Jump to content

Завештање органа

Препоручена порука

Да ли би сте потписали документ о завештању органа и какав је ваш став о томе?

Изволите...

nesiguran

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 59
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мени је интересантна чињеница да већина сматра да је то баш ок, али се мали број људи заиста одлучује да то уради. Не знам какав је став цркве према овом питању, ако неко зна нека каже. Чини ми се да сам чула да је то ок што се цркве тиче. А што се тиче тебе Лионе, слажем се 100%  nesiguran

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

На шта су све спремни трговци органима? Знамо шта су радили у Жутој кући у Албанији на пример. Значи, што се тиче етике спремни су на све.

А да ли су довољно моћни да користе државну телевизију за пропагирање завештања органа са намером да после те органе продају као своје власништво?

Жао ми је оне девојке која чека на трансплатацију срца али не могу да не приметим чудну ажурност РТС-а који томе поклањају неколико вечери за редом ударне термину у другом дневнику. Лепо би било да је ова држава стварно толико забринута за своје грађане, али какоје неко лепо приметио, плаћамо ПДВ за прилог који дајемо девојци преко телефона. Значи, када се саберу два и два тј. ударни термин и ПДВ, онда нешто ту не штима.

Колико је иначе људи који чекају на трансплатацију срца? Јел зна неко број?

Језа ме хвата од помисли да на пример жртвују њу и још пар људи и медијски то пропрате свим силама како би нам помогли да еволуирамо умно у погледу завештања органа.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Osoba koja moze da daje organe,mora josh da dishe dok joj se vadi na primjer jetra.

Niti bi primila tudji organ,niti bi pristala da dajem.

Samo bogati mogu da imaju transpaltacija.

Svojevremeno u USA je bio veliki apel kod Grchke crkve ,trebalo se prikupiti $300 000 da se presadi mislim jetra kod Monaha Moses iz Sveta Gora.

Подели на овим сајтовима

Ја сам пре 2 месеца послала мејл ВМА у коме сам изразила жељу да се региструјем као донор органа. Нисам знала коме да се јавим, па сам насумице писала њима. Што се испоставило као тачно. Елем, у року од 5-6 дана ми је стигло писмо од њих са инструкцијама и картицом коју сам попунила. При том је и мој супруг морао да се потпише као сведок.

Нема то везе са "Жутом кућом". Ово је хуманост. Животи се спашавају. Као и трнсфузијом, уосталом. Ѕашто би смо дали крв, а не режањ јетре? Ја сам ЗА!

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

?? ??? ??? 2 ?????? ??????? ???? ??? ? ???? ??? ???????? ???? ?? ?? ??????????? ??? ????? ??????. ????? ????? ???? ?? ?? ?????, ?? ??? ???????? ?????? ????. ??? ?? ??????????? ??? ?????. ????, ? ???? ?? 5-6 ???? ?? ?? ?????? ????? ?? ??? ?? ????????????? ? ???????? ???? ??? ????????. ??? ??? ?? ? ??? ?????? ????? ?? ?? ??????? ??? ??????.

???? ?? ???? ?? "????? ?????". ??? ?? ????????. ?????? ?? ?????????. ??? ? ???????????, ????????. ????? ?? ??? ???? ???, ? ?? ????? ?????? ?? ??? ??!

Svaka ?ast Bubo i dobro došla! Ja se nadam da ?u i ja po?i tvojim stopama. :(

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Завештање органа,хмм  1405_love. Да наравно, изузев срца. Јер је речно, "сине мој дај ми срце своје". :drugarstvo:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мене је на ту одлуку највише покренула прича једне породице из Војводине (од пре пар месеци). Жена од неких 50-ак година је погинула у саобраћајки. Није била донор. Ипак, лекари су питали њеног супруга и ћерке да ли би пристали да да дају на пресађивање њену јетру, бубрег и био још један орган...али ја сад немам појма шта је у питању. И породица је у том језивом тренутку по њих пристала!!! И тако су спасили три живота. Нечији родитељи су захваљујући њима остали са својом децом.

А свакоме од нас то може да се деси.

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Sestro Buba, da li bi mogla da proslediš na forum, ako nije nešto privatno, te formulare, ili tačno kome se obratiti i slično.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Могу, наравно. Само што немам никаквих формулара, осим картице доб. даваоца органа коју носим свуда са собом.Рецепт који сам ја користила је следећи:

1. пронашла адресу ВМА на нету

http://www.vma.mod.gov.rs/cms/sr/meni_link/34/

2. написала писмо типа:"ја бих да постанем добровољни давалац органа, коме да се обратим...бла,бла..."

3. стигла празна картица и још један формулар, са пропратним писмом. Све то се попуни (они детаљно објасне како) и врати поштом на адресу коју су навели.

4 ПОсле 10-ак дана стигла картица, попуњена и оверена. И то је то.

Иначе, на картици је назначено да је у питању клиника за нефрологију одељење за трансплатацију и број телефона: 011-367-0784

Пробајте тако, телефонски. Могу да сликам картицу па да видите како изгледа, али ништа посебно.

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...