Александар Милојков Написано Април 29, 2010 Пријави Подели Написано Април 29, 2010 Комбинује ова питања. Одговори нису моји, тако да не гарантујем за тачност (нисам проверавао, користио сам само питања). Што се тиче сеобе Срба у Русију, догодила се у периоду 1751-53 године (за време митрополита Павла Ненадовића). Марије Терезија јесте укинула потиско-поморишку границу 1741, али је развојачење српских граничних пукова одложено за десет година (због побуне). Павле Ненадовић се жестоко противио исељавању Срба у Русију, због чега су га Руси клеветали и чак сматрали јеретиком. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 И још смо ми крварили први за Русију. То је у Украјини мала Србија има иград славјано сербск. Има и сада потомака. Иначе неки наши су успели као Милорадовић да буду грофови или саветници царски у Рузсији. А да ли сте знали да је један од првих митрополита кијевских био србин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 3. и 6. мај 2010. су нерадни дани на Православном богословском факултету (скинуто са званичног сајта). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 А што трећи? Први мај или св. Николај Жички? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Ја јуче био код фризера, а он ме пита: И...Где ћемо сутра на уранак? А ја њему: Дај, бре, не смарај ме глупостима! Иначе, човек одлично шиша само што је много досадан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Ја сам урањао у јастук. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 А што трећи? Први мај или св. Николај Жички? Нема образложења поред саопштења! Па, то је скинуто са сајта нашег факултета...добро је да нас нису обавестили о томе 7. маја.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 А што трећи? Први мај или св. Николај Жички? Нема образложења поред саопштења! Па, то је скинуто са сајта нашег факултета...добро је да нас нису обавестили о томе 7. маја.... 0205_whistling :) 0102_laugh 0102_laugh 0202_238 amen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Ма рекао сам, Догматика ми је омиљени предмет и стварно је волим, ако буде било нешто мање од 9 (ај може и 8), обнављам.Како видесмо изашли су резултати и нико не доби више од 7!?Ја излазим у следећем року, изгледа ћемо се упознати? Зашто је толико мала пролазност? Колико треба исписати? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Na oglasnoj tabli fakulteta okačeno je sledeće saopštenje: Vežbe iz Biblijske erminevtike moraju biti predate u ponedeljak, 10. maja, od 9-11 časova profesoru Tataloviću. Uz vežbu predati i indeks. Naknadnog predavanja vežbi - NEĆE BITI. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Ма рекао сам, Догматика ми је омиљени предмет и стварно је волим, ако буде било нешто мање од 9 (ај може и 8), обнављам.Како видесмо изашли су резултати и нико не доби више од 7!?Ја излазим у следећем року, изгледа ћемо се упознати? Зашто је толико мала пролазност? Колико треба исписати? Изгледа да се ипак нећемо упознати. Размислио сам... волим ја Догматику много и ја ћу да је учим, али 7 је 7. Колико видим само нас 15-20 смо положили. Можда касније поновим тај испит. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Ма наравно! Никад не бих поново полагао већ положен испит. Шта вреди добити 10 када човек памти највише три месеца и шта онда? Свако се знање мора стално обнављати осим оног проживљеног опитно. Како треба писати на испиту? Опширно? Колико страна? Зна ли неко шта владика тражи? Треба ли филозофирати? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Nema brate filosofije. Ja sam prvo pitanje o ulozi Svetoga Duha u ikonomiji spasenja i Svete Tajne stvarno razbio. To mi je omiljena trema iz Dogmatike. Drgo pitanje sam potpuno kiksnuo. Drugo je bio o bogoslovkom ucenju treceg vaseljenskog sabora. POmesao sam Apoolinarija i Nestorija. Prvo pitanje sam napisao na tri strane i mislim da sam bas gadjao sustinu. Dakle, mislim da filosofiranje ne pali bas, moras da napomenes bitne stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 Ма наравно! Никад не бих поново полагао већ положен испит. Шта вреди добити 10 када човек памти највише три месеца и шта онда? Свако се знање мора стално обнављати осим оног проживљеног опитно. Како треба писати на испиту? Опширно? Колико страна? Зна ли неко шта владика тражи? Треба ли филозофирати? Mislim da vladika ne čita radove, nego Petrovic....nisam polagala dogmatiku, ali sudeci po vezbama - tirade i filozofiranje su apsolutno nepotrebni...vazno je da on vidi da si razumeo suštinu i da si ovladao materijom... 0705_read Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 Хор Теодора Фокејског из Патре: Концерт византијске духовне музике субота,8. мај 2010 - 19:30 - Амфитеатар Православног богословског факултета (скинуто са званичног сајта СПЦ) slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука