можда нису више имали музеје где да их ставе па ајде да амери виде шта је мотор),одушевили се амери и покисли прилично,а ја морам да вас обавестим да је и за Русе технологија узнапредовала,до кубанске осмице рецимо-коју само један авион на свету може да изведе (мислим да је руски),па до ПАК ФА,погледај на нету оно мало што има,да не помињем Беркут,па електрични тенак,електрични топ у опертивној употреби (испитан у Грузији)...А за фреквентне опсеге ја ти не замерам,види се да ти је страна материја,али ради свог угледа не причај овакве приче јер:Километарски опсег не може да се емитује из сателита (подука:нема телевизије на метарском него на милиметарском опсегу из космоса),ако ометач зрачи хармонике то је расипање снаге па се то различитим конструкционим решењима избегава ради добијања максималне снаге у радном опсегу,ако успеш да заслепиш из свемира милиметарски опсег или бар да даш теоријске поставке за то,добићеш Нобелову награду за физику,то би било веће откриће од Фракталне антене и довело би до револуције у телекомуникацијама,и још ово-најлакше је ометати аналогне системе зато су давно и напуштени,чак и дифузија у Европи прелази на дигиталне емисије(ужи пропусни опсег,бољи однос сигнал/шум...)!Још су пре 1970 Руси за потребе ВОЈИН службе у СФРЈ (ВОЈИН = ваздушно осматрање јављање извиђање и навођење) продали систем ХХХ,који је радио фреквентном модулацијом на кратким таласима и једна носећа фреквенција је имала два подносиоца,а шта имају данас незнам,али верујем да су напредовали!Све ово не иде уз тему.... А кад смо код навијања-навијам за Иран! Ставио сам оне иксеве,незнам дали је упутно да причам оперативно име за тај систем,онај не оре и не копа.... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 моје мишљење је да се овде више не ради о исплативости, већ само о моћи, колико далеко сеже и да ли се неко противи уопште. не видим како сам ја на страни амера овде, пошто имам утисак да сте ме ту углавили, а иран ће да има хепиенд само ако кина улети у причу, што је смешно за размишљати. што се тиче ракетног мотора, потпуно се слажем, али само захваљујући техиникама варења су успели Руси да то направе, због температура које се постижу ... одатле им и карактеристике аеродинамике, тако да то није неки проблем, ко да ће неко пируете да користи у рату ... дај мало озбиљности у тему, молим те ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 Rusi imaju ovo, rusi imaju ono al nesto sve to sto imaju mnogo slabo koriste ! Prvo nista se u svetskim odnosima ne desava bez direktnih otvorenih telefonskih linija izmedju Washingtona i Moskve ! Rusima je dato da oni nesto prodaju Iranu kako bi i oni zaradili neki dinar u celoj situaciji a na kraju se pojave ameri da uberu veci deo kajmaka i to je to ! Tesko da i Rusiji i Kini odgovara politicki nestabilna drzava sa nuklearnim potencijalom koja moze da se pretvori u tempiranu bombu ! Drugo ,Amerika nece da krece u rat sve do onog trenutka dok ne bude sto posto sigurna da moze da ih savlada za nekoliko dana ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 што се тиче ракетног мотора, потпуно се слажем, али само захваљујући техиникама варења су успели Руси да то направе, због температура које се постижу ... одатле им и карактеристике аеродинамике, тако да то није неки проблем, ко да ће неко пируете да користи у рату ... дај мало озбиљности у тему, молим те ... Немају везе технике варења са мотором конкретно,принцип на који тај мотор ради је у питању,до тада се на западу сматрало да на је на том принципу немогуће направити мотор.Ако ћемо озбиљно,за технике варења вероватно си погрешно интерпретирао технике ливења,али то се везује за турбине млазних мотора са турбо пуњењем... А " пируете" су прича за себе...то су (за необавештене) маневри за избегавање против авионских пројектила и/или непријатељских летилица,из тога закључак да се сврставају у маневарске особине авиона,по чему се авиони једино значајно разликују.За сваки авион постоје маневри које сме да изведе као и они које авион не може да "преживи",значи постоје маневри које не може да изведе а да остане у једном комаду.Кубанска осмица је маневар који је први пут изведен на митингу у граду Кубан,отуда и име,али је до сад остао само пусти сан свих пилота са запада,а изванредан маневар избегавања,ни сви руски авиони не могу да га изведу,из овога логичан закључак да су "пируете" у рату најважнији маневар,пресудан за преживљавање,те као такав није чиста визуелна атракција и/или пука демонстрација летачких особина летилице и способности пилота!Да не идемо дубље па да причамо врло важној особини авиона као што је моћ мотора у односу на укупну тежину авиона,где опет руски авиони за трећину премашују западне.ФАНТОМ 35 као пета западна генерација,показало се да не може да донесе воду ПАК ФА и ако је нешто пре направљен,и то уз показало се -превише бучан медијски циркус!Ако хоћемо озбиљно-колико је Лавров рекао да Техеран има С-300 Бела кућа почиње да протестује и у наредним данима ће све више..Мало је познато да на скори "шамар" Русима од Беле куће,Руси обелоданише да напуштају заједнички свемирски програм ИСС и да већ имају готове модуле за комплетну станицу а да ИСС напуштају али да ће одкачити свој модул ЗАРЈА,па је то лепа "нитна" целом свету који је почео да бива мало више безобразан па да вербално понижава.Уосталом, америма се тресу гаће да њихов шатл уопште полети,док Руси то рутински обављају без нервозе.И ово су све тачни подаци,дакле далеко од неозбиљних. Нормално ни Руси не би желели нуклеарну силу на својим границама,и већ су распоређени ракетни системи ИСКАНДЕР,који је врло модеран одбрамбени систем. Мислим да је објективном посматрачу смешно назвати једну земљу нестабилном само зато што је исламска,и што Лондон и Вашингтон користе такву реторику , то је пре послушничка какофонија, која нема реално упориште у ничему-осим у патолошкој жељи амера да преко извора нафте контролишу свет саједне стране,а са друге да осигурају јефтине енергенте за своју привреду која је у колапсу и хаосу,јер навикнута на јефтину нафту није у стању да парира технолошки пре свега Кинезима,па и свету. Амери су мислили да ће Авганистан да среде за "неколико дана" па добијају другу Вијетнам,уз нагласак да је Авганистан далеко испод Ирана у сваком војном,техничком и технолошком погледу... НАТО треба 15000 војника да ухвати неког ситног комаданта,врло "велики" војни успех,а савезници их полако напуштају један по један,лако је давати вербалну подршку,али кад дође да треба да се гине у Авганистану-нико то неће за америчке националне интересе... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 кад ћемо научити да је звезда - звезда, на чијој год да је застави .. рука руку мије, а игра полицајаца је увек плодоносна. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука