Јанко Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Односи између држава не могу да се посматрају као односи између људи. То је политика, интереси, лова... Дакле бесмислено је питање "како да му икада верујеш?" Коме? Тај што је одлучио да се нападне није на власти већ одавно. А 15 година је пуно времена и ми би заиста требало да коначно кренемо даље. Не можемо остатак живота да проведемо у самосажаљевању. Имамо децу, треба направити нормално друштво и омогућити им да живе као сав нормалан свет. И у томе већ каснимо превише. Волео бих да ми се објасни:Да ли је америчка Централна банка приватна? Коме дугује енормне износе Америка као држава, и како и код кога се још више задужује иако је већ толико дужна? Зашто се америчка спољна политика никад не мења, без обзира да ли су дошли на власт републиканци или демократе? Колико знам, ко је хтео да мења ту политику није данас жив? После одговора на ова питања можемо да разматрамо да ли се Америка заиста понаша као личност везано за лову и интересе. Да ли заиста сматраш да се америчка спољна политика може променити демократским путем, да се нпр одустане од експанзионизма и пројектовања "демократије" према интересима оних личности које од тога профитирају... Ја разумем тај принцип управљања према интересу и профиту, али можемо ли се усагласити да је то, историјски дугорочно гледано, нехуман и неодржив смер... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Šesnaest stabala za stradale radnike RTS-a Otvoren spomen-park "Da se ne zaboravi" u Košutnjaku, u znak sećanja na 16 radnika RTS-a poginulih u NATO bombardovanju. U znak sećanja na 16 radnika Radio-televizije Srbije (RTS) poginulih u NATO bombardovanju 1999. u Košutnjaku je otvoren spomen-park "Da se ne zaboravi". Uz prisustvo kolega i članova porodica poginulih, na platou ispred studija nacionalnog TV servisa zasađeno je 16 stabala piramidalnog graba, po jedno za svakog nastradalog radnika. "Mislim da će sređivanje ovog spomen-parka doprineti tome da ljudi mogu da dođu ovde da uživaju i odmaraju se u senci ovih divnih sadnica. Mislim da je to možda najbolji način da se produži život i sećanje na naše poginule", rekao je novinarima Miroslav Medić, brat poginulog Siniše Medića. Miroslav, koji je takođe zaposlen u RTS-u, dodao je da zločin kakav je bilo bombardovanje te televizije 23. aprila 1999. godine nikad više ne bi smeo da se ponovi. "Moj brat, sve moje kolege, a i ja, dolazili smo na posao profesionalno obavljajući svoje zadatke. A ono što se tražilo od nekih drugih, koji su bili zaduženi za bezbednost, mislim da oni nisu ispunili svoj zadatak, i to je ono što boli", rekao je Medić. Veselin Grozdanić, reditelj u RTS-u kaže da je želja da memorijal ima svoj nastavak uz radio-televizijski dom u Košutnjaku i dodaje da je to završetak priče. "Hoćemo da ovim spomen-parkom živimo tu priču i da je nikad ne zaboravimo i da se tih ljudi s ponosom sećamo", kaže Grozdanić. Podizanje spomen-parka organizovano je u saradnji RTS-a, "Zelenila Beograd", Šumarskog fakulteta i kompanije "Agro Arm". Jednu mladicu u spomen-parku zasadio je i osnivač NVO "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon, Francuz iz Grenobla koji danas živi u Beogradu i čija organizacija četiri puta godišnje šalje konvoj humanitarne pomoći Srbima na Kosovu. Vršilac dužnosti direktora "Zelenila Beograd" Vladimir Bogićević izjavio je da nove sadnice simbolizuju novi život i dodao da je "oduševljen idejom" i da mu je drago što je to preduzeće učestvovalo u njenoj realizaciji. Šesnaest sadnica posađeno je nedaleko od sportskog terena na Košutnjaku, gde se od 2000. godine igra Memorijalni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za 16", a od ove godine i turniri u stonom tenisu i kuglanju. Vazdušni napadi na SRJ počeli su 24. marta 1999. godine i trajali su 11 nedelja. U njima je, prema raznim procenama, poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Akcija NATO-a, koju su Vlada SRJ ali i brojni pravni stručnjaci nazvali agresijom, usledila je nakon neuspešnih pregovora o rešenju krize na Kosovu u Rambujeu i Parizu, februara i marta 1999. godine. U bombardovanju, koje je trajalo 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture. http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1555464/%C5%A0esnaest+stabala+za+stradale+radnike+RTS-a.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Истина је да ми ту нисмо имали шансе и не видим какве то везе има са жртвама и ветеранима... Нема никаквог непоштовања, то је само елементарна чињеница. Ми који смо преживели смо ту само зато што је интернвенција НАТО-а била веома ограничена. Да се "ишло до краја" многи од нас не би били живи сад. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Истина је да ми ту нисмо имали шансе и не видим какве то везе има са жртвама и ветеранима... Нема никаквог непоштовања, то је само елементарна чињеница. Ми који смо преживели смо ту само зато што је интернвенција НАТО-а била веома ограничена. Да се "ишло до краја" многи од нас не би били живи сад. Ima veze st ose ljutima ne svidja cinjenica da je nas neko raspicio u totalno nepotrebnom ratu.. pa kada su dovoljno racionalni da nemaju sta drugo da te zamere - onda te ganjaju da imas nepostovanje prema palim. Ja to tako shvatam... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Ја разумем тај принцип управљања према интересу и профиту, али можемо ли се усагласити да је то, историјски дугорочно гледано, нехуман и неодржив смер... Zapravo, moze biti a i ne mora. Ako ti prodajes biciklu a meni treba bicikla, ja i ti se vodimo logikom interesa i profita, ja tebi dam pare ti meni das biciklu to je apsolutno humano i odrzivo. Ono sto je humano i neodrzivo jeste sprovodjenje interesa i profita - nasiljem, prevarom, lazima. Dakle licni interes je dobra, cak i pozeljna stvar, sve dok postuje drugo ljudsko bice i uvazavas njegova prava. Interes i profit ce vazda biti bitni, uvek su bili i uvek ce biti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 A sta sam ja to rekao sto je nepostovanje prema poginulim vojnicima? Da su amerikanci jaci od nas, i da su nas ИЗГАЗИЛИ ? To je nepostovanje prema poginulima i veternima? Znaci iz postoanja prema poginulima treba da odstranim sebi pola mozga svesno i da tvrdim da smo mi raspicili amerikance? ne razumem? Ja iskreno ne razumem sada, da li ti to hoces da mi kazes.. ili dodajes nesto mojim postovima sto nisam rekao. Прочитај поново шта смо Милан и ја написали, онда прочитај ово што си написао и поготово ово што сам нагласио, и схватићеш да сте ти и Библија две крајности. Нико ти није тражио ауто - лоботомију. Понављам ти - истина је увек негде у средини. Свако ти добро желим од Бога. Срђан(Православац) and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Пг and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Прочитај поново шта смо Милан и ја написали, онда прочитај ово што си написао и поготово ово што сам нагласио, и схватићеш да сте ти и Библија две крајности. Нико ти није тражио ауто - лоботомију. Понављам ти - истина је увек негде у средини. Свако ти добро желим од Бога. Nismo mi dve krajnjosti, nego ti citajuci mene u sukobu sa njim dozivljavas da sam ja u nekoj krajnjosti. Kao sto rekoh (da si citao pazljivije video bi moje misljenje) mi smo u toj borbi dali 110 % sebe i svaka nam cast, ali smo daleko od lupetanja da smo bilo kakvih pobednici. Ako je to "krajnjost" ne znam sta da ti kazem... ali se meni sve cini da mene dozivljavate kao neku drugu krajnjojst jer bilbija pokusava tako da me predstavi... kao nekog ko ne voli svoju zemlju i ko ne misli da je vojska njegove zemlje imala jednu junacku borbu. Junacka borba je jedno a poraz sasvim druga stvar. Knez lazar je pruzio junacku borbu turcima, ali nije pobedio. I to je cinjenica. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Истина је да ми ту нисмо имали шансе и не видим какве то везе има са жртвама и ветеранима... Нема никаквог непоштовања, то је само елементарна чињеница. Ми који смо преживели смо ту само зато што је интернвенција НАТО-а била веома ограничена. Да се "ишло до краја" многи од нас не би били живи сад.Хвала на мишљењу и објективној пројекцији. Ја сам ипак очекивао одговоре на конкретна питања. Да разрешимо заблуде... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Nismo mi dve krajnjosti, nego ti citajuci mene u sukobu sa njim dozivljavas da sam ja u nekoj krajnjosti. Kao sto rekoh (da si citao pazljivije video bi moje misljenje) mi smo u toj borbi dali 110 % sebe i svaka nam cast, ali smo daleko od lupetanja da smo bilo kakvih pobednici. Ako je to "krajnjost" ne znam sta da ti kazem... ali se meni sve cini da mene dozivljavate kao neku drugu krajnjojst jer bilbija pokusava tako da me predstavi... kao nekog ko ne voli svoju zemlju i ko ne misli da je vojska njegove zemlje imala jednu junacku borbu. Junacka borba je jedno a poraz sasvim druga stvar. Knez lazar je pruzio junacku borbu turcima, ali nije pobedio. I to je cinjenica. Ја ти рекох. Пажљиво читам од почетка сваку тему у којој решим да нешто напишем. Ако кажеш да су нас ИЗГАЗИЛИ, а чињеница је да су нас селективно избомбардовали (хвала им на томе што су ипак доста пазили у односу на то колико су могли да све неселективно преору, ја лично сам се слободно кретао свуда јер сам видео колико су прецизни и селективни) али НИСУ ушли ни педаљ иако су покушавали - за мене је то непоштовање труда и жртава бораца доле на првој линији који нису попустили ни педаљ до потписа капитулације. Толико од мене, не бих даље... Skala357, Срђан Шијакињић, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Истина је да ми ту нисмо имали шансе и не видим какве то везе има са жртвама и ветеранима... Нема никаквог непоштовања, то је само елементарна чињеница. Ми који смо преживели смо ту само зато што је интернвенција НАТО-а била веома ограничена. Да се "ишло до краја" многи од нас не би били живи сад. Mogli bi i mi da podignemo spomenik Klintonu iz zahvalnosti ... Greota bre ovako, ni hvala da im kazemo ... Skala357 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 ... али НИСУ ушли ни педаљ иако су покушавали - за мене је то непоштовање труда и жртава бораца доле на првој линији који нису попустили ни педаљ до потписа капитулације. Толико од мене, не бих даље... To je sustina, Srbiju Nato nije vojnicki porazio niti je mogao. Sto je automatski poraz za jedan takav savez u sukobu sa drzavicom Srbijom. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Волео бих да ми се објасни: Да ли је америчка Централна банка приватна? Коме дугује енормне износе Америка као држава, и како и код кога се још више задужује иако је већ толико дужна? Зашто се америчка спољна политика никад не мења, без обзира да ли су дошли на власт републиканци или демократе? Колико знам, ко је хтео да мења ту политику није данас жив? После одговора на ова питања можемо да разматрамо да ли се Америка заиста понаша као личност везано за лову и интересе. Да ли заиста сматраш да се америчка спољна политика може променити демократским путем, да се нпр одустане од експанзионизма и пројектовања "демократије" према интересима оних личности које од тога профитирају... Ја разумем тај принцип управљања према интересу и профиту, али можемо ли се усагласити да је то, историјски дугорочно гледано, нехуман и неодржив смер... Бомбардовање СРЈ није имало никакве везе са америчком централном банком, дуговима итд. То је био сплет историјских околности у којем су наши "лидери" повлачили најгоре могуће потезе у сваком тренутку и тако нас "наместили". Иначе, није постојао ни један једини разлог да дођемо на њихов "радар". Сами смо криви, тј. Слоба је крив. Само насиље је нехумано, све остало је ОК. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Mogli bi i mi da podignemo spomenik Klintonu iz zahvalnosti ... Greota bre ovako, ni hvala da im kazemo ... Па ти си тада живео у држави из које су полетали авиони на Србију и плаћао јој порез. Према томе... Juanito and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука