Jump to content

Vase misljenje o Iranu i Severnoj Koreji

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Препоручена порука

• Одговори 45
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ја не желим да будем адвокат Ирану,али где су сви ти борци за људска права да рецимо дигну глас што су жене у Сауди Арабији например (мада не само у њој) тотално обесправљене? Амери не признају ни један закон ни суд осим свог,а сад би да свету држе лекције,нонсенс!Кад они у Гвантанаму држе годинама ко зна колико људи-то је јели прогрес...Мислим да свака земља свој правни систем прилагођава специфичним условима своје традиције и културе,и тражити од муслиманског света да се "прилагоди" модерном схватању људских права је захтев да се у извесној мери одрекну свог верског идентитета,што видимо-у целом свету баш нешто и не иде!Или то запад жели да по својој мери прекроји ислам?Не верујем да ће то ићи!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Гости

?????? ?? ????? ????? ???? ?????? ?????? ??????????? ??????????? ???????? ????? ????????? ? ???????,? ??????? ?? ???????????? ????? ?? ?? "?????????" ???????? ???????? ??????? ????? ?? ?????? ?? ?? ? ???????? ???? ??????? ???? ??????? ??????????,??? ??????-? ????? ????? ??? ????? ? ?? ???!??? ?? ????? ???? ?? ?? ?????? ???? ????????? ???????? ??????? ?? ?? ?? ???!

?? ??? ?? ? ????????????? ????????? ?????? ?? ????? ???????, ? ??????? ??????...

Подели на овим сајтовима

па ни САД нису признале основни интернационални закон о правима жена и детета у УН ...

о чему даље да причамо ...

иначе за мој појам, иранци су баш паметни као и кореанци ...

нисам упућен, јел и кореанци имају нуклеарни капацитет?

Подели на овим сајтовима

Русија не располаже ни најмањим доказима да Иран намерава да направи нуклеарно наоуржање. Ово је изјавио заменик министра иностраних послова РФ Сергеј Рјабков. А без обзиљне доказне базе свакакве оптужбе делују неоправдано и недоговорно, подвукао је дипломата, коментаришући изјаве бившег министра одбране САД Вилијама Перија о томе да је циљ Ирана да што пре направи нуклеарно наоружање.

Стиче се утисак да је низ западних земаља на челу са САД постави себи задатак да по сваку цену докаже да ирански нуклеарни програм носи војни карактер. И труде се у службу тог циља подведу постојеће податке. А када их је недовољно, онда представљају жељено као реално. При чему, да би одјек био што гласнији, редовно нешто процури у штампу.

Само у последњој недељи десило се неколико случајева. Прво је британски Тајмс саопштио да Иран тобоже тестира лансирни механизам за нуклеарну бомбу. Званични Техеран ову информацију пориче, његов опонент није имао извратни доказ, али новости су се неколико дана брижљиво разматрале на разним нивоима, расправљајући у многобројним „ако“ и „изненада“.

Сада преко агенције Асошијетед прес саопштавају да Иран тобоже покушава да склопи посао куповине и пребацивања 1350 тона очишћене уранијумске руде из Казахстана, мимо важећих санкција СБ УН. Наводи се цена тајног уговора од 450 милиона долара. Чак је израчунат број бојевих глава које би могле да се произведу од те сировине – 150 комада. При томе нико не обраћа пажњу на изјаве, између осталог саветника председника комитета УН за санкције Зонга Сајдуа о томе да ни он, ни његове колеге, не располажу веродостојним подацима у погледу контаката Техерана и Астане о нелегалном увозу.

Очигледно је да такозвана процуривања у јавност треба допринесу увећању притиска који се данас врши од стране Запада на Иран, сматра руководилац Центра за истраживања Истока дипломатске академије МИП РФ Андреј Володин.

То што је објавио Асошијетед прес једна је од пропагандних акција, које имају за циљ да се с једне стране увећа углед ове агенције, а са друге да се још једном скрене пажња на такозвани ирански нуклеарни проблем. Што се тиче Казахстана, саопштења да он преговара са низом земаља о испоруци нуклеарне сировине за каснију прераду постојала су и раније, али касније се нису потврдила.

Казахстан званично оповргава информацију о тајном договору са Ираном. Али опоненти Ирана, који чврсто намеравају да докажу војно усмерење његовог нуклеарног програма, узимају у обзир само то што се уклапа у оквире њихове пропагадне кампање.

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Русија се све време игра топло-хладно и добар-лош полицајац, а уствари само скупљају кајмак свуда после САД.

гле шта су направили по суседним земљама својом политиком, више ни избори не могу да се изврше без њих.

а највише ми се свиђа кад нека нуклеарна сила изађе са ''саопштењем за јавност'', како се то лепо еуфемистички зове у дипломатији белих рукавица, шта и како треба Срби да ураде и када.

пази кад ме не би зачудило да су Руси Иранцима продали нуклеарни капацитет.

Подели на овим сајтовима

? ??????? ?? ?? ????? ??? ???? ????????? ???? ????? ?? ''?????????? ?? ???????'', ???? ?? ?? ???? ???????????? ???? ? ??????????? ????? ????????, ??? ? ???? ????? ???? ?? ????? ? ????.

?? ?? ???????? ???????? ?????? ?????????. ?? ?? ?? ???? ?? ? ?????? ??????? 320 ???????? ?????;???? ? ???????? ? ??????????? ????????? ??? 54 ??????? ?????,? ????? ? ??????. ?? ?? ?????? ?? ????????????? ?????? ?? ?????????????? ?????????? ? ??????? ???? ?? ????? ???????? ??? ?????? ?????? ???????,? ????????? ? ???? 2001. ? ???? ?????? ?? ????? ?????????,? ?????? ?? ??????? ????? ?? ?????? ???????????-?????? ???? ?? ???????????...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

???? ???? ???? ??????????,?????? ?? ????? ???????. ????? ?????? ?? ?????? ????? ????????? ???? ? ??? ?? ???????????,??? ? ???????? ?????? ????? ???? ?????,??? ???? ? ???????? ?????. ?????? ???????????? ????????? ???????? ?? ??? ??? ?????? ?????? ??? ?????? ?? ?? ??????. ??? ??? ?????? ?? ??? ? ???????????? ?. ?????? ???????? ????? ?????????????? ????? ?? ????????? ?????????,??????????????? ? ????? ?? ?????? ?????.

???? ?? ????? ??????. ????? ?? ???? ?? ??????????,??????????? ?? ????????? ???? ???? ??? ? ????? ????????,???? ???????? ????? ?????????.

http://www.economist.com/sponsor/qfc/index.cfm?pageid=article104

??????????? ????????? ??????? ?????????,? ???????? ?? ?? ???? ?? ????????? ????? ????? ???? ???? ?? ???? ?? ???????????.

?? ??,?? ?????? ?? ????? ???????? ?????? ????????-????????? ??? ?????????? ????????? ????,??????????? ?? ?? ?? ?? ???? ????? ????? ??????????? ????? ????? ?????????? ????? ????? ???????? ???????,?????? ?? ????? ? ???? ?? ???? ?????????? ?????,????????? ?? ?????,? ?? ????? ???????? ???? ? "???????" ?????? ?? ?? ?????? ??? ???????? "?????? ?????????? ??????".

Krajnje trezven osvrt.

Подели на овим сајтовима

Колико је реално веровати про-уса изворима знамо на нашем примеру.Глобализам не жели да Иран има нуклеарне електарне а они немају водотокове за изградљу нових електрана,а без енергије нема ни привреде....Видели су на Југи да систем санкција делује,сад ће шачица људи да се прогласи за "...масовне демонстрације...",и за "продемократске снаге" а ислам и демократија...

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Русија је потврдила да је Ирану продала више против авионских система,међу којима је С-300!

С-300 је ракетни систем,ефикасно уништава летеће циљеве и у силазној путањи чак и кад су на свега 150.метара од земље,и може да испали 300.ракета у минуту.Сад већ спада у старије руске системе ,мада Русија није прецизирала дали су Ирану продати системи БУК ,ТОР или ТУНГУСКА.Интересантно је видети како ће НАТО да се одреди према овој информацији,јер и са С-300 Иран није ни мало наиван евентуални противник НАТО нити може да се подцени,против С-300 који делује на домаћем терену је изузетно сложено и тешко успешно нападати.Другим речима НАТО мора да рачуна на знатне губитке у случају да поведе рат против Ирана.

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Русија не располаже ни најмањим доказима да Иран намерава да направи нуклеарно наоуржање. Ово је изјавио заменик министра иностраних послова РФ Сергеј Рјабков. А без обзиљне доказне базе свакакве оптужбе делују неоправдано и недоговорно, подвукао је дипломата, коментаришући изјаве бившег министра одбране САД Вилијама Перија о томе да је циљ Ирана да што пре направи нуклеарно наоружање.

Стиче се утисак да је низ западних земаља на челу са САД постави себи задатак да по сваку цену докаже да ирански нуклеарни програм носи војни карактер. И труде се у службу тог циља подведу постојеће податке. А када их је недовољно, онда представљају жељено као реално. При чему, да би одјек био што гласнији, редовно нешто процури у штампу.

Само у последњој недељи десило се неколико случајева. Прво је британски Тајмс саопштио да Иран тобоже тестира лансирни механизам за нуклеарну бомбу. Званични Техеран ову информацију пориче, његов опонент није имао извратни доказ, али новости су се неколико дана брижљиво разматрале на разним нивоима, расправљајући у многобројним „ако“ и „изненада“.

Сада преко агенције Асошијетед прес саопштавају да Иран тобоже покушава да склопи посао куповине и пребацивања 1350 тона очишћене уранијумске руде из Казахстана, мимо важећих санкција СБ УН. Наводи се цена тајног уговора од 450 милиона долара. Чак је израчунат број бојевих глава које би могле да се произведу од те сировине – 150 комада. При томе нико не обраћа пажњу на изјаве, између осталог саветника председника комитета УН за санкције Зонга Сајдуа о томе да ни он, ни његове колеге, не располажу веродостојним подацима у погледу контаката Техерана и Астане о нелегалном увозу.

Очигледно је да такозвана процуривања у јавност треба допринесу увећању притиска који се данас врши од стране Запада на Иран, сматра руководилац Центра за истраживања Истока дипломатске академије МИП РФ Андреј Володин.

То што је објавио Асошијетед прес једна је од пропагандних акција, које имају за циљ да се с једне стране увећа углед ове агенције, а са друге да се још једном скрене пажња на такозвани ирански нуклеарни проблем. Што се тиче Казахстана, саопштења да он преговара са низом земаља о испоруци нуклеарне сировине за каснију прераду постојала су и раније, али касније се нису потврдила.

Казахстан званично оповргава информацију о тајном договору са Ираном. Али опоненти Ирана, који чврсто намеравају да докажу војно усмерење његовог нуклеарног програма, узимају у обзир само то што се уклапа у оквире њихове пропагадне кампање.

www.ruvr.ru

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

иначе, ово значи инвазија, чим су почели ПВО системе да продају, чак се нешто размишљам ко финансира развој тих система  0205_whistling

хм, имам мали проблем са разумевањем текста, због овог:

с-300 је ракетни систем, који има пар туба и пар ракета, које црно 300 ракета у минуту ...

Постављена слика

тунгуска је против-ваздушни систем и анти ракетни систем који као наш ПВО обара ракете или мале летелице типа хеликоптери или споро летеће авиончиће

пре ће бити да тунгуска испаљује 300 метака у минуту ...

Постављена слика

тор против-ваздушни систем

Постављена слика

бук против-ваздушни систем

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

е да, још једна ствар.

џаба им што су ово купили, амери имају сателите који ће да заслепе ове системе инфрацрвеним зрачењем као што су то урадили Ираку, и у ниском лету ће да улете и полупају ово што су покуповали и само им направити трошак.

онда блицкриг до престонице и тако 1992. иста ствар.

нацисти су кева, нема шта  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Medo, S-300 je SISTEM, nema par lansera, nego citave baterije rasporedjene u sirokom opsegu, od kojih svako vozilo ima/moze-da-ispali 4 projektila... kao i svaki drugi SISTEM, uostalom...

Izuzetnih je karakterisitka, i nema sanse da ga neko tek tako "zaslepi"...

Napredne tehnologije omogucavaju mu da istovremeno prati i napada vise ciljeva, a sinhronizovano, vise umrezenih baterija tesko se prolaze...

Jedino je potrebno izvesno vreme da se posade dobro utreniraju na njemu...

For d rekord, ovo pricam posto sam svojevremeno sluzio na jednom raketnom sistemju nase PVO, dakle iz iskustva, ali i sto se bavim tehnikom iz hobija, pa rado pratim Ruse... 0205_whistling

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

С-300 је ракетни систем а не једно возило...Питај некога ко мало зна нешто о наоружању за бившу СФРЈ,један систем С-300 (који није купљен јер се држава распала) је планиран био да брани целу југу.Није тема,могу да поставим комплетан опис с-300.За некога ко би о томе да прича,на овој слици се види само лансер,а где су комуникације,извиђање,навођење...реч је комплексном систему са неколико стотина возила који опслужује огроман број људи.Рецимо само за пуњење требају специјална возила са дизалицама...Сигурно је да испаљује 300 ракета у минуту,Руси га сматрају толико добрим да су за себе развили модификован С-300 али су повећали брзину на 400 ракета и званично систем носи назив С-400!

Можда се неком не свиђа да чује,али амерички Патриот може да погођа циљеве у силазној путањи али само до 800 метара висине од земље може да их уништи,С-300 је ту бољи са 150.метара!Иначе за одбрану од ваздушних удара су изванредни системи као што је Тунгуска,Бук.Тор и слични,питај оне који су били 1999.код нас на "троцевцима" или Прагама,како су жалили сви редом што бар нешто од тога нисмо имали!

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...