nana Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Занимљиво је шта све човек чује овде.Само да напоменем било да је човек крштен као дете или као одрастао ( својевољно) није ни бољи ни гори због тога. Бољи је или гори само у начину живота хришћанскога, а било је исповедника Хришћанства који нису ни били крштени. ...занимљиво,још како,..а да није овојих твојих реченица ко зна да л би се уопште и ја јавила да испричам своје.... :0104_cheesy: ,елем... По причи мајке мене је на Крштење у цркву Св. Илије (6км. удаљену од нас и ко бебу од 40 дана), однела татина мајка.Сама она, јер је мајка била јако болесна после порођаја а тата је био..... официр. Кума ми је била или попадија или црквењак или...никад нисам сазнала јер се бака упокојила још док сам била сасвим мала,. После више деценија,са пуном вером да сам кртштена, уђем у нашу Цркву (кренем молитвом, постом, исповешћу, причешћем, редовно на Литургију итдитд..) и прође тако десетак и више година,..док мени не паде на памет да одем у ту цркву и узмем за себе крштеницу,.. ал оћешшшш...нема ме у књигама,немаа! Вратим се у сузама (и престрашена, и тужна и ко најгори криминалац да сам ) одмах мом свештенку и испричам.Пита: има ли ко да дође и над Јеванђељем да се закуне и сведочи о крштењу?-Нема оче,сви упокојени! Он отегне његово: Доообро,овакоо,ај натамо, неки дан,..нађите кума(у) и slavabogu и би тако: ....Крштава се ,ако није Крштена,раба Божија......(дакле у мојој 52 години) Grizzly Adams, Милан Б, Vesna Milovic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Сам ћу одлучити о том броју snoozer_11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 није лоше освежити тему..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 као малу, водиле су ме баке...причешћивала сам се....а онда је уследила веома дуга пауза, да бих се пре 9 година поптуно свесно и вољно вратила Господу..... и од тада - Са Христом се разапех; а живим - не више ја, него живи у мени Христос; ...тј. трудим се својом великом љубављу према Њему.... nana, Драшко and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 као малу, водиле су ме баке...причешћивала сам се....а онда је уследила веома дуга пауза, да бих се пре 9 година поптуно свесно и вољно вратила Господу..... Скоро иста прича, cамо што ће мени за пар недеља бити 8 година. Ону годину пре тог периода рачунам више као неку уводну фазу. За остало Бог зна... JESSY and nana је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 Пих, па ви сте црквени клинци за мене ... Anette and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 Пих, па ви сте црквени клинци за мене ... uh, pa super....imamo divnog ucitelja..... Драшко and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nevena Zec Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 Пих, па ви сте црквени клинци за мене ... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Ja sam gospodar svoje reči. Kako sam je izrekla, tako mogu i da je povučem kad poželim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Krstena sam. Da mi je sad nekim slucajem to bila zelja,stradla bih kao u prvim vekovima. Baba mi mi je bila kuma. Gledam te slike,bila sam lepa beba. Moj zivot je komplikovan. Ne mogu da ne primetim da sam krstena slucajno.Moja baba je bila karakter.Bog da joj dusu prosti . Da mi je nekim slucajem baba bila neka druga zena ,ko zna sta bi bilo sa mnom. U crkvu sam aktivno ulazila svaki dan posle skole,srednje,naravno. Kasnije ...eh,kasnije mi je zivot dodatno zakomplikovan. Svaki put kad sam u prilici,ja je iskoristim. Ali mislim da cu u skorije vreme biti udaljena na bezbenu lokaciju. :1736_action: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука