drvce Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Bogovi po daru a ne po suštini prirodi! nije nas hteo u cilju hteo nas je potpuno slobodne i hteo je da vidi da li mi želimo dar večnoga života. Dar je sve vreme bio pripremljen i daruje se onima koji požele na cilj. Pocinjemo od toga da nema onih koji mogu da pozele ili ne pozele cilj, slobodu, sta god, nema nicega osim Njega. I On ne pravi svoju kopiju/e, tj nas na cilju, nego stvara nas koji mozemo da fejlujemo. Ako On ne moze da fejluje, zasto je stvorio nama mogucnost fejlovanja? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Pocinjemo od toga da nema onih koji mogu da pozele ili ne pozele cilj, slobodu, sta god, nema nicega osim Njega. I On ne pravi svoju kopije/u, tj nas na cilju, nego stvara nas koji mozemo da fejlujemo. Ako On ne moze da fejluje, zasto je stvorio nama mogucnost fejlovanja? To se dogadja samo ako stvoreni hoće da bude Stvoritelj! Vrlo je bitno ovo. Čovek može i bez greha posle blagodati. Takodje su i pali andjeli mogli bez toga. Zato je čovek potpuno slobodno biće. Ako bi mogli malo uže da pričamo sada o padu čovečanstva a manje o tome ko je Bog, jer će se videti Bog iz same teme. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Da je napravio jos bar jednog Boga imao bi nekoga ko je slobodan koliko i On da odlucuje, zar ne? Nisam baš shvatio pitanje Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ne, Bog je želeo SLOBODNU odluku. Da je on bio u vrtu bez ikakvog drugog izbora, čovek bi bio rob njegov - jer, ako nemaš izbora, to što nekoga voliš nije slobodna odluka. Drvo poznanja služi kao mogućnost izbora i garant slobode. Ne znam šta sam htela da kažem. Nešto sam razmišljala,onako.... kao za sebe .. Ja nisam teolog . Govorim kao primerak ljudske vrste koji razmišlja ,bez prethodnih iskustava i stečenog znanja.... Bog je želeo slobodnu odluku . Bog je njima dao zapovest . Zašto im je dao zapovest? Zar nije bilo lepše i lakše da Adam i Eva žive bez iskušenja i da celog života,a to je večnost ,budu u rajskom vrtu? Zar Bog nije znao da oni mogu i da pogreše? Zapravo,Bog nije znao da će oni pogrešiti,ali je znao da mogu da pogreše,kao i mi sada. A onda ,su pojeli jabuku. Posle su se radjale generacije i generacije,i tek nakon mnogo i mnogo godina Bog šalje svoga Sina da se kroz njega spasi svet. :shocking: I Hristos strada na krstu,vaskrsava iz mrtvih i ostavlja nam Novi Zavet. P.s.Vidim da ljudi čitaju ovu temu,ne bih da lupetam neke gluposti. Bolje je da pročitam nešto na svetosavlju.org. Bog je dobar.On nas voli.Dao nam je slobodu da bi nam to i dokazao,ali šta je bilo nekada davno,pre svih ljudi od Eve rodjenih,mi ne možemo znati. Ono što mogu da kažem je da ne treba nikome da sudimo,pa ni Adamu i Evi. Volim_Sina_Bozjeg and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 To se dogadja samo ako stvoreni hoće da bude Stvoritelj! Vrlo je bitno ovo. Drugim recima, Stvoritelj ne moze da izabere da ne bude Stvoritelj? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Da,ako tako postavimo stvari onda je odgovor okej. Ali opet,zasto bi telo trebalo da nam pomogne u promeni stava koji nema veze sa telesnoscu. Sa druge strane,ako duhovna bica ne mogu da menjaju odluke,kako su se onda ona trecina andjela,poslusavsu Lucifera,preobratila u demone?? PA zato što telo utiče i na dušu, zar ne? Kad si gladan drugačije reaguješ nego kad si sit, drugačije i razmišljaš? Imaš mogućnosti za promenu A trećina anđela je premerila luciferove argumente, zaključili da su za njih dobri - i gotovo, doneli odluku. I Anđeli su slobodna bića. Bog nije tiran niti je stvarao automate. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Pitanje je zašto je Eva povjerovala zmiji? Pa zašto ne bi? Zar nije sve Bog stvorio? Zar nije i to drvo? a ha tu si "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Bog nas nije stvorio bogovima nego ljudima tako da mozemo kroz svet, koji je takodje stvorio, i kroz Njega da postanemo Bogovi. Da li je i sam prosao kroz slican proces? Da li bismo bili manji bogovi da nas je odmah stvorio bogovima, bez ovog zezanja koje sada imamo? Ako nas je stvorio po svom oblicju, da li i On moze da pogresi? Drugim recima, sto nas nije odmah stvorio na cilju, cemu doprinosi trka (pogotovo u svetlu strasnih posledica po one koji je izgube)? Pa, za neke odgovore nismo spremni. Za sada je dovoljan opis stanja i kako da postignemo željeno. A ostalo, siguran sam shvatićemo kad stanemo pred Njega. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Pitanje je zašto je Eva povjerovala zmiji? Pa zašto ne bi? Zar nije sve Bog stvorio? Zar nije i to drvo? a ha tu si Ili stvarno mislite da zmije govore? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ne znam šta sam htela da kažem. Nešto sam razmišljala,onako.... kao za sebe .. Ja nisam teolog . Govorim kao primerak ljudske vrste koji razmišlja ,bez prethodnih iskustava i stečenog znanja.... Bog je želeo slobodnu odluku . Bog je njima dao zapovest . Zašto im je dao zapovest? Zar nije bilo lepše i lakše da Adam i Eva žive bez iskušenja i da celog života,a to je večnost ,budu u rajskom vrtu? Zar Bog nije znao da oni mogu i da pogreše? Zapravo,Bog nije znao da će oni pogrešiti,ali je znao da mogu da pogreše,kao i mi sada. A onda ,su pojeli jabuku. Posle su se radjale generacije i generacije,i tek nakon mnogo i mnogo godina Bog šalje svoga Sina da se kroz njega spasi svet. :shocking: I Hristos strada na krstu,vaskrsava iz mrtvih i ostavlja nam Novi Zavet. P.s.Vidim da ljudi čitaju ovu temu,ne bih da lupetam neke gluposti. Bolje je da pročitam nešto na svetosavlju.org. Bog je dobar.On nas voli.Dao nam je slobodu da bi nam to i dokazao,ali šta je bilo nekada davno,pre svih ljudi od Eve rodjenih,mi ne možemo znati. Ono što mogu da kažem je da ne treba nikome da sudimo,pa ni Adamu i Evi. Pa...nije baš ni zapovest...više bih rekao savet. Slabo Bog daje zapovesti - ni onih "deset" nisu zapovesti već deset reči, učenja predloga. A da nije bilo "zapovesti" ne bi bilo ni slobode. Kad si na pustom ostrvu sa nekom osobom, hteo ne hteo (posebno ako si suprotnog pola) sigurno ćeš je zavoleti. ALi, to nije u slobodi, nije tvoj izbor - nemaš izbor - rob si osećanja. Sa druge strane, taj izveštaj i ne služi da odgovara na pitanja zašto Bog nije uradio ovo ili ono. On nam daje OPIS našeg sadašnjeg stanja i zašto smo tu gde jesmo. Ne treba tražiti odgovore gde ih nema i koji nisu pomenuti. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Nisam baš shvatio pitanje Sto je Bog stvorio ljude i mogucnost da postanu ili ne postanu bogovi, umesto da je odmah stvorio bogove sa svim pozeljnim kvalitetima (tj, sto se nije replikovao)? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Pitanje je zašto je Eva povjerovala zmiji? Pa zašto ne bi? Zar nije sve Bog stvorio? Zar nije i to drvo? a ha tu si Nije Eva poverovala zmiji, već je podlegla svojoj požudi i nepostojanju ljubavi prema Tvorcu.Zmija joj nije ništa rekla, što u njenom srcu već nije postojalo. Sumnja i pobuna. Ona ju je samo bocnula da se usudi da to sprovede u delo. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Sto je Bog stvorio ljude i mogucnost da postanu ili ne postanu bogovi, umesto da je odmah stvorio bogove sa svim pozeljnim kvalitetima (tj, sto se nije replikovao)? Ne treba tražiti odgovore gde ih nema i koji nisu pomenuti. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ili stvarno mislite da zmije govore? Kad kinezi naprave one i pevaju Odslušaj zvučni zapis sa početka teme. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Sto je Bog stvorio ljude i mogucnost da postanu ili ne postanu bogovi, umesto da je odmah stvorio bogove sa svim pozeljnim kvalitetima (tj, sto se nije replikovao)? Bog je jedan Da ima još jednog, ni jedan ne bi bio Bog. Malo filozofije Samo je jedna vrhunska egzistencija - kako Aristotel reče - nepokretni pokretač. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука