Jump to content

Republika Srbija ili Kraljevina Srbija ?

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Da li ste za   

81 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste za

• Republiku Srbiju
      22
    • Kraljevinu Srbiju
      63

Препоручена порука

Prosto je neverovatno kako mozete da razvucete pricu na jedanaest strana a da NISTA ne kazete.

Narocito monarhisti. Gde su vam argumenti??

- kako bi monarhija napravila znacajne pozitivne promene u pravosudju?

- nauci?

- industriji?

- poljoprivredi?

- trzistu?

Da bi jednom sistemu dali prednost nad drugim taj mora nuzno sa sobom da nosi podlogu za

napredniju infrastrukturu u suprnotnom se ne vredi sa njime narocito baviti.

Шта фали једној Шведској, Енглеској? Оне немају проблем са тим. Није монархија кочница развоја друштва и привреде. Не разумем нашта циљаш, брате?!

Oni imaju kralja za ukras sto je apsolutno bezvredno i nepotrebno. Svedska i cela Skadninavija jed najlepsi primer kako lepo moze da funkcionise socijal demokratija.

Apsolutisticka monarhija je i tek kako kocnica ne sveopsteg nego bilo kakvog drustvenog napretka!

А, то? Па добро. Има логике!

Не видим шта би било лоше да краљ има овлашћења ограничена Уставом као што сада има председник републике. И зашто не би био, како каже Семберац, христољубиви домаћин? Видиш да социјал-демократија функционише и у монархији! Ја лично не видим да је услов за социјал-демократију државно уређење - монархија или република!

Takav kralj kao u Svedskoj nema znacajnog uticaja na to sta ce se desavati sa drustvom tako da

protiv takvog tipa monarhije nema nista protiv.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 305
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Па боље да христољубиви владар влада Србијом (и то није апсолутизам, већ саборно-сталешка монархија)

него ови данашњи педери, демократе и комунисти. Гдје ти у овој држави видиш Божији благослов?

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Па боље да христољубиви владар влада Србијом (и то није апсолутизам, већ саборно-сталешка монархија)

него ови данашњи педери, демократе и комунисти. Гдје ти у овој држави видиш Божији благослов?

Семберац, ајде мало чешће читај Нови Завет.

Свака душа да се покорава властима које владају; јер нема власти да није од Бога, а што су власти, од Бога су постављене.

Тако који се супроти власти супроти се наредби Божијој; а који се супроте примиће грех на себе.

Римљанима посланица, глава 13, стих 1-2

Подели на овим сајтовима

Sto jeste apsolutizam jer mala grupa odlucije sta ce da nametne stanovnistvu. Ili carska samovolja sta je to

nego tiranija i apsolutizam najgore moguce vrste.

Kao sto rekoj ja sam opste protiv ovakvih do sada poznatih koncepata drzava, ja sam za tehnokratiju. To

iskljucuje i demokrate i anarhiste i monarhiste i bilo kakove totalitarce. Ali za sada najbolje sto mozemo imati

je sakndinavski model socijal demokratije.

Подели на овим сајтовима

Свака душа да се покорава властима које владају; јер нема власти да није од Бога, а што су власти, од Бога су постављене.

Тако који се супроти власти супроти се наредби Божијој; а који се супроте примиће грех на себе.

Дакле да се покоравамо комунистима и душманима?Чудна твоја логика. Немој да тумачиш реч Христову како ти је воља, ниси ти протестант већ брат Православац.

Подели на овим сајтовима

У парламентарној монархији, монарх није апсолутистички диктатор, он је само суверен, у његовој личности држава остварује суверенитет. Наравно, сваке чеитири године се бира "прави" владар тј. премијер и влада. Земље попут Француске могу да буду 20 пута републике али мале земље као ми бисмо имале много више непосредних користи од парламентарне монархије, а не знам каквих би уопште имали "губитака".

Подели на овим сајтовима

Sto jeste apsolutizam jer mala grupa odlucije sta ce da nametne stanovnistvu. Ili carska samovolja sta je to

nego tiranija i apsolutizam najgore moguce vrste.

Kao sto rekoj ja sam opste protiv ovakvih do sada poznatih koncepata drzava, ja sam za tehnokratiju. To

iskljucuje i demokrate i anarhiste i monarhiste i bilo kakove totalitarce. Ali za sada najbolje sto mozemo imati

je sakndinavski model socijal demokratije.

Дакле свети Романови били тирани па дошли ослободиоци комунисти и ослободили народ?

Не схваташ ти шта је сталешко уређење, није то апсолутизам. А каква групица сада влада Србијом?Тадић, Дачћ и Мишковић...

Тешко нама Србима када смо наивни и склони пљувању својих предака и својих светиња.

Подели на овим сајтовима

У парламентарној монархији, монарх није апсолутистички диктатор, он је само суверен, у његовој личности држава остварује суверенитет. Наравно, сваке чеитири године се бира "прави" владар тј. премијер и влада. Земље попут Француске могу да буду 20 пута републике али мале земље као ми бисмо имале много више непосредних користи од парламентарне монархије, а не знам каквих би уопште имали "губитака".

Парламентарна монархија ништа не доноси добро, али неби ни штетила. Једина права монархија је она коју су Срби имали и са којом смо били најчеститији и најуспешнији. А то је саборно-сталешка монархија гдје нема поделе на партије које су вештачке, већ би се интерес народа остварио кроз сталешке представнике који неби водили властољубиву политику, већ политику са поштењем.

А све то неби био парламентаризам већ саборност, по узору на Православно учење. Дакле која је држава под Божијим благословом, дал држава светих Немањића или држава Тадића (која је и продала Космет за кредите)?

Подели на овим сајтовима

Дакле свети Романови били тирани па дошли ослободиоци комунисти и ослободили народ?

Не схваташ ти шта је сталешко уређење, није то апсолутизам. А каква групица сада влада Србијом?Тадић, Дачћ и Мишковић...

Тешко нама Србима када смо наивни и склони пљувању својих предака и својих светиња.

Romanovi su bili tirani a posle njih su dosli 100 puta veci tirani.

Pa kazem ti ja sam protiv i ovakvih koncepta drzave ali mnogo mi vise odgovara ovako nego neki

"Hristoljubivi domacini" sto su zapravo totalitarni tirani.

Подели на овим сајтовима

Парламентарна монархија ништа не доноси добро, али неби ни штетила. Једина права монархија је она коју су Срби имали и са којом смо били најчеститији и најуспешнији. А то је саборно-сталешка монархија гдје нема поделе на партије које су вештачке, већ би се интерес народа остварио кроз сталешке представнике који неби водили властољубиву политику, већ политику са поштењем.

А све то неби био парламентаризам већ саборност, по узору на Православно учење. Дакле која је држава под Божијим благословом, дал држава светих Немањића или држава Тадића (која је и продала Космет за кредите)?

Mogao bi malo Orvela da prelistas za promenu, nije lose veruj mi!

Подели на овим сајтовима

Дакле да се покоравамо комунистима и душманима?Чудна твоја логика. Немој да тумачиш реч Христову како ти је воља, ниси ти протестант већ брат Православац.
а како си ти протумачио ове стихове, подучи ме молим те  dada

зар је СПЦ позивала на рат са комунистима или је трпела све и поднела више од пола века шенлука?

да не помињем пре тога разне друге освајаче ових простора.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Romanovi su bili tirani a posle njih su dosli 100 puta veci tirani.

Pa kazem ti ja sam protiv i ovakvih koncepta drzave ali mnogo mi vise odgovara ovako nego neki

"Hristoljubivi domacini" sto su zapravo totalitarni tirani.

Прво да вас све поздравим, помаже Бог!

Брате, Свети цар тиранин? ма немој да си смешан..... да познајеш историју, схватио би ко је био Николај Романов, схватио би у ком правцу је ишла тадашња Русија.... Константинопољ би био православни град данас и у саставу православне земље... аја софија би била Црква св. Софије и тако даље и тако ближе.... Само мораш познавати историју, али не ону из средњошколских уџбеника већ ону из докумената и извештаја и озбиљних књига које се баве овом проблематиком..... Наравно да је сталешка монархија од свих постојећих најбоље уређење, јер би ти у њој брате мој исто гласао, али не као сада за фикцију звану политичка партија и њен програм, већ за човека из свог сталежа, којега знаш и какав је у струци и као човек а он поново не би био ограничен партијском власти већ би по својој савести гласао.... Такође, он би могао бити смењен увек, а не само кад дођу избори, сваких две, четири или пет година..... Можемо о томе да разговарамо ако желиш.....

Брате Драги, Свети Сава и остали свети Немањићи су били то што су били, а шта би били данас је чисто нагађање... Чињеница је пак, да је у то време (у време сталешке монархије) Србија била најјача и најбогатија у својој историји....

Подели на овим сајтовима

@Crni

Nemoj ti da si smesan.

Svetiteljstvo nema veze sa moralnim kodeksom za vreme zivota. Ne postaje se svetitelj velikim delima nego

velikim pokajanjem. Ako cemo tako mozemo da pobrisemo veliki broj cak ucitelja Crkve iz kalendara. Tako da

tiranini za zivota i svetitelj po smrti nije nista cudno cak to je jedan od najlepsih primera da Crkva

Hristova nije od ovoga sveta.

Ruski carevi su vekovima urnisali Ruse i Rusiju to je istorijska cinjenica! Problem je sto je nakon Romanovih

na celo Rusije zaseo jedan 1000 puta gori imperator a nakon njega covek sa ekstra demonskom harizmom.

Da tacno je da se tada u toj politickoj situacije nije moglo postaviti drugacije nego formirati organsko drusvo

radi pukog opstanka ali danas ne samo da to nije potrebno vec bi bilo ravno ludilu uspostavljati

takvu tiraniju i  masinu za tlacenje ljudi.

Ako ti nije problem da kazes autore i analiticare koji su sastavljali tu alternativnu istoriju cisto da vidim

u kojim si vodama.

Подели на овим сајтовима

А кад Самуило остаре, постави синове своје за судије Израиљу. А име сину његовом првенцу беше Јоило, а другом Авија, и суђаху у Вирсавеји. Али синови његови не хођаху путевима његовим, него ударише за добитком, и примаху поклоне и извртаху правду. Тада се скупише све старешине Израиљеве и дођоше к Самуилу у Раму.  И рекоше му: Ето, ти си остарео, а синови твоји не ходе твојим путевима: зато постави нам цара да нам суди, као што је у свих народа.

Али Самуилу не би по вољи што рекоше: Дај нам цара да нам суди. И Самуило се помоли Господу. А Господ рече Самуилу: Послушај глас народни у свему што ти говоре; јер не одбацише тебе него мене одбацише да не царујем над њима. Како чинише од оног дана кад их изведох из Мисира до данас, и оставише ме и служише другим боговима, по свим тим делима чине и теби. Зато сада послушај глас њихов; али им добро засведочи и кажи начин којим ће цар царовати над њима.

И каза Самуило све речи Господње народу који искаше од њега цара; И рече: Ово ће бити начин којим ће цар царовати над вама: синове ваше узимаће и метати их на кола своја и међу коњике своје, и они ће трчати пред колима његовим; И поставиће их да су му хиљадници и педесетници, и да му ору њиве и жњу летину, и да му граде ратне справе и шта треба за кола његова. Узимаће и кћери ваше да му граде мирисне масти и да му буду куварице и хлебарице. И њиве ваше и винограде ваше и маслинике ваше најбоље узимаће и раздавати слугама својим. Узимаће десетак од усева ваших и од винограда ваших, и даваће дворанима својим и слугама својим. И слуге ваше и слушкиње ваше и младиће ваше најлепше и магарце ваше узимаће, и обртати на своје послове. Стада ће ваша десетковати и ви ћете му бити робови. Па ћете онда викати, ради цара свог, ког изабрасте себи; али вас Господ неће онда услишити.

Али народ не хте послушати речи Самуилове, и рекоше: Не, него цар нека буде над нама, да будемо и ми као сви народи; и нека нам суди цар наш и иде пред нама и води наше ратове. А Самуило чувши све речи народне, каза их Господу. А Господ рече Самуилу: Послушај глас њихов, и постави им цара. И Самуило рече Израиљцима: Идите сваки у свој град. (1. Сам. 8)

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

А кад Самуило остаре, постави синове своје за судије Израиљу. А име сину његовом првенцу беше Јоило, а другом Авија, и суђаху у Вирсавеји. Али синови његови не хођаху путевима његовим, него ударише за добитком, и примаху поклоне и извртаху правду. Тада се скупише све старешине Израиљеве и дођоше к Самуилу у Раму.  И рекоше му: Ето, ти си остарео, а синови твоји не ходе твојим путевима: зато постави нам цара да нам суди, као што је у свих народа.

Али Самуилу не би по вољи што рекоше: Дај нам цара да нам суди. И Самуило се помоли Господу. А Господ рече Самуилу: Послушај глас народни у свему што ти говоре; јер не одбацише тебе него мене одбацише да не царујем над њима. Како чинише од оног дана кад их изведох из Мисира до данас, и оставише ме и служише другим боговима, по свим тим делима чине и теби. Зато сада послушај глас њихов; али им добро засведочи и кажи начин којим ће цар царовати над њима.

И каза Самуило све речи Господње народу који искаше од њега цара; И рече: Ово ће бити начин којим ће цар царовати над вама: синове ваше узимаће и метати их на кола своја и међу коњике своје, и они ће трчати пред колима његовим; И поставиће их да су му хиљадници и педесетници, и да му ору њиве и жњу летину, и да му граде ратне справе и шта треба за кола његова. Узимаће и кћери ваше да му граде мирисне масти и да му буду куварице и хлебарице. И њиве ваше и винограде ваше и маслинике ваше најбоље узимаће и раздавати слугама својим. Узимаће десетак од усева ваших и од винограда ваших, и даваће дворанима својим и слугама својим. И слуге ваше и слушкиње ваше и младиће ваше најлепше и магарце ваше узимаће, и обртати на своје послове. Стада ће ваша десетковати и ви ћете му бити робови. Па ћете онда викати, ради цара свог, ког изабрасте себи; али вас Господ неће онда услишити.

Али народ не хте послушати речи Самуилове, и рекоше: Не, него цар нека буде над нама, да будемо и ми као сви народи; и нека нам суди цар наш и иде пред нама и води наше ратове. А Самуило чувши све речи народне, каза их Господу. А Господ рече Самуилу: Послушај глас њихов, и постави им цара. И Самуило рече Израиљцима: Идите сваки у свој град. (1. Сам. 8)

Константину Великом је Бог дао Крст да њиме побеђује и успостави своју царску власт над целим римским царством, и Бог је прославио Константина, а и Константин Бога и кроз Милански едикт и на Првом васељенском сабору, тако да је Бог дао легитимитет царству и касније кроз бројне верне цареве, и прославивши византијску и србску културу која је Њега славила, давши тима народима бројне године просперитета у сваком смислу.... Старозаветна беседа о Самуилу се односи на конкретни пример, а не на читав свет....
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...