nenad_86 Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Zivim u Zimbabveu i poceo sam tek skoro da idem u crkvu medjutim ovde ima samo grcka crkva pa nisam siguran u vecinu stvari pa ako moze neko da mi pojasni svestenik u crkvi je pricestio mog malog brata koji nije krsten sta bi trebao da radim povodom toga i koliki je to greh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Zivim u Zimbabveu i poceo sam tek skoro da idem u crkvu medjutim ovde ima samo grcka crkva pa nisam siguran u vecinu stvari pa ako moze neko da mi pojasni svestenik u crkvi je pricestio mog malog brata koji nije krsten sta bi trebao da radim povodom toga i koliki je to greh. Најбоље би било да га што пре крстите, првом приликом,не би требало то да одигноришете, знао сам такве случајеве. У једну недељу су се причестиле три девојке, и стале близу мене, свештеник је пришао иако је била пуна Црква и питао их да ли су крштене? Одговориле су да нису, а он им је рекао да под хитно дођу сутра и да се крсте. Тако је и било. Иначе по неким црквеним правилима онај који узео највећу тајну, тј. причешће, није морао више да се крсти, него да настави да редовно долази у цркву. Наравно радило се о временима када се у Цркву ишло редовно и причешћивало сваке недеље, те је стога и правило разумљиво. Данас обично, пошто кад нешто учинимо у незнању није толико велики грех као када га учинимо свесно, првом приликом такве крштавају! Јадранка-Дервента and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nenad_86 Написано Април 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Најбоље би било да га што пре крстите, првом приликом,не би требало то да одигноришете, знао сам такве случајеве. У једну недељу су се причестиле три девојке, и стале близу мене, свештеник је пришао иако је била пуна Црква и питао их да ли су крштене? Одговориле су да нису, а он им је рекао да под хитно дођу сутра и да се крсте. Тако је и било. Иначе по неким црквеним правилима онај који узео највећу тајну, тј. причешће, није морао више да се крсти, него да настави да редовно долази у цркву. Наравно радило се о временима када се у Цркву ишло редовно и причешћивало сваке недеље, те је стога и правило разумљиво. Данас обично, пошто кад нешто учинимо у незнању није толико велики грех као када га учинимо свесно, првом приликом такве крштавају! Hvala puno na odgovor pokusavam da ubedim roditelje da krste brata. Megidon је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Zivim u Zimbabveu i poceo sam tek skoro da idem u crkvu medjutim ovde ima samo grcka crkva pa nisam siguran u vecinu stvari pa ako moze neko da mi pojasni svestenik u crkvi je pricestio mog malog brata koji nije krsten sta bi trebao da radim povodom toga i koliki je to greh. Za koga bese receno "Takvih je carstvo nebesko". Ne brigas, ako ga krste uskoro krste, ako ne krste, nista se strasno nije desilo. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nenad_86 Написано Април 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Hvala puno na odgovor pokusavam da ubedim roditelje da krste brata od incidenta je proslo par nedelja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Hvala puno na odgovor pokusavam da ubedim roditelje da krste brata. Немој много да бринеш, ако желе да га крсте нека то учине, ако не желе немаш одговорности, важно је да учиниш све што је до тебе. Да ли је дете крштено је одговорност родитеља до његовог пунолетсва или до могућности да сам одлучује. Не знам да ли можеш да се споразумеш са свештеником, и он је био дужан да уколико не познаје вернике испита ко су и да ли су крштени пре него што их причести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nenad_86 Написано Април 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Немој много да бринеш, ако желе да га крсте нека то учине, ако не желе немаш одговорности, важно је да учиниш све што је до тебе. Да ли је дете крштено је одговорност родитеља до његовог пунолетсва или до могућности да сам одлучује. Не знам да ли можеш да се споразумеш са свештеником, и он је био дужан да уколико не познаје вернике испита ко су и да ли су крштени пре него што их причести. Hvala. Megidon је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука