Пг Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Не знам да ли постоји оваква тема. Ако постоји спојите. Мене занима следеће. Појавило ми се ово чудо из наслова теме на горњем капрку.. Е сад, мене занима да ли неко од вас има искуства са њиме. Једино што сам ја сазнао да је "да ме је погледала удата жена" или да ме је нека урекла . Здравствена књижица ми је последњи пут овјерена 2005., а нешто ме је срамота рад тога да идем код доТКора. Има ли каквих народних лијекова, а да то није тражење удате жене или ове урекаче? Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Топло барено јаје држиш на чмичку (јер оно дуго држи топлоту) како би се проширили они каналчићи на ивици очног капка и садржај могао да се издренира. То и сами офтамолози препоручују (натуку и они нешто паметно). Мене пре једно годину дана мрзело да се млатим са тим, трпела чмичак два месеца и завршила у операционој сали (тада расецају ту грудвицу са унутрашње стране капка, што је баш непријатно). Само буди упоран пар дана. Дакле, поента је да то месташце буде што дуже изложено топлоти. Немој да се уплашиш ако обневидиш, то је краткотрајно замућење вида због благог притиска које око трпи. Ја сам ветеран са тим, а није ме нешто чедно погледала нека трудница (како пагани воле да кажу), или ми је промакло... Ко ће знати. Пг and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Zao mi je to moram da ti kazem, al moraces kod lekara tj. oftamologa. Cmicak je upala lojnih zlezda gornjeg ili donjeg kapka. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Koliko me secanje služi,mislim da je jedini lek topla voda i sapun, a upalu žlezde izaziva neki parazit. Nadam se da se dobro sećam. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Kao mladja sam konstano imala problem sa cmickovima i baba i mama su me lecile raznim narodnim lekovima. To je imalo kratkotrajan efekat. Tek odlaskom oftamologu i primenom prepisane terapije moj problem sa cmickovima je trajno resen. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Март 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Топло барено јаје држиш на чмичку (јер оно дуго држи топлоту) како би се проширили канали и садржај могао да изађе. То и сами офтамолози препоручују (натуку и они нешто паметно). Мене пре једно годину дана мрзело да се млатим са тим, трпела чмичак два месеца и завршила у операционој сали (тада расецају ту грудвицу, што је баш непријатно). Само буди упоран пар дана. Благодарим. Zao mi je to moram da ti kazem, al moraces kod lekara tj. oftamologa. Cmicak je upala lojnih zlezda gornjeg ili donjeg kapka. Звах неку жену, ја ћу све радије него доктору на ноге(погледај кад сам овјерио књижицу последњи пут) докторицу, и препоручила ми је неке капи и неку маст. Споменула ми је операцију, ако то не да ефекта, као што је то са Дуњом било. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Pa ja bih volela da sebi skratis mucenje (da ti se cmicak iznova i iznova vraca i da onda dodjes u situaciju da te seckaju) i zato sam ti napisala da odes kod lekara. Pregled nije bolan i kratko traje. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 ja sam imala 1 i sama ga makla http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Март 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Pa ja bih volela da sebi skratis mucenje (da ti se cmicak iznova i iznova vraca i da onda dodjes u situaciju da te seckaju) i zato sam ti napisala da odes kod lekara. Pregled nije bolan i kratko traje. Ма, разумијем и захваљујем на труду, савјету и бризи. Није ме страх од доктора, прегледа, чак ни од некакве компликоване операције, али једноставно не волим да идем код доктора. Поготову не за овако неке "ситнице". Пробаћу прво са алтернативом(капи+маст), па ако не буде ефекта доктор ми не гине. a sam imala 1 i sama ga makla Слушам... Danijela је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Ма, каква компликована операција! Цака је у томе што се запуши отвор на капку (из неких каналчића излазе трепавице, а неки су слободни, уколико се боље загледаш у руб капка видећеш), па треба топлотом раширити канал (понављам се), а врхом штапића за уши прелазити по тој ивици капка у целој дужини (пријатније је са неком масти на врху штапића) како би склонио неку скрамицу уколико постоји (она се скупља у току ноћи на оку и буде мало тврдокорија, па се умивањем не одстрани, а слабо је видљива голим оком, и не да каналу да нормално излучи садржај, већ се он скупља у капку). И грубљим пешкиром малтретирати око након тог топлотног третмана и ширења канала. Пг је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 ukoliko je čmičak frišak, poslužit će i malo zagrijanog drveta ili metala prislonjen na to mjesto recept ala kordun Пг је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Napraviš čaj od kamilice sa 2 kesice, pa naizmenično menjaš na oku dok su tople. Tako nekoliko puta u toku dana sa novim čajem. Namaži chloramphenicol 1% mast za oči, spolja 2x. galenikine masti nema nigde, može da se nađe alkaloidova po apotekama Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Ма, разумијем и захваљујем на труду, савјету и бризи. Није ме страх од доктора, прегледа, чак ни од некакве компликоване операције, али једноставно не волим да идем код доктора. Поготову не за овако неке "ситнице". Пробаћу прво са алтернативом(капи+маст), па ако не буде ефекта доктор ми не гине. Слушам... javljam na pp. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Март 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Namaži chloramphenicol 1% mast za oči, spolja 2x Ово су ми препоручили, а ја већ ту маст имам у кући. Додуше, пише на рецепту "три до четири пута УСУТИ у доњи капак без додиривања ока".??? Мени је логично да намажем то на капак, зар не? Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Ово су ми препоручили, а ја већ ту маст имам у кући. Додуше, пише на рецепту "три до четири пута УСУТИ у доњи капак без додиривања ока".??? Мени је логично да намажем то на капак, зар не? ako ti dugo stoji otvorena tj. već korišćena prvo iscedi 2sm iz tube onog što je izlapelo. Ne treba u donji kapak on ti je pretpostavljam zdrav ? Za unutrašnjost oka se nikad ne koriste masti i kapi koje su dugo otvorene, na svakoj kutiji piše koliko je dozvoljeno da se koriste posle otvaranja. Maži slobodno spolja na kapak, može tri četiri puta ali ako ne deluje znači da je bila predugo otvorena, kad se otvori ne glleda se više rok na ambalaži, kupi novu to je 168 din. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука