Jump to content

Kome je Hristos platio otkup?

Оцени ову тему

Препоручена порука

и зар ниси рекао да си демон у телу човека? Па онда вас има двојица..видиш..опет ниси сам :)

Подели на овим сајтовима

и зар ниси рекао да си демон у телу човека? Па онда вас има двојица..видиш..опет ниси сам :)

Rekao sam da sam ja demon, da je moj duh kao kod demona, samo sa telom, da bih se otarasio dosadne svetiteljke.

Подели на овим сајтовима

Rekao sam da sam ja demon, da je moj duh kao kod demona, samo sa telom, da bih se otarasio dosadne svetiteljke.

Bez ikakvog napada na tvoju ličnost,želeo bi da ti kažem,da li si ikad pomislio da si sad i nama pretežak i da bi mi voleli manje tvoje mračne utopije i laži da vidiš put. Možda i mi treba da se otarasimo kako si ti izvoleo....

Trenutno služiš dva gospodara i "prebogat" si za nas "revnitelje". 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Smisao mog pitanja je bilo zasto stradanje? Stradanje je moglo da se dogodi i da su jevreji odbili da ga raspnu,od bolesti ili na neki drugi nacin. Da li je samim tim sto je Hristos uzeo nasu prirodu bilo nuzno stradanje?

Тешко би било издевинисати уопште појам страдања, оно је један вид богоостављености.Страдање је последица пада и нашег греха, човек почиње да страда од оног момента када је починио први грех и постао смртан, и од тада је наша природа деградирана и страдална. Од момента пада ми наслеђујемо људску палу природу склону страдању. Христос је примио људску природу очишћену од свакога прародитељског греха, али није био ослобођен од такозваних непорочних слабости наше природе а то је: да мора да једе, да спава, да плаче, саосећа,  и боји се...итд и на тај начин је већ састрадавао, али лично мислим да никакво друго зло  не би могло да га се дотакне, јер је свако зло је од греха и нечастивога а он нити је имао греха нити му је ђаво ишта могао, једино остаје да смо ми људи могли да му нанесемо зло. Остаје питање да ли је Он по људској природи био смртан и да ли би морао окусити смрт у сваком случају? Вероватно да би морао, али то су апсурдне ствари. Шта би било, кад би било? Таква поставка ствари је немогућа, јер овај свет је такав да је морао да убије Христа и он на њему није могао живети, иначе у супротном овај свет не био овај свет него неки други. Природа овога света је да убије Христа и другачије није могло да се деси, иначе то не би био овај и овакав свет.

Подели на овим сајтовима

Verujem ja u vase dogme, ali sa Hristom nemam nista. Nikakav rogonja meni ne zabranjuje da zakoracim u crkvu, stavise, osecam priziv, ali ga moja volja odbija.

Zašto ga odbija,ako ga zaista oseća ?

Zar je zaista moguće odbiti poziv iz nekih ličnih razloga ?

Iz straha da se otkrije istina koja je u suprotnosti sa tvojim stavom ? Ili možda sujeta ? Ili te je sramota da posle svega priznaš da nisi u pravu,da ima ljubavi koja ti je potrebna,ali je odbijaš...plašeći se kao dete koje niko ne primećuje.

Da je tvoj duh kao u demona,ti ne bi tražio nikakav odgovor,već bi živeo u zlu mrzeći i sebe i druge.

Trenutno služiš samo sebe ?

Terenutno samo mučiš sebe.

Udji.....crkva je kao Majka-uvek je tu i čeka nikad ne prestajući da te voli.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Како је правда Божја дозволила да Исус умре тако свирепом смрћу будући потпуно

невин?

Он није умро за свој грех, већ за наше грехе. Вечна правда Божја је тражила једну

такву невину и неоцењиву жртву за Адамов грех и за наше грехе.

Да ли је постојао разлог за једну такву огромну жртву?

Да. Таквом жртвом Бог је показао Своју неограни-чену љубав према људима. „Он (Бог) је волео нас и послао Сина Свога да очисти грехе наше" (I ЈОВ. IV, 10).

Зашто Исуса Христа зовемо искупитељем?

Зато што нас је искупио од греха и смрти Својим страдањем и крсном смрћу.

Будући да је бесмртни Бог, како је могао умрети?

Он није умро као Бог, већ као човек. Нити је икада његово Божанство и његова душа

окусила смрт.

У чему се састоји јединствена величанственост Христове жртве?

Прво, у Његовој савршеној невиности; друго, у Његовој безграничној љубави према

људима и Његовој послушности Оцу; и треће, у Његовој доброј вољи да умре за

грешнике да би их спасао.

Одломак из 'Вера светих', Св. Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

Ovo je recimo vrlo juridicki  

Jevrejima 9,22 I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez proljeva krvi ne biva oproštenje.

Čija Krv se prolila na Krstu zbog sveopšteg opraštanja ljudima ? Moja i tvoja nije a oproštaj dobismo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Како је правда Божја дозволила да Исус умре тако свирепом смрћу будући потпуно

невин?

Он није умро за свој грех, већ за наше грехе. Вечна правда Божја је тражила једну

такву невину и неоцењиву жртву за Адамов грех и за наше грехе.

Да ли је постојао разлог за једну такву огромну жртву?

Да. Таквом жртвом Бог је показао Своју неограни-чену љубав према људима. „Он (Бог) је волео нас и послао Сина Свога да очисти грехе наше" (I ЈОВ. IV, 10).

Зашто Исуса Христа зовемо искупитељем?

Зато што нас је искупио од греха и смрти Својим страдањем и крсном смрћу.

Будући да је бесмртни Бог, како је могао умрети?

Он није умро као Бог, већ као човек. Нити је икада његово Божанство и његова душа

окусила смрт.

У чему се састоји јединствена величанственост Христове жртве?

Прво, у Његовој савршеној невиности; друго, у Његовој безграничној љубави према

људима и Његовој послушности Оцу; и треће, у Његовој доброј вољи да умре за

грешнике да би их спасао.

Одломак из 'Вера светих', Св. Николај Велимировић

Pogledaj gore najbolji odgovor. Zanima me mozes li da ih uklopis?

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Zbog cega je Hristos ovo izgovorio? 

I otide malo dalje, pade nicice na svoje lice, i pomoli se: "Oce moj, ako je moguce, neka me mimoie caša ova...” Matej, glava 26 “35 Tada otide malo dalje, baci se na zemlju nicice i molio se je, da bi ga mimoišao ovaj cas, ako je moguce. 36 "Aba Oce", rece, tebi je sve moguce; uzmi ovu cašu od mene...” Marko, glava 14 “41 Udalji se od njih kako se može kamenom dobaciti, klekne na koljena i pomoli se: 42 "Oce, ako hoceš, ukloni ovu cašu od mene...” Luka, glava 22

Подели на овим сајтовима

Meni nije malo jasan taj pojam domostroj spasenja!

Kako optuziti Judu, Pilata ili uopste Jevreje za sudjenje, hvatanje i smrt Hristovu

ako je sve to moralo da se zbude kako je davno prorokovano, samo je sada ispunjeno.

Nekako ispada da su upravo oni istrument spasenja sa kojima je Bog rukovodio ili tako nesto?

Verovatno gresim ali nemam pojma.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...