Jump to content

Republika Srbija ili Kraljevina Srbija ?

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Da li ste za   

81 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste za

• Republiku Srbiju
      22
    • Kraljevinu Srbiju
      63

Препоручена порука

• Одговори 305
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

O ovom pitanju najbolje je raspisati referundum pa da narod odluci a mislim i da je sazrelo vreme za tako nesto ! Po meni republicki oblik vladavine je za sada najmoderniji i pruza svima podjednake sanse da se nadju na celu drzave ! Monarhija svakako da ima svoje dobre strane jedna od njih je i Kralj miropomazanik i da je samoj drzavi aristokratski gospodstveni duh ali takodje ima i mana !Neznam po kom kriterijumu neko moze da bude krunisan za kralja !

Подели на овим сајтовима

Не сматрам да је  то питање од неког посебног значаја...  С обзиром на то да /надам се/ нико не заговара апсолутистичку монархију, већ парламентарну... тако да се организација власти не би нешто посебно мијењала, општепредставничко тијело грађана би и даље постојало са истим надлежностима,  тј. мјесто одлучивања би и даље било у - Парламенту,Народној Скупштини.

Подели на овим сајтовима

Ма што се тога тиче, и овако народ плаћа примања и Предсједника државе и чланова Владе и посланика.....

Не знам,како рекох, по мени, ово питање уопште нема неког великог значаја за данашњу ситуацију у Србији...мислим да би се и политичари и грађани требали окренути ријешавању бројних економских и политичких проблема у којима се Србија налази. А за остало, отом-потом.

Подели на овим сајтовима

Краљевина,наравно.Без краља не ваља,што би рекао наш мудри народ!!!И нисмо ту да ваљкамо,злослутимо шта би било онда и како, него да верујемо,надамо се и радујемо,да нам само тако може бити боље у Србији, као уставној парламентарној монархији!!!

,,, Не зна се?Још се не види друга обала,али можда се за трен та магла подигне? Бог зна. Ја не желим ништа, осим да буде Његова воља, тако да ми остаје да чекам,,,А све ће то бити како треба и кад треба. Воли нас Господ, више него ми себе и друге што волимо и више него ми Њега, знам сигурно :),,,

Подели на овим сајтовима

?????????,???????.??? ????? ?? ????,??? ?? ????? ??? ????? ?????!!!? ????? ?? ?? ???????,?????????? ??? ?? ???? ???? ? ????, ???? ?? ????????,?????? ?? ? ????????,?? ??? ???? ???? ???? ???? ???? ? ??????, ??? ???????? ?????????????? ?????????!!!

?? ?? ???? ????????? ?? ???? ???? ?????????? ? ??????????  ?????????? ????????,?? ??????? ?????????... ??? ?????,??? ?? ???? ????, ???? ???????, ???? ?????????? '?????.'

?????? ?? ??? ????????? ???? ?? ?????? ?? ???? ''?????'', ?? ????? ?? ?? ??????????? ?? ???? ?????????? ??????, ???, ???? ?? ???? ''?????????'', ???? ?? ?????... :smiley:

Подели на овим сајтовима

Краљевина Србија !  0409_feel

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

A како би било да консултујемо неког од Светих по овом питању?

На пример Св Николаја Србског?

Или  да се упитамо, колико дуго је у својој историји Србија била

уређена као република, а колико као монархија?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...