Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 UZ sve kritike koje mozemo da uputimo Americi ipak treba da se zapitamo da li mislimo na nasu bracu u Severnoj Koreji koja zaista zive u totalitarnoj drzavi bez trunke slobode izbora ! Zaista pitanje je da li Kim Dzong Il ima ljubavi prema svome narodu ! Ahmadinedzad je nesto drugo ,pre svega covek veruje u BOGA ali Iran je zemlja koja je sklona prevratima i revolucijama cak i radikalnim islamistima pa sta onda moze da se desi ako takvi dodju u posed A bombe koju bi mozda Nedzad napravio ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Тамо људи живе катастрофа,лишени су сваке слободе. Јужна Кореја је заиста једно привредно чудо и рај за инвеститоре,док у Северној Кореји народ живи бедно,без пара и испраног мозга. Црвена сатанистичка династија зацарила је над тим јадним људима без намере да се склони. Пре пар месеци је чак у унутрашњости С. Кореје откривен један концентрациони логор за политичке дисиденте,неистомишљенике и борце за људска права. Иран је нешто слично. Народ се мучи са санкцијама,Ахмадинеџад је популиста који није баш и вајни државник,плус исламске банке пропадају. http://www.economist.com/sponsor/qfc/index.cfm?pageid=article104 Демократска опозиција редовно штрајкује,а полиција се не либи да крволочно убија младе људе који се боре за демократију. Уз то,на помолу је нешто промењен ирачки сценариј-вероватно тог нуклеарног наоружања нема,испоставиће се да је то само жвака којом Ахмадинеџад храни своју нацистичку мржњу према поносном Израелу,десиће се напад у коме ће Иран моментално пасти,окупираће се земља,и на хиљде недужних НАТО и "мировне" мисије ће да побију под максимом "тражње нуклеарног оружја". "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Мислиш да Америка смије да нападне Израел, ја сам мислио да су то само приче. Ипак Иран је тврђи орах од Авганистана и Ирака ? Што се тиче живота у Ирану онолико колико ја знам са Тв-а, нета, новина итд. тамо ситуација није пуно лошија од осталих исламских држава, част изузецима. Што опет не значи да је тамо добар живот, напротив. Ту је врло битан политички маркетинг Америке којој не одговара јак Иран и која на све начине покушава да створи такву слику о њему, и руку на срце Американци су веома добри у томе. О Сјеверној Кореји се нема пуно шта добро рећи, почев од комунизма које је једно велико свјетско зло и ја не видим да ће се у скорој будућности они ријешити тога изнутра, једино можда извана. У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 ?????? ?? ??????? ????? ?? ??????? ??????, ?? ??? ?????? ?? ?? ?? ???? ?????. ???? ???? ?? ????? ???? ?? ??????????? ? ????? ? ??? ?? ???? ?????? ? ????? ??????? ?????? ?? ???? ?? ??-?, ????, ?????? ???. ???? ????????? ???? ???? ?????? ?? ??????? ????????? ??????, ???? ?????????. ??? ???? ?? ????? ?? ?? ???? ????? ?????, ????????. ?? ?? ???? ????? ????????? ????????? ??????? ????? ?? ???????? ??? ???? ? ???? ?? ??? ?????? ???????? ?? ?????? ????? ????? ? ????, ? ???? ?? ???? ?????????? ?? ????? ????? ? ????. ??????? ???? ??????? ?? ??????? ??????,???? ??? ?? ??,????????,??????????????? ?????? ?? ????? ??????????. ???? ????? ???????? ????????? ???????? ?????,????? ?? ? ???????? ??????????. ??????,???? ?? ????? ??? ?????? ????? ?????? ????????,?????? ?????? ??????? ? ??. ?????? ??? ?? ??????? ??? ?????? ???? ??????? ???? ????????? ?????? ? ????? ? ???? ???? ?? ?? ????? ??? ?? ?????? "??????? ????????? ?????? ???? ???????? ?????? ?????? ???????? ? ?????????". 0102_laugh bleh "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Како сам ја примјетио сличне ствари се почињу дешавати и код нас у БиХ тј. у Сарајеву. Прво су забранили да Дјед Мраз долази у школе (није ми никако јасно зашто), па су почели тротоаре да фарбају у зелено итд. сваки дан нешто ново 0102_laugh У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 ???? ??? ?? ????????? ?????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ??? ??? ? ??? ??. ? ????????. ???? ?? ????????? ?? ???? ???? ?????? ? ????? (???? ?? ?????? ????? ?????), ?? ?? ?????? ???????? ?? ??????? ? ?????? ???. ????? ??? ????? ???? klapklap ? ??,???? ?????? ??????-????,???? ?????? ???? ?? ??? '41 ? ????????? ?????? ?? ??? ??????? ???????,?? ???????? ? ?????????? ????,??? ????????????? ?? ?? ?? ?? ???? ???????? ?? ??? ???? ?? ???? ? ??? ?? ?????????? ????????. ??????,??? ??????????? ? ???????? ?? ??????? ??????? ?? ?? ???? ?????? ? ?????. ???? ???????? ?????????? ???????????? ????? ??????????? ???????,???? ?? ?????? ?? ???? ?????? ????? ????? ?????,??? ????? ?? ???????? ????? ?????? ?????????. http://www.putvjernika.com/ "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 3, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2010 Кад је Кореја одбила да буде једна уследио је рат,а потом санкције северном делу!То је неки бар за мене "први дан".Ни један народ не може санкције да поднесе дуго,(изузетак је наравно Јапан,мада озбиљни аналитичари сумњају да је тамо баш све било како се прича за време санкција).О угрожавању "људских права" не бих заиста,јер у објективност коју носе рецимо Кристијан Аманпур и њој слични смо се сами уверели,али сигурно да нису друштво прозападне демократије.Санкције су добили јер су хтели да у својој кући они буду газде,и срамно је што се пласирају вести о "лошем животу" а земљи је било ускраћено право да послује са остатком света!Уколико једно друштво не добије основно људско право да размењује добра и услуге са остатком света онда свака анализа која преферира да буде озбиљна и објективна мора да уважи да постоји велико "шта би било да је било",верујем да се не би разликовали много од Јужне,али да бу друштвени стандард био знатно већи!Неки озбиљан отпор америма америма не могу дуго да пружају што се тиче напада из ваздуха,тамо неће моћи лако да уђу људи који ће са земље да осветљавају могуће циљеве,али на копну амери имају већ болна искуства а ја не бих ни сад потценио њихов морал,нико не воли агресоре.Шта су купили од Руса незна се,али се зна да "сарађују" са Русима и Кинезима,ако дође до рата велики губици на обе стране,питање је дали се америма исплати та авантура у овом тренутку! Иран је "лепа и корисна" мета.Док је шах ин шах био Реза Пахлави то је била "просперитетна земља" у америчкој реторици.Али не треба заборавити да су Ирану амери црпели природне ресурсе пре свега и на томе добро зарађивали у свету а код куће добили јефтинији "америкен дрим".Као и увек,у Ирану су била само постројења за експлоатацију а финални производ је прављен да сигурнијем месту,Нису амери кратковиди,знали су да и у доба Пахлавија многи унутар Ирана нису одобравали јефтин извоз добара са којима би ирански народ могао боље да живи.Доласком Хомеинија следи опробан рецепт,пропаганда "ала Гебелс" и одмах санкције.Тешко је наћи разлику (ако је има) у људским правима у Ирану или Саудијској Арабији,доста су сличне обе земље.Међутима,како амери по Ирану не могу да "суде и смуде" као на блиском истоку Иран је проглашен за отпадничку државу.Иран жели да сам бира технологије,а Саудијци пристају бланко да увозе америчку,то је битна разлика.Прозападне демократије прихватају ислам и људска права код арапа који пристају да играју на њихову свирку! Ако знамо да у Сауди Арабији жена не може да вози ауто,да је нормално имати харем итд...да не набрајам...прича о људским правима губи смисао,а оне који је подржавају лишава достојанства и претвара у послушнике једног режма који глобални паразит,мења реторику како му кад одговара... Ахмадинеџад "води" са два нула!Прво је приказао постројење за које "моћне и свемоћне " шпијунске мреже очито нису имале појма (што је добро за свет,показује да ни издалека амери нису тако моћни као што воле да мисле),а друго,понудио да се уран обогати у другим земљама и врети Ирану за употребу у електранама!Тиме је постигао два циља!Врло вешто је америма избио главни адут из руку, показао свету да је спреман на сарадњу која не вређа и не понижава.Сад је лопта код амера који "изражавају резерву" (према чему?!!) и већ оваква формулација одговора која се даје кад нема шта конкретно да се каже значи да ће они и ово да оцене "као маневар за добијање времена режима у Техерану",изразиће сумњу у добре намере понуде...тражиће и наћи све-али не и добру вољу и жељу за решењем проблема.Верујем да ће сумњати у свакога ко пожели нуклеарку осим ако је од њих не купи!Војна интервенција амера ако је буде,мислим да ће бити дуга и тешка,и са несагледивим последицама,Иран се неће устезати да узврати било коме,а америма предстоји други Вијетнам. "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Фебруар 3, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2010 Inside Iran Dictatorship to Terror state part 1 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Фебруар 3, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2010 Inside Iran Dictatorship to Terror State Part 2 Who is Mesbah Yazdi 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Фебруар 3, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2010 North Korean Camps - North Korea 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Тешко је веровати да код њих може нешто да се сними,али рецимо и да је тако.Све је ствар виђења и контекста!Нема снимака о "кампу" Мек Гвајера (напао зграду ФБИ),да их има,уз одговарајући текст,могло би исто и за амере да се напише,мисли и каже!Нека они лепо буду пошену,скину санкције да земља добије шансу,и нека пусте да се народ сам одлучи,али да то буде милом и по вољи народа ,а не -"демократски"! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Фебруар 7, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2010 СМРТНА КАЗНА ЗБОГ ПРЕЛАСКА У ПРАВОСЛАВЉЕ Објављено од стране Славко и Марија Живковић на 10/09/2009 ТЕХЕРАН, 9. септембар 2009.[/b] – Иранске власти су осудиле на смртну казну двије жене зато што су прешле из мухамеданства у хришћанство. 27-годишња Маријам Ростампур и 30-годишња Марзије Амиризаде Есмаилабад биће кажњене као одметнице. Многи људи у Ирану и другим земљама протестују због тога. Од марта ове године оне се налазе у затвору Евин у Техерану. Законодавство Ирана за одступање од ислама кажњава доживотном робијом или смртном казном. У заштиту осуђених жена иступила је позната правозаштитна организација „Amnesty International“. На сајту организације публиковани су адреса електронске поште предсједника судске власти у Ирану и вође исламске Републике. Представници Amnesty International позивају да им се шаљу писма протеста. „Та вијест се брзо раширила преко Интернета и изазвала многобррјне негативне коментаре према вашој земљи. Ми се придружујемо гласу Сабатине Џејмс и многих других познатих активиста и обичних људи, како Грка, тако и грађана других држава и тражимо да се остваре људска права и хитно ослободе Маријам Ростампур и Марзие Амиризаде Есмаилабад“, каже се у обраћању Комисије за црквено-социијалне активности при Епархијском савјету Москве. http://www.sedmitza.ru/news/787981.html "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 9, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2010 Нови Рачак! "Међународна заједница" понудила Ирану уран за медицинске потребе!Верујем само зато да би ипак направили кризу,јер Ирану треба за електране!Нормално,нико не може да гарантује да неко ко иа електрану неће да направи и бомбу.Мада је објетктивно реална потреба Ирана за енергијом па им је нуклеарка природан избор!Више енергије би била већа економска независност Ирана а то запад не жели ни по цену рата! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2010 Mozda oni i hoce samo za elektranu ali sa iranom se nikad nezna to jos uvek nije zemlja sa stabilnim politickim sistemom pa su kod njih svakve kombinacije moguce ,setimo se samo dolaska ajatolaha Homeinija ! I ja danas a nadam se i moji unuci da ce mnogo mirnije da spavaju ako nuklearke budu tamo gde su i danas ! Nisam za to da se nekoj zemlji ogranicava razvoj ali mislim da ni ameru nisu blesavi a ni naivni kada im nedaju da ti naprave ! Mi odavde gledamo situaciju trenutno a state department to radi mnogo ozbiljnije i dalekoseznije ! Amerika nece da dozvoli da joj se ponovi novi Perl Harbor pa je zato njihova doktrina i strategija u skladu sa tim ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука