Jump to content

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?

Оцени ову тему

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?   

37 члановâ је гласало

1. 1. Која од ове две партије вам је пријемчивија

• Двери
      18
    • Трећа Србија
      18
    • Ни једна
      16
    • Обе
      9
  2. 2. Контролно питање: Зашто Жељко покреће ову тему?

• Разочарао се Дверима
      5
    • Добио је паре од ТС да их промовише
      3
    • Нервирају га Артемијевци
      2
    • Ко ће га знати
      7

Препоручена порука

Трећа Србија је скупина каријериста које је ономад  потплатио Бајатовић да  поцепају Двери. Краду шаком и капом по предузећима која држе у Новом Саду, због њих су Двери у Војводини катастрофално прошле, мада ни они нису много гласова, што значи да је њихов циљ успео а то је да разбуцају Покрет на северу Србије. Програм им јесте добар и мора се признати систематичнији од оног који нуде Двери Српске ал шта то вреди када ТС воде људи  који малтене транспарентно краду.

Добро лепо си ово срочио али где су докази за крађу.

Значи милион пута сам до сада чуо да ТС краде. Чак сам и њима лично поставио ово питање, не због тога што сам уверен у њихов лоповлук него чисто да их зезам.

Бајатовић???

Брате где си ово ископао?

Какав црни Бајатовић?

Па Бајати се слизао са Чанком давних дана, раде заједно, Чанак му је главу сачувао у време постпетокотобарских чистки, њих двојица су као нокат и месо, луд је Бајати да руши Чанка кад са њим дилове има.

Већу глупост нисам давно чуо.

А управо ТС је избацила Чанка из владе Новог Сада, значи какав гаф с твоје стране

А ево што су Двери прошле катастрофално:

1. Немају лидера

2. Немају јасну политику ( сем антигеј и породичне вредности - а толико људи који су за то је и гласало за њих)

3. Имају неозбиљне наступе ( Сети се тзв. гостовања Вучића у радиу Снага Народа)

Једном речју још су млади и политички неискусни.

Приде добар део људи који је прошли пут гласао за Двери сад је гласао за Радуловића а не за ТС као што ти мислиш.

Имао сам пред собом гласачке спискове из пар општина и проценат гласача за Двери је опао више него за дупло у односу на прошле изборе.

Најбоље је што ту причу о лоповлуку ТС нису покренуле Двери него екипа око Сабахудина Грухоњића...

А патриоти су се упецали и пали у севдах ко шљива у ...

Подели на овим сајтовима

Истина је да сам теби могао одговорити и са једним НЕ, али ово је отворен форум и чита га ко жели( не видим никакво бусање у груди и кукање над злехудом судбином, то је просто тако).

Пријатељи и познаници и људи из Цркве које срећем свакодневно су сви побројани, колико год да ме интересује или не интересује све ово неминовно је на крају сазнати оволико колико пишем.

Познајем и Дверјане и ТрећеСрбијанце Новог Сада (и шире) лично.

Добар сам и са једнима и са другима и то су ок људи и једни и други, али је несрећа та српска увек присутна - деобе.

Предвиђам и једнима и другима да ће опстати на политичкој сцени Србије и не само то него и да ће бити значајни носиоци политике код нас. Стога пре свега ово све и пишем.

Mozda bi mogli i da se sretnu na nekim zajednickim principima da nije svim politicki aktivinim stalo do jedne iste stvari - glasova. I onda pokushavaju da ih pokupe od njima slichnih u nekim oblastima - blatom.

I ovo sto upravo citamo ovde je to blato. Trecesrbijanci su ovoono, oni kladu glasove dverima, glasajte za dveri ako ste nacionalista ako glasate za trecu srbiju vi ste nasamareni, samo su dveri pravi nacionalisti ovi ostali su pijuni itd... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mozda bi mogli i da se sretnu na nekim zajednickim principima da nije svim politicki aktivinim stalo do jedne iste stvari - glasova. I onda pokushavaju da ih pokupe od njima slichnih u nekim oblastima - blatom.

I ovo sto upravo citamo ovde je to blato. Trecesrbijanci su ovoono, oni kladu glasove dverima, glasajte za dveri ako ste nacionalista ako glasate za trecu srbiju vi ste nasamareni, samo su dveri pravi nacionalisti ovi ostali su pijuni itd... 

Ма то је смешан ниво разговора.

Ал шта ћу, немам боље саговорнике.

ТС рецимо прилике су такве пре ће добити гласове од ДСС-ових гласача него од Дверјана и ово је један промашај од стране Двери а сукоб је дебилан.

С друге стране Дверјани ће пре добити гласове од СРС гласача, него од ТС.

Иако су произашли из истог покрета ове две партије су ипак различите.

Може се рећи да су Двери нови радикали а ТС нови ДСС. Колико је ДСС имао уплива на гласачко тело Радикала толико ће и ТС на Дверјанске гласове.

Но мислим да ћу ово тешко објаснити и једнима и другима.

Подели на овим сајтовима

Шта означавају редови у овој табели?

Гласачка места и број датих гласова за ове три партије у тим изборним јединицама, ту сам уловио колико ми је могло стати на слику само Град Нови Сад не и приградске општине.

Подели на овим сајтовима

Може се рећи да су Двери нови радикали а ТС нови ДСС.

Мислим да си овим рекао суштину.

Издвојио бих једно име, које ми се чини најјаче. Андреј Фајгељ. Не знам какав је политичар, али мислим да је одлично радио, и ради на позицији на којој се налази.

Подели на овим сајтовима

Ја сам збројао у мом месту тачно за онолико колико је Радуловић упливисао са својим гласовима за толико отприлике кад се сабере са дверјанским гласовима су имале Двери на прошлим изборима.

Приде истраживања која сам радио у току изборне кампање су ме упутила у овом правцу јер су многи анкетирани на питање: За кога ћете гласати одговарали : За Радуловића. А на питање за кога сте гласали на прошлим изборима, одговарали: За Двери.

То ми је било невероватно изненађење. Јер лично не повезујем ове две опције. Али очигледно та млађа популација не жели старе политичаре и онда бира између ових нових опција. И то сам говорио на овој теми да људи хоће нове људе на политичкој сцени али немају неки нарочит избор.

Подели на овим сајтовима

Добро лепо си ово срочио али где су докази за крађу.

Значи милион пута сам до сада чуо да ТС краде. Чак сам и њима лично поставио ово питање, не због тога што сам уверен у њихов лоповлук него чисто да их зезам.

Бајатовић???

Брате где си ово ископао?

Какав црни Бајатовић?

Па Бајати се слизао са Чанком давних дана, раде заједно, Чанак му је главу сачувао у време постпетокотобарских чистки, њих двојица су као нокат и месо, луд је Бајати да руши Чанка кад са њим дилове има.

Већу глупост нисам давно чуо.

А управо ТС је избацила Чанка из владе Новог Сада, значи какав гаф с твоје стране

А ево што су Двери прошле катастрофално:

1. Немају лидера

2. Немају јасну политику ( сем антигеј и породичне вредности - а толико људи који су за то је и гласало за њих)

3. Имају неозбиљне наступе ( Сети се тзв. гостовања Вучића у радиу Снага Народа)

Једном речју још су млади и политички неискусни.

Приде добар део људи који је прошли пут гласао за Двери сад је гласао за Радуловића а не за ТС као што ти мислиш.

Имао сам пред собом гласачке спискове из пар општина и проценат гласача за Двери је опао више него за дупло у односу на прошле изборе.

Најбоље је што ту причу о лоповлуку ТС нису покренуле Двери него екипа око Сабахудина Грухоњића...

А патриоти су се упецали и пали у севдах ко шљива у ...

To za Bajatovića i malverzacije sam saznao posredno iz Novosadskog povereništva Dveri. Inače Bajatoviću je svakako bilo u interesu da Dveri udju u gradsku vladu, jer SNS i SPS u kompletu ne bi nikako molgi drugačije da formiraju gradsku vlast.

Hm, svakako da   deo Dverjana glasao za Radulovića, ali i za TS jer su te dve političke opcije srodne. Vršio sam par uporednih analiza prethodnih izbora (2008, 2012 i 2014) i došao do zaključka da veći deo birača Dveri dolazi iz redova DSS, a naprotiv iz SRS tek manji deo. Veruj mi, retko kog Dverjanina poznajem a da je glasao ili bi  glasao za SRS, jednostavno biračka tela su im iz različitih priča. Ja sam izgleda u manjini, jer sam ranije bio radikal...hehehe. Shodno tome i TS i Dveri kao matricu imaju birače DSS, a zatim apstinente i one koji su prvi put izašli. Naravno, deo birača Dveri i DSS je glasao za Radulovića, ali ipak osnov njegovog biračkog tela čine uglavnom birači LDP i apstinentni. Moguće je da je u Ns, s obzirom na pitanje Vojvodine situacija nešto drugačija. Sad možda čudno zvuči to što Radulović crpi glasove iz političk suprostavljenih ocija ali imajući u vidu da je kampanju bazirao na ekonomiji, a te opcije su ekonomski uslovno desno orijentisane, to nije čudno. Konkretno, teško da će neki radikal ili socijalista glasati za Radulovića.

Подели на овим сајтовима

Сад по тако омиљеним заверолошким теоријама може се исконструисати прича да је неко платио Двери и ТС да одвлаче ДДС-у гласове да би политички сахранили Коштуницу.

Подели на овим сајтовима

По концепцији и причи ТС је ближа ставовима ДСС-а

Међутим и они као и Двери оскудевају у лидеру а то је у Србији ( и не само у Србији ) веома битан политички фактор. Јер странка је препознатљива по лидеру па макар он био и Чеда Јовановић.

Подели на овим сајтовима

Двери су имале велику енергију, ентузијазам, али нису имали идеју. Православље, тј. хришћанство као основа за покрет који се бави организовањем акција, предавања, породичних шетњи, хуманитарним активностима и слично је супер. Али као основа за политичку партију је потпуни промашај. Оног тренутка када су кренули у политику све су упропастили. Јер то је нешто сасвим другачије и мора да се постави на сасвим другачије основе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Двери су имале велику енергију, ентузијазам, али нису имали идеју. Православље, тј. хришћанство као основа за покрет који се бави организовањем акција, предавања, породичних шетњи, хуманитарним активностима и слично је супер. Али као основа за политичку партију је потпуни промашај. Оног тренутка када су кренули у политику све су упропастили. Јер то је нешто сасвим другачије и мора да се постави на сасвим другачије основе.

Не знам како то мислиш да је другачије и да се не слаже са православљем то што се они баве политиком.

Али у праву си кад кажеш да њиховим уласком у политику постају нешто друго у односу на оно што су били до тада. Мада то многима из самог покрета још увек није јасно.

Подели на овим сајтовима

Можда нисам био довољно јасан. Бављење политиком је сасвим у реду, нема ту никакве супротности са православљем.

Проблем је узети православље (или неку варијанту, комбинацију...) као основу за политички програм. То је промашај. Када су одлучили да постану политичка партија, морали су да пронађу идеолошку основу за то. Православље није идеологија, још мање је економија, дипломатија итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...