Jump to content

Чмичак

Пг

Препоручена порука

Мени рекоше офтамолози да мажем са унутрашње стране доњег капка, па да лагано растрљам по оку како би маст стигла и до чмичка. Има логике. И они трпају оне њихове препарате, масти, капи, воде, растворе и остало у доњи капак.

Углавном, да завршим са мојим искуством - у почетку ми је све то било мало мучно, међутим, како човек прође кроз сва та акања, око постане некако крупније, стакленије, па просто пожели да му џигне чмичак и на другом оку. :)

Пг, са срећом, па обавести шта би.

• Волим 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Мени рекоше офтамолози да мажем са унутрашње стране доњег капка, па да лагано растрљам по оку како би маст стигла и до чмичка. Има логике. И они трпају оне њихове препарате, масти, капи, воде, растворе и остало у доњи капак.

Sigurno ti se crvenilo i unutra i zato su to rekli. Nekad i zbog preventive kažu da se stavlja antibiotska mast u donji kapak unutra,da se ne bi slučajno trljanjem prljavim prstima inficiralo.

kamilica čaj i chloramphenicol i ima da ga prođe brzo :good2:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sigurno ti se crvenilo i unutra i zato su to rekli. Nekad i zbog preventive kažu da se stavlja antibiotska mast u donji kapak unutra,da se ne bi slučajno trljanjem prljavim prstima inficiralo.

Посибиле.

Мада мислим да је свеједно јер и ако маст ставиш горе слиће се доле (чак један део масти оде низ грло), па је поента у благом масирању целе површине капка.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Mislim, da je već Rada napisala na temi to, što i ja primenjivah kao mala...ja sam kroz osnovnu, imala baš muke i s tim. Ko bi rekao, da okce, može tako da boli zbog toga.

Stavljati obloge od kamilice, preko ciste maramice. Toplota prosto učini, da taj maleni čepić pukne i iscuri gnoj. I čim on pukne, odmah ti se okce, smanji za broj. :))) Sutra samo mazala hloramfenikolom, i to beše to.

P. S.

Jel tebi prošlo, ozdravio? :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Скоро.

За број ми се смањило :D , али још је за 1/5 по слободној процјени веће него ово друго.

Стављао неке капи, али не баш 4 пута у току дана како су ми рекли.

Два до три пута, кад се сјетим.

Намазао једну ноћ пред спавање и јуче два пута том машћу(hloramfenikolom) и једном ставио неку топлу облогу.

Захваљујем свима на помоћи.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

AjD, da ti nama ozdraviš što pre, potpuno. :)  I što reče Dunjica ovde na temi, mislim, ako ti ne prođe uskoro, lepo ti kod oftamologa (meni je svaki prolazio uvh glave, za nedelju dana), nije ništa da se čovek zeki s tim, a pogotovo ne okice, koje će da trebaju kroz život. :)

Svako dobro. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...