Juanito Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Мени само није јасно како увек реагују на овакве ствари, а кад муж прети жени, онда "не могу ништа да учине јер се још ништа није ни десило". Ayla , Пг, *Blue* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 A sta ti tu nije jasno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Svaka kazna je dobra za pretnju ili nasilje. Uslovna je verovatno jer do sada nisu kaznjavani vec su samo balavili po forumu.ali sledeca pretnja, eventualna, zavrsava u prdekani jer su vec osudjivani ... A to da li je pretnja ozbiljna ili ne je prilicno nesigurna stvar ... Moze da bude vrlo stvarna kada te saceka neko u nekom budzaku, ovako se barem zna ko je pretio pa nece morati da traze nasilnika ako se tako sta dogodi, znace se ko je kriv ... Слажем се, тако би требало да буде али није. Мислим да је ово изгурано само јер је малагурски јавно лице. мени је лик уживо у сред града претио да ће око да ми ископа хемијском коју је држао у рукама, полиција је наишла у тренутку претње.... нису хтели да подигну тужбу. A to tvrdi advokat optuzenih ... A sta tvdi tuzilastvo? Krivicno delo pretnje i za to se robija u svim slobodnim drzavama. Ako zelite pravnu drzavu onda barem postujte zakon i podrzavajte drzavu u borbi protiv nasilja i nasilnika. Ја се и слажем са тиме, али то шта ко тврди мени не значи ништа. Уколико претња заиста постоји пресуда је правична уколико не постоји није. Мени само није јасно како увек реагују на овакве ствари, а кад муж прети жени, онда "не могу ништа да учине јер се још ништа није ни десило". Жена није јавно лице и нема политичке везе...срамота је то oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Мени само није јасно како увек реагују на овакве ствари, а кад муж прети жени, онда "не могу ништа да учине јер се још ништа није ни десило". Мислим да је у питању више који муж или којој жени јер не верујем да би овако реаговали да је у питању непознати грађанин. Можда грешим, надам се да грешим, али ме реалност константно демантује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Jedno je rekla kazala a drugo napisala procitala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Мени само није јасно како увек реагују на овакве ствари, а кад муж прети жени, онда "не могу ништа да учине јер се још ништа није ни десило". Не, него ништа не могу да учине зато што жена мења исказ пред Судом и онда стварно не могу ништа да учине. То се стално дешава. Имаш оних које боли уво, али имаш и оних који су баш ажурни, али су им руке везане јер се жена у међувремену помирила са насилником који је супер према њој док га не ослободе услед недостатка доказа. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Jedno je rekla kazala a drugo napisala procitala. Od sad žene nek insistiraju da im muževi prvo napišu sve što im žele reći...onda sa riječi na djela, pa video zapis...eto, da ne bude rekla-kazala. U pravu si ti (tako treba, a i jednostavno je) ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Od sad žene nek insistiraju da im muževi prvo napišu sve što im žele reći...onda sa riječi na djela, pa video zapis...eto, da ne bude rekla-kazala. Није проблем у томе, увек се поверује жени, то је први импулс и тужиоца и полиције, чак има и злоупотреба због тог првог импулса. Проблем је као што сам горе написао, кад ствар једном дође на суд, жена промени свој исказ или повуче кривичну пријаву, јер је опет (по ко зна који пут) поверовала мужу насилнику, који је и одличан манипулатор. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 A na osnovu cega bi ti cenio da li je sud pravilno postupio. Uz put, resenje nije jos konacno. Ima se pravo zalbe itd ... Tek kada se donese konacno resenje moze se govoriti da li je sud "pravicno" postupio a ne u sred procesa... Цијенило би се на основу чињеница, доказа ( то јест текстова који су писани ). Мислим, на основу чега другог би се утврђивало? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Није проблем у томе, увек се поверује жени, то је први импулс и тужиоца и полиције, чак има и злоупотреба због тог првог импулса. Проблем је као што сам горе написао, кад ствар једном дође на суд, жена промени свој исказ или повуче кривичну пријаву, јер је опет (по ко зна који пут) поверовала мужу насилнику, који је и одличан манипулатор. Kada čujem za tako nešto obično pomislim - A neka je, đavo je odnio, valjda su se našli, pa se zbog toga i trpe. On manipuliše sa njenim životom, a ona sa njegovim impulsima...zadovoljstva su čudna i različita (a i motivi ) Млађони је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Kada čujem za tako nešto obično pomislim - A neka je, đavo je odnio, valjda su se našli, pa se zbog toga i trpe. On manipuliše sa njenim životom, a ona sa njegovim impulsima...zadovoljstva su čudna i različita (a i motivi ) Није само то. Ради се често о женама које су економски потпуно зависне од својих мужева, а и страх је невероватан. Ту су онда и деца, па ако је средина мало заостала крену приче како не треба да се разводи, како су и многе друге трпеле и шта им фали, и онда притисак са свих страна и страх од насилника и страх за будућност, а у исто време овај крене са невероватним манипулацијама и онда она поверује (или убеди себе да верује јер поверује да нема избора) и повуче пријаву. Мада има вероватно и патологије у неким случајевима. Пг, Ћириличар, -Владимир- and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 A to tvrdi advokat optuzenih ... A sta tvdi tuzilastvo? Krivicno delo pretnje i za to se robija u svim slobodnim drzavama. Ako zelite pravnu drzavu onda barem postujte zakon i podrzavajte drzavu u borbi protiv nasilja i nasilnika. Не постоји кривично дјело пријетње ( овај семестар учим кривично право ). Они су вјероватно оптужени и осуђени за кривично дјело угрожавања сигурности. Сад ме занима да ли су могли бити ( а ваљда јесу ) оптужени и за кривично дјело увреде. Тјах, пас који лаје не уједа. Онај ко другоме спрема нешто лоше са озбиљном намером да то и уради, неће о томе причати на сав глас. Додуше, не знам шта и како су ови интернет јунаци претили али постоји опасност да се овим гурну у већу жељу да испуне своје претње. У том смислу, ово је, по мени, најгора варијанта казне. Условна казна једноставно не спречава да се дело из претње изврши. Дакле, или озбиљна казна, или није ни требало почињати процес. Ако су у питању усијане главе, свашта може да проистекне из условне казне. Они су извршили највјероватније кривично дјело угрожавања сигурности, што значи да су код Малагурског изазвали осјећај несигурности. Тако је предвиђено у КЗ. Сигурност је схваћена као субјективни осјећај појединца, па ако си ти намјерно извршио радњу којом си му изазвао осјећај несигурности ( без обзира да ли можеш објективно испунити своје пријетње ), починио си кривично дјело. Ево из књиге:"Последица кривичног дела јесте угрожена сигурност пасивног субјекта која се манифестује у његовом осећању несигурности. То значи да се последица одређује субјективно и није потребно да је сигурност и објективно била угрожена.". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Није само то. Ради се често о женама које су економски потпуно зависне од својих мужева, а и страх је невероватан. Ту су онда и деца, па ако је средина мало заостала крену приче како не треба да се разводи, како су и многе друге трпеле и шта им фали, и онда притисак са свих страна и страх од насилника и страх за будућност, а у исто време овај крене са невероватним манипулацијама и онда она поверује (или убеди себе да верује јер поверује да нема избора) и повуче пријаву. Мада има вероватно и патологије у неким случајевима. Kada sam pomenula motive, upravo sam na to mislila. Neke žene se prije odluče za tradicionalni status žrtve...mučenice opjevane Za pomak u životu treba hrabrosti...a to već izlazi iz šablona i očekivanja okruženja. Muka mi je i pričati o tome...licemerne su jednako kada sebi dozvoljavaju to ...komfor po bilo kojoj cijeni, samo glas da ih ne ubije. (odoh off uz revolucionarne pjesme ) RYLAH and Пг је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Они су извршили највјероватније кривично дјело угрожавања сигурности, што значи да су код Малагурског изазвали осјећај несигурности. Тако је предвиђено у КЗ. Сигурност је схваћена као субјективни осјећај појединца, па ако си ти намјерно извршио радњу којом си му изазвао осјећај несигурности ( без обзира да ли можеш објективно испунити своје пријетње ), починио си кривично дјело. Ево из књиге:"Последица кривичног дела јесте угрожена сигурност пасивног субјекта која се манифестује у његовом осећању несигурности. То значи да се последица одређује субјективно и није потребно да је сигурност и објективно била угрожена.". И на тараби писало...ја и не спорим да су они прекршили закон па не мораш да ми доказујеш то. Ја спорим ефикасност казне која је досуђена, па чак бих смео да се опкладим да оваква казна има контраефекат. Ако је поента вица да се само испрати закон, без трунке размишљања шта тај чин може да проузрокује касније, онда је то један суров виц. Условна казна у овом случају је исто што и гасити плин водом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2014 А ти припази куда се крећеш, знам све о теби. И да, што рече Хуан, добро знамо ко си и где се крећеш, тако да ти онако добронамерно кажем да превише ти нешто критикујеш и друштво и систем и власт... Trifke and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука