Jump to content

Odbrana i zaštita se vraća u školu?

Препоручена порука

А са бојевог гађања анегдота - то је иначе било "за оцену". Ја понео додатно муницију, шаторско крило и двоглед па се наместио и "допуњавам" цурицама поготке до петице. :)

И бројим тако на мети "1,2,3 .. 9", реко ајд` да допуним до 10 (пошто је свако био добио по 10 метака) - бам! - пребројим поново "1,2,3, ... 10, 11"... Шит! Како се збунио профа после одакле 11... :))

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Шта рећи. Мислим да то није потребно увести у средње школе. Војна гимназија да али све средње никако. Ако је већ потребно људство за поклањање живота и одбрану земље нека нам врате војску јер је овако мало безвезе. Мада сложићете се самном да смо много пута узалуд гинули али и ја се слажем да је неопходно основно знање за све, али не као предмет више као неке обуке што поново баца акценат на војску.

Подели на овим сајтовима

Ма брате, то је у школи обичан циркус... Овакве "идеје" не треба узимати озбиљно. Ја сам прво мислио да је "априлилили", ал` видех да је вест од јуче.

За те ствари могу да постоје клубови где ће људи који су заинтересовани учити и вежбати те ствари. Неко је поменуо Амере - они то све раде приватно. Имају, како их зову, "милиције" - то су приватне екипе које веома озбиљно тренирају, имају све могуће наоружање и опрему. Спремни су на нивоу најелитнијих јединица војске, не дао ти Маниту да се закачиш са њима. Потражи на ЈуТубету има пуно снимака.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

За те ствари могу да постоје клубови где ће људи који су заинтересовани учити и вежбати те ствари. Неко је поменуо Амере - они то све раде приватно. Имају, како их зову, "милиције" - то су приватне екипе које веома озбиљно тренирају, имају све могуће наоружање и опрему. Спремни су на нивоу најелитнијих јединица војске, не дао ти Маниту да се закачиш са њима. Потражи на ЈуТубету има пуно снимака.

Da imaju i one "privatne straze" po krajevima, privatne policije koje patroliraju krajem uvece u slucaju da vide nekog da krade, tucu ili tako nesto. Pa imaju u dosta drzava "civilna hapsenja" gde civil moze da uhapsi osobu ukoliko vidi da krsi zakon itd. 

U svakom sluchaju Amerika je sto se unutrasnjeg uredjenja tiche jedna od najboljih drzava. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Bez obzira na moje misljenje o uvodjenju ovoga u drzavne skole, jedna stvar mi je privukla paznju

Kaze ova na videu da na casovima ne bi baratali oruzjem vec da bi bilo mnogo zanimljivije.

E sad, kad se setim teen dan, ne znam sta to moze klincima da bude zanimljivije od sklapanja/rasklapanja oruzja, pucanja u mete...

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam sdta se zanosimo, kakva vojska, kakva civilna odbrana, kakve gluposti, legalizuj oruzije i napravi zakone za skole, streljane i ostala mesta gde bi mogli mi koji smo zainteresovani za oruzije da se edukujemo i naucimo.

Jeftinije, praktichnije, korisnije i drzava moze da profitira vise kroz poreze. 

Подели на овим сајтовима

Mен се свиђа.

Имали смо тај предмет у гимназији, једне године нам је предавала фина жена, Слађа, која је иначе и војску служила, после један Драганче (избацио ме чак и са часа једаред).

Сећам се доста неких филмова о преживљавању у природи, о заштити од отрова итд...

Мислим да може да буде корисно. Чак смо и пуцали из ваздушне пушке у учионици (али то мислим да није баш препоручљиво).

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Имали смо тај предмет у гимназији, једне године нам је предавала фина жена

Па јесте, све зависи од професора...

lead-user-girls-guns-acme-500-13.jpg?w=1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па јесте, све зависи од професора...

lead-user-girls-guns-acme-500-13.jpg?w=1

Е па ја бих се јављо` стално :good2: :))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Bolje uvesti predmet kako se snaci i preziveti u prirodi... dok je jos ima :0102_laugh:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ja bih pored odbrane uveo i obavezno gadjane iz puske ... to oko 15. godine da se klinci zainteresuju za oruzje i vojsku ...

Svaki bi mi ispalio po jedno 200 metaka minimum ... U kombinaciji sa kampovanjem ili boravkom sa vojskom u prirodi ...

Gruvali bi mi iz svih vrsta oruzja a najbolji bi mogli da opale i iz topa ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Svaki bi mi ispalio po jedno 200 metaka minimum ... U kombinaciji sa kampovanjem ili boravkom sa vojskom u prirodi ...

Uzeo sam cenu metka 50 dinara

50 x 200 x broj djaka = ko ce to da plati? :) 

Подели на овим сајтовима

Ја бих организовао курс бежања из земље док трају ратови, чување своје деце на сигурном  и истовремено ратно хушкање туђе деце са сигурног одстојања. Имамо барем једном висококвалификованог предавача, а верујем да их има много више.

Подели на овим сајтовима

Ја бих организовао курс бежања из земље док трају ратови, чување своје деце на сигурном  и истовремено ратно хушкање туђе деце са сигурног одстојања. Имамо барем једном висококвалификованог предавача, а верујем да их има много више.

:))  :))  :))  :))  :))  :))

Na zru divan? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...