Ignjatije Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 "Zašto Zapad ne da Krimu što i KiM" IZVOR: TANJUG Moskva -- Predsednik Odbora ruske Dume za međunarodne odnose pitao Zapad zbog čega je priznao pravo građana Kosova na samoopredeljenje, a isto to ne da stanovnicima Krima Beta-AP Situacija u Ukrajini je, prema rečima Alekseja Puškova, krajnje neobična pošto deo stanovništva odbija da prizna sadašnju vladu i traži zaštitu od ultranacionalnističkih trendova, preneo je Glas Rusije. Puškov je, u intervjuu agenciji Interfaks, rekao da Zapad ne sme da ignoriše činjenicu da Kijev ima malo ili nimalo kontrole nad Ukrajinom i da ulicama ukrajinske prestonice patroliraju ultradesničarske pronacističke snage, koje nose kukaste krstove, prete neukrajinskom stanovništvo i pozivaju čečenske teroriste da im se priključe u borbi protiv Rusije. On je dodao i da bi zapadni lideri trebalo da priznaju da narod u nekoliko ukrajinskih gradova odbija da prizna legalnost sadašnje vlade u Kijevu, da su ruske zastave podignute u Donjecku, Harkovu, Mariupolju Meritopolju, Simferopolju i Odesi i da su u tim gradovima održani masovni protesti protiv vlasti u Kijevu. "Ako su zapadne zemlje prihvatile 'evromajdanske' proteste u Kijevu kao izraz narodne volje, kako mogu da poriču isto to pravo stanovnicima velikih gradova na istoku i jugu Ukrajine", rekao je on. Puškov je naveo da sporazum koji su 21. februara potpisali ukrajinski predsednik Viktor Janukovič, koji je u međuvremenu opozvan, i predstavnici opozicije, u prisustvu šefova diplomatija Francuske, Nemačke i Poljske, nije sproveden. "Zapad bi trebalo da razmisli kakvu Ukrajinu podržava. Da li vladu u Kijevu, koja je nesposobna da kontroliše situaciju u Ukrajini bez primene sile?", postavio je pitanje Puškov. "Zapad takođe treba da odgovori na pitanje zašto priznaje pravo naroda Kosova, na primer, na samoopredeljenje, a odriče narodu Krima pravo na izražavanje sopstvene slobodne volje." Puškov smatra da Zapad, prilikom donošenja odluke o politici prema Ukrajini, može da zauzme histerično agresivni stav, zatvara oči pred pravim problemima i deluje u okviru antiruskih osećanja po kojima su poznate političke klase u SAD i nekim evropskim državama; ili da se opredeli za izbalansiran i pragmatičan scenario. Zapadne zemlje bi, kako je ocenio ruski poslanik, trebalo i da razmisle o tome ko će finansirati polurazorenu Ukrajinu pošto zasad nema naznaka da je Zapad spreman za veće investicije u tu zemlju, koja u poslednje vreme opstaje zahvaljujući isporukama ruskog gasa po sniženoj ceni. Puškov je, takođe, poručio da su pokušaji Zapada da izoluje Rusiju osudjeni na propast jer je Rusiju, kako je rekao, nemoguće izolovati. On je podsetio da NATO ima 28 članica, ali da u svetu ima mnogo više zemalja. "A, nismo čuli nikakve izjave većine zemalja, medju kojima onih najvećih, poput Kine, Indije i drugih, o odlukama koje je Rusija donela" proteklog vikenda, primetio je Puškov. On je, takođe, napomenuo da izolacija nije bila delotvorna ni u slučaju odvajanja Abhazije i Južne Osetije od Gruzije. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=03&nav_category=78&nav_id=818798 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Ma svima je jasno da je NATO u neprekidnom ratu ! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Није ти поређење на мјесту. Крим је био руски, док га црвени бандити нису поклонили Украјини. Исто као што су наши црвени бандити "поклонили" КиМ шиптарима. Замисли, Боже здравља, да будемо у ситуацији да вратимо КиМ под своје и да се нађе неко и да каже "Зашто им се то дозвољава?". Руси долазе је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Руси долазе Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Боже здравља, да будемо у ситуацији да вратимо КиМ под своје Долази нам и то време. NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!! EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!! СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Ljudi, drzite se teme. Grigorije ne zatrpavaj svaku temu svojim apokalipsama, vec si skroz smorio sa tim. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Било би добро да сиђе арханђел Михаил да вам опали по коју васпитну Млађони, ИгорМ and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Руси долазе Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Вас треба бановати зато што ширите псеудохришћанска учења о некаквим пророштвима. То је моје мишљење, а администрација ће да одлучи. Дозлогрдили сте, браћо Не знам зашто те то толико вређа... Шта има лоше у томе да се сазна за одређена пророштва, од човека овиси хоће ли да усвоји и поверује или не... На крају крајева та пророштва нисмо изрекли ми обични грешници него многи Богом надахнути старци, монаси међу којима има и Светих људи. NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!! EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!! СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Не знам зашто те то толико вређа... Шта има лоше у томе да се сазна за одређена пророштва, од човека овиси хоће ли да усвоји и поверује или не... На крају крајева та пророштва нисмо изрекли ми обични грешници него многи Богом надахнути старци, монаси међу којима има и Светих људи. Вређа ме, тачније нервира, зато што су то ГНУСНЕ ЛАЖИ ПСЕУДОПРАВОСЛАВНИХ СТРУКТУРА. Најодвратније секташке сплачине које овај несрећни народ гута већ годинама! За информацију појединих, "псеудо" значи "лажно". Manastir Bradaca, Милан Ракић, Тања1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Руси долазе Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Вређа ме, тачније нервира, зато што су то ГНУСНЕ ЛАЖИ ПСЕУДОПРАВОСЛАВНИХ СТРУКТУРА. Најодвратније секташке сплачине које овај несрећни народ гута већ годинама! О човече ако су за тебе лажи не можеш ти народ спречити да верује духовним људима, монасима, светогорцима. Ја бих добро размислио пре него што употребим реч секта... није ти то на месту брате, Православне називаш секташима само зато јер је твоје мишљење другачије... NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!! EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!! СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Браћо, зна се Кога ми чекамо.Не уздам се ја ни у Путина, нити у некаквог руског цара.Ја сам само изразио наду да једног дана можда дођемо у прилику да вратимо КиМ под своје правећи успут поређење са садашњом ситуацијом на Криму (јер је о томе ова тема). Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 О човече ако су за тебе лажи не можеш ти народ спречити да верује духовним људима, монасима, светогорцима. Ја бих добро размислио пре него што употребим реч секта... није ти то на месту брате, Православне називаш секташима само зато јер је твоје мишљење другачије... Ако је народ довољно глуп да верује ПСЕУДОДУХОВНИМ људима, монасима, ПА И Светогорцима, онда га нико не може спречити. Православне не називам секташима, него оне који себе сматрају православнима а то не могу бити, зато што од Цркве праве нешто дебилизаторско и зомбирајуће. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Ако је народ довољно глуп да верује ПСЕУДОДУХОВНИМ људима, монасима, ПА И Светогорцима, онда га нико не може спречити. Православне не називам секташима, него оне који себе сматрају православнима а то не могу бити, зато што од Цркве праве нешто дебилизаторско и зомбирајуће. Brate iz kojeg učenja je to došlo? Malo malo pa naletim na ruskog cara koji će biti skoro pa na nivou (nekima već jeste ali kriju) mesije? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Да ли би ми Срби требало да се залажемо за право Кримљана на самоопредељење или не, имајући у виду да, када је у питању КиМ, чврсто стојимо на позицијама међународног права, неповредивости граница и сл.? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 Да ли би ми Срби требало да се залажемо за право Кримљана на самоопредељење или не, имајући у виду да, када је у питању КиМ, чврсто стојимо на позицијама међународног права, неповредивости граница и сл.? To uopste nisu 2 iste stvari, nisu ni slicne. Krim je od komunista prosto dat Ukrajini, a KiM je prosto otet od Srbije kojoj je pripadao odavno. Uostalom, nije lose da se ponesto i nauci ovde: izvor Пг је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 3, 2014 Пријави Подели Написано Март 3, 2014 @@obi-wan, нити кажем нити мислим да су ситуације Крима и КиМ исте, али принцип самоопредељења је исти у свакој ситуацији. Само хоћу да кажем да ми као држава и народ не треба да подржавамо евентуално отцепљење Крима од Украјине или припајање Русији на основу права на самоопредељење, већ на основу неких других аргумената, од којих си ти поменуо историјски например. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука