Natasa. Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 A ko će ga znati kako je bilo, samo kako će biti...He promised . Deki992 and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 oni su zivi i treba se obracati prema njima sa strahopostovanjem, sa poniznoscu pa to je ujedno i dokaz ljubavi prema njima, i nista vise od toga.. Мало је офтопик можда, али мени лично је страх увек донекле спутавао љубав, чинио је несавршеном. Мислим да потпуна љубав иде у пару са потпуним поштовањем, а не страхопоштовањем... Надам се да смо створени за однос са Богом у коме нема ни најмање страха (на крају, у Есхатону, када превазиђемо овоземаљске реакције) јер сваки страх/страхопоштовање не дозвољава љубави да се употпуни, да буде лепа до краја, него је спутава, ствара препреке и одређену дистанцу... Бар је код мене такав случај. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Мало је офтопик можда, али мени лично је страх увек донекле спутавао љубав, чинио је несавршеном. Мислим да потпуна љубав иде у пару са потпуним поштовањем, а не страхопоштовањем... Надам се да смо створени за однос са Богом у коме нема ни најмање страха (на крају, у Есхатону, када превазиђемо овоземаљске реакције) јер сваки страх/страхопоштовање не дозвољава љубави да се употпуни, да буде лепа до краја, него је спутава, ствара препреке и одређену дистанцу... Бар је код мене такав случај. To sam i ja pokušavao da mu objasnim. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Kakvim sad obozenjem,kako bi to izgledalo,nikad nisam cuo nista o tome.Nekako kapiram da bi Adam po toj prici ostao isti od svog stvorenja,ne bi pogresio i to je to.To obozenje logosom mi deluje kao neka metamorfoza.Hocu reci,Bog je stvorio Adama takvog kakav je,u isto vreme je postojao i Hristos,zasto bi se njih dvojica naknadno "spojili" u jedno? Hm, pa u stvari to je pitanje zašto je Bog stvorio čovjeka po slici svojoj, i šta je on radio u raju, a to su već osnove vjere, morat ćeš to sam da otkriješ. U svakom slučaju Logos je jedno od ličnosti Svete Trojice, i uvijek postoji kao takav. Ovaploćenmi Gospod je Isus Hristos. Jesi čuo za nešto od ovoga? Misliš da je Božanstveni Logos čekao Adama da postane Hristos? Te dobro pratim? Čovjek nije stvoren iz dosade nego iz ljubavi, jer ljubav koja se ne dijeli i nije ljubav. To je premudrost Božija. Sve je u Bogu i sve se Njemu vraća. To je domostroj Božiji. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 @Oglo Kapiram te ja ali mi nije jasno bilo,kako si to mislio da bi izgledalo to "obogacivanje" Adama Logosom.I kad bi to bilo. Zato sto je Adam stvoren takav kakav je i da nije pogresio,ne znam kad bi se to desilo.Jer,on je koliko ja znam stvoren kao covek,da nije pogresio kako bi on postao Logos? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 @Oglo Kapiram te ja ali mi nije jasno bilo,kako si to mislio da bi izgledalo to "obogacivanje" Adama Logosom.I kad bi to bilo. Zato sto je Adam stvoren takav kakav je i da nije pogresio,ne znam kad bi se to desilo.Jer,on je koliko ja znam stvoren kao covek,da nije pogresio kako bi on postao Logos? Batice, da li znaš da si ti Bog koji čeka da bude otkriven i prepoznat? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Čovjek nije stvoren iz dosade nego iz ljubavi, jer ljubav koja se ne dijeli i nije ljubav. To je premudrost Božija. Sve je u Bogu i sve se Njemu vraća. To je domostroj Božiji. Pa je li ga čekao ili nije?Moraš to malo prostije da objasniš ne nalazimo na ovo svaki dan. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Batice, da li znaš da si ti Bog koji čeka da bude otkriven i prepoznat? Stvarno ? Cool . Može malo šire o tome ? w.a.mozart and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Batice, da li znaš da si ti Bog koji čeka da bude otkriven i prepoznat? Oduvek sam osecao to (Boze me prosti) Oglo and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Pa je li ga čekao ili nije?Moraš to malo prostije da objasniš ne nalazimo na ovo svaki dan. Stvarno ? Cool . Može malo šire o tome ? Ako se ne osjećam kao čiko koji čita klincima bajke prije spavanja, eto Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Oduvek sam osecao to (Boze me prosti) Tooo! : ) Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Stvarno ? Cool . Može malo šire o tome ? Meni je rekao..Ne lozite se,bedni smrtnici... Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Ako se ne osjećam kao čiko koji čita klincima bajke prije spavanja, eto Ne, daleko sam ja od deteta ....daaaleeekooo. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Pa dobro čekamo da se Bog objavi u nama, pa da se sigramo kao ljudi Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Ne, daleko sam ja od deteta ....daaaleeekooo. Jer takvih je puno Carstvo Božje Dobro došla pred vrata Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука