Manolis Написано Март 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Šreder: Bombardovanje Srbije bilo kršenje međunarodnog prava Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da ono što se dešava na Krimu jeste kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. godine bio, takođe, kršenje međunarodnog prava. "Ono što se događa na Krimu je kršenje međunarodnog prava", rekao je Šreder u Hamburgu na jednom skupu nedeljnika "Cajt", ne želeći pritom da kritikuje ruskog predsednika Vladimira Putina. Šreder je, međutim, rekao da je on kao nemački kancelar u jugoslovenskom konfliktu kršio međunarodno pravo."Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN...", rekao je Šreder i naglasio da je on zato oprezan sa "podizanjem kažiprsta" i da se u oba slučaja formalno radi o povredi Povelje UN. Šreder je pokazao skepsu, kada su u pitanju motivi bivšeg šefa ukrajinske vlade Julije Timošenko i, ukazujući da se ne zna kakve materijalne interese ona ima, upozorio na postoji opasnost da novčana pomoć, za koju se on zalaže, ode pogrešnim kanalima. U ukrajinskoj krizi Šreder je ponovo kritikovao Evropsku uniju i rekao da vođstvo Evropske komisije nije shvatilo da je Ukrajina jedna kulturološksi podeljena zemlja. "Pitam se da li je bilo ispravno jednu kulturološki podeljenu zemlju, kao što je Ukrajina, staviti pred alternativu - sporazum o asocijaciji sa EU ili carinska unija sa Rusijom", rekao je Šreder. http://www.021.rs/Info/Srbija/Sreder-Bombardovanje-Srbije-bilo-krsenje-medunarodnog-prava.html Милан Ракић, Млађони and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Šreder: Bombardovanje Srbije bilo kršenje međunarodnog prava Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da ono što se dešava na Krimu jeste kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. godine bio, takođe, kršenje međunarodnog prava. "Ono što se događa na Krimu je kršenje međunarodnog prava", rekao je Šreder u Hamburgu na jednom skupu nedeljnika "Cajt", ne želeći pritom da kritikuje ruskog predsednika Vladimira Putina. Šreder je, međutim, rekao da je on kao nemački kancelar u jugoslovenskom konfliktu kršio međunarodno pravo."Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN...", rekao je Šreder i naglasio da je on zato oprezan sa "podizanjem kažiprsta" i da se u oba slučaja formalno radi o povredi Povelje UN. Šreder je pokazao skepsu, kada su u pitanju motivi bivšeg šefa ukrajinske vlade Julije Timošenko i, ukazujući da se ne zna kakve materijalne interese ona ima, upozorio na postoji opasnost da novčana pomoć, za koju se on zalaže, ode pogrešnim kanalima. U ukrajinskoj krizi Šreder je ponovo kritikovao Evropsku uniju i rekao da vođstvo Evropske komisije nije shvatilo da je Ukrajina jedna kulturološksi podeljena zemlja. "Pitam se da li je bilo ispravno jednu kulturološki podeljenu zemlju, kao što je Ukrajina, staviti pred alternativu - sporazum o asocijaciji sa EU ili carinska unija sa Rusijom", rekao je Šreder. http://www.021.rs/Info/Srbija/Sreder-Bombardovanje-Srbije-bilo-krsenje-medunarodnog-prava.html 8086.gif Skidam kapu za objektivnost. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 (ако није Мома Булатовић, један од те двојице с брковима) Булатовић "Југославија је од данас у ратном стању" Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Људи су се некако зближили, скупљали се по улицама да гледају у небо и коментаришу шта се дешава... Истина Срђан Шијакињић and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Grizzly Adams, Аурор, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Не знам за вас али када негде пише: "хуманитарно бомбардовање Југославије" све неке луде емоције ме "лупе у мозак" и нисам више сав свој. Хуманитарно бомбардовње, па где то има?! Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Не знам за вас али када негде пише: "хуманитарно бомбардовање Југославије" све неке луде емоције ме лупе у мозак и нисам више сав свој. Хуманитарно бомбардовње, па где то има?! Smisli stoka naziv da u glavama naroda koji im dopusta da rade ta zla zvuci opravdano. Пг, Manolis and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2014 "Bombardovanje Kosova? Ilegalno, ali ispravno!" Postupci SAD na Kosovu, uključujući bombardovanje bez mandata UN, bili su protivni međunarodnom pravu, ali i dalje ispravni, kategorična je bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt. Razmatrajući paralele između krize na Kosovu 1999. godine i trenutne krize u Siriji, Olbrajtova je za američki Nacionalni javni radio istakla da "postoji niz načina na koji bi SAD mogle da izvedu vojni udar na sirijski režim bez odobrenja Saveta bezbednosti svetske organizacije". "Kad pitate da li je to legalno, iskreno, da se vratim na Kosovo, sistem je u neku ruku rekao da ono što smo tamo uradili nije bilo legalno, ali je bilo ispravno! Uvek sam verovala da nam je bolje da uradimo nešto multilateralno, nego unilateralno. Ali, postoje drugi načini da se to shvati i izađe iz ćorsokaka Saveta bezbednosti UN", objasnila je Olbrajtova. http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/348075/Bombardovanje-Kosova-Ilegalno-ali-ispravno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Иначе, другу ноћ бомбардовања сам био дежурни оперативни у ВЗ "Мома" и у пола осам сам "добио" чини ми се "Мораву"(знам да је била нека река ), тј. евакуација свих са "нашег" дела батајничког аеродрома и одлазак у село Батајницу, где је била место чекања током узбуне... А мучени народ иазашао, видео војску, па износе понуде, хране и пића, слуђени онако и још увек несвесни шта их је снашло... Па кад се зачуше авионски мотори, па почеше коментари, сад ће наши да их среде... Ја ћутим, боље да не причам, испашће да ширим дефетизам... Те ноћи је "отишла" трећина Завода, да не набрајам шта је све од објеката срушено... Како год, око три-четири сата добијемо дозволу да уђемо на аеродром и да крену ватрогасци... Ја у оној гужви негде беретку заборавим... Око 5 ујутро стиже, сада покојни ген. Бане Петровић... Слика јадна, гори Завод, паљевина свуда око нас, а његове прве речи упућене мени: "Где ти је беретка?" "А где је Вама Завод?", нисам му остао дужан... Млађони, Manolis, Јанко and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2014 НАТО бомбардовање Косова и улазак руске војске на Крим је исто! СВЕТ – Косово и Крим тражили су самосталност противно жељама својих централних власти, али та два случаја се умногоме разликују, оцењено је у анализи агенције Асошиејтед прес. „И Косово и Крим имају већинско становништво које припада националним мањинама. Баш као што су се косовски Албанци плашили репресије током аутократске владавине покојног председника Србије Слободана Милошевића, Руси са Крима бојали су се националиста који су узели власт у Кијеву”, наведено је у тексту. Како на Косову, тако и на Криму, велика већина изјаснила се у корист сецесије, а српска мањина на Косову и татарска и украјинска на Криму углавном су бојкотовале гласање. НАТО је интервенисао на Косову, а руске трупе су ушле на Крим пре референдума и то би отприлике биле и све сличности између та два случаја. Када је реч о разликама, АП наводи да је НАТО реаговао тек након значајних доказа о српском злостављању Албанаца, укључујући масовна убиства и депортације, док су проруске снаге интервенисале на Криму, иако није забележено насиље над етничким Русима. Запад је по одласку „Милошевићевих снага“ с Косова тамо послао мировњаке, док су руске трупе заузеле Крим пре референдума. Косово јесте прогласило независност, али се није припојило Албанији, док је Крим прикључен Русији одмах након референдума. Косово је прогласило независност девет година након што је Србија изгубила контролу над њим и после дугог дипломатског процеса, док је Крим отцепљен од Украјине само неколико недеља након што је свргнути украјински председник Виктор Јанукович побегао у Русију. У јулу 2010. Међународни суд правде на захтев Србије проценио је да одлука о проглашавању независности Косова није била нелегална. Управо на косовски преседан позвао се Путин у обраћању западним партнерима, рекавши да ако је нешто важило за Косово може да важи и за Крим, док су западни лидери одбацили све његове аргументе тврдећи да је Косово „јединствен случај“ због великог броја жртава, док су руске акције у Украјини окарактерисали као противне међународном праву. Извор: Танјуг http://www.pravda.rs/2014/03/20/nato-bombardovanje-kosova-i-ulazak-ruske-vojske-na-krim-je-isto/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 "Bombardovanje Kosova? Ilegalno, ali ispravno!" Postupci SAD na Kosovu, uključujući bombardovanje bez mandata UN, bili su protivni međunarodnom pravu, ali i dalje ispravni, kategorična je bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt. Јој песак јој у коси,јој змија јој за врат. Супер за њу,њен је косовски телеком,малко збира парице,други дограбили Трепчу,најпрофитабилнију тада на балкану,свако понешто за себе дограбио.Наравно то је легално,да је други неко тад би била другачија прича. Најважније је што су тада успели свету да прикажу Југославију као тероризам. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Ужас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Ужас! То се зове колатерална штета. Сетимо се дуванске индустрије,вероватно су албанци тровани југословенским цигаретама. Не,нишка индустрија била главни конкурент Филип Морису на тржишту,после је купили за сићу. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Сећам се мог брата од тетке који је у јеку бомбардовања решио да нас све зезне и уплаши. Направио је копију касетне бомбе (и ако нисмо имали појма ни како права изгледа), ставио је као неки падобранчић и бацио на врх јелке. Ми смо се престравили! То никад нећу да заборавим, добио је после батине :Р Пг, Срђан Шијакињић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Bilo, ne ponovilo se. To je sve sto imam da kazem na ovu temu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука