Jump to content

Republika Srbija ili Kraljevina Srbija ?

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Da li ste za   

81 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste za

• Republiku Srbiju
      22
    • Kraljevinu Srbiju
      63

Препоручена порука

Да,да...ти убаци папирић са гласом за краља у кутију,сутрадан би туцао камен на Голом Отоку или риљао земљу по гулазима (у најбољу руку) или би ти метак ишао у обилазак леве и десне хемисфере.

Nije baš tako, znaš i sam. U stvari i ovo što kažeš nisi svedok kao ni ostalom što ti tvrdiš, ili ono što ja tvrdim nisam svedok... Samo su nam izvori drugojačiji  89898989898989

Intimno osećam da to o čemu pričamo ima veze sa životom ko i fabrika tepiha "Diana" iz Nove Pazove, tako da izlazim iz ovoga. Bok.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 305
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Србија мора да има аристократију и то ону како доликује једном народу.То може да пружи Монархија.Република је за нас Србе погубна.То се показало за време комунизма а то се показује и сад.

Права Аристократија је скуп богатих људи али не само материјално већ и моралним особинама.

У овом мору медиокритета видите, Браћо,како недостаје Аристократија.

Погледајте телевизију,свакога дана гледамо скупштину препуну медиокритета неспособних да воде државу.

Нама треба скуп људи,домаћина,моралних и поштених који ће временом ,ако не они а оно њихова деца постати вође овога народа у правом смислу речи.

Ово што Србија јадна има је нуспроизвод комунизма и не може бити ни боље.

Србији треба духовни и морални препород.Данашњи врх покушава да створи богату Србију али без духовног препорода а то је прављење куће на песку.Наравно то је логично ако посматрамо ко је на власти.ДС(левица)чланови социјалистичке интернационале и деца Титових генерала,директора,...,СПС(левица)остаци бившег режима Слободана Милошевића,данас нешто мало мекши али и даље опасни по околину,Г17+ збирштина свега и свачега,ПУПС фосили из такође бившег режима.

Србија се ,имам утисак, потрошила.

400 година реално је Србија чекала да препозна Карађорђа.Мислите ли да није могла да се ослободи и раније.Наравно да је могла али није имала човека.Кад је време сазрело сви су га препознали и Прота Матеја рече:То је тај.

Молим се свакога дана Господу Христу.

Нећемо ли да чекамо још 400 година ЧОВЕКА, О Господе...

Пошаљи нам Човека да га препознамо и препородимо Србију!!!

АМИН,АМИН,АМИН!!!

Подели на овим сајтовима

U vreme kraljeva u Srbiji je bilo dobro samo njima i ekipi oko njih.

Evo kratkih podataka o ekonomiji u to vreme:

"Srbija je tokom čitavog ovog perioda ostala prevashodno poljoprivredna zemlja. U prvoj polovini devetnaestog veka industrijska postrojenja praktično uopšte nisu postojala. Ni kasnije industrija nije uzela većeg maha, a ono što je razvijano prvenstveno je bilo pod uticajem i za potrebe države. Pored poznate topolivnice u Kragujevcu, nešto je razvijenije bilo rudarstvo i laka, pre svega prehrambena industrija.

Najveći deo stanovništva bavio se poljoprivredom, a najvažniji izvozni artikal Srbije je bila stoka, koja je najviše izvožena u Austro-Ugarsku. Zanatstvo i trgovina su se postepeno razvijali. U svakom slučaju, prema zapadnim standardima Srbija je bila nerazvijena zemlja, a oslanjanje na agrarnu proizvodnju biće u velikoj meri karakteristika Srbije i u vreme Kraljevine Jugoslavije."

He he. Ispade Tito bolji za srbe od njihovog kralja. Gradio im tvornice, srbi jedva dočekali da iz sela pređu u grad. Tako vazda ovde bilo. Bolje pod tuđom rukom.

;)

Холандији је и данас пољопривреда главна привредна грана па шта им фали. Што се тиче Србије у доба краљева, динар је био конвертибилан, развој индустрије су ометали ратови које нисмо скривили, а у тадашњој "развијеној" Европи су у фабрикама и рудницима, у очајним условима, радила и деца млађа од 14 година, а о платама не треба ни говорити. Иначе у доба Тита ангажована је група иностраних експерата да направи развојни план СФРЈ. Они су то и урадили и предложили да основа буде пољпоривреда и пратећа индустрија потребна пољопривреди. То се наравно није уклапало у комунистичка схватања индустријализације. Тако је то кад бравар учи да чита читајући Капитал у затвору.  

Подели на овим сајтовима

Уосталом, просто ми дође да плачем кад погледам резултате пољопривредне производње Холандије или Израела и њихов извоз пољопривредних производа и кад упоредим климатске услове Србије са овим земљама. То је стварно за плакање.

Подели на овим сајтовима

Да смо остали сточари и пољопривредници данас могли смо да хранимо Европску Унију а и добар део Русије.

Погледајте Јапан шта ради од своје неплодне земље.

ТРЕБА ВОЂА МАКАР И КАО ФИГУРА.

Она Британска краљица нема неког утицаја на политику Британије али народ у њу гледа и поноси се њоме.

Гледао сам Британски таленат кад је победила Сузан Бојл и кад је рекла да јој је битно да пева пред краљицом а то је и била награда код њих.

А у кога ми да гледамо овде у Србији.У Патријарха наравно као духовног Оца али треба и неко ко ће да води у световним стварима и да би хералдички садашњи Српски грб имао смисла где круна стоји изнад обе главе Двоглавог Орла.

Немам је ништа против републике заиста али је Србину Монархија некако најприроднија.

Подели на овим сајтовима

Наравно да нам је потребна монархија. Имамо и Престолонаследника, потомка Карађорђа и Немањића. Поштован је на свим дворовима широм Европе једино се код нас нађу они који га не поштују и који би хтели да краља бирају на изборима. Ето шта нам је комунизам урадио са мозгом.

Подели на овим сајтовима

Погледајте телевизију,свакога дана гледамо скупштину препуну медиокритета неспособних да воде државу.

брате, ту се опасно вараш.

ови људи су вероватно најспособнији да воде ову државу, само што су корумпирани толико да их не занима народ.

да су мало пожртвованији, како би требало, ми би уживали ко и ''сав нормалан свет''.

но, духовни препород је обрнуто пропорционалан од материјалног, надам се да ти је то јасно, па одатле и овако земаљско малтретирање - да останемо на путу вере.

Уосталом, просто ми дође да плачем кад погледам резултате пољопривредне производње Холандије или Израела и њихов извоз пољопривредних производа и кад упоредим климатске услове Србије са овим земљама. То је стварно за плакање.

тај фазон, али морам признати да је Израел потрошио 90% подземних слатководних залиха и мораће да пређе на баснословно скупе десалинизације да би дошао до слатке воде.
Подели на овим сајтовима

Да смо остали сточари и пољопривредници данас могли смо да хранимо Европску Унију а и добар део Русије.

мене то и брине, колико је и тачно.

пошто нас споља гурају да постанемо житница, али и речни и земни транзит.

а остале гране индустрије?

Подели на овим сајтовима

тај фазон, али морам признати да је Израел потрошио 90% подземних слатководних залиха и мораће да пређе на баснословно скупе десалинизације да би дошао до слатке воде.

То баш добро илуструје на каквом терену они живе и обрађују земљу. Уопште не сумњам да ће наћи неко решење да реше тај проблем. Они су и измислили систем за наводсњавање "кап по кап". Мене брине што ми не видимо наше богатство (земља, клима, вода).  89898989898989

Подели на овим сајтовима

Pa jaka i stabilna poljoprivreda je osnov za razvijanje daljih industrijskih i privrednih grana,zar ne...?  algabacaju

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Pa jaka i stabilna poljoprivreda je osnov za razvijanje daljih industrijskih i privrednih grana,zar ne...?  :0104cheesy:

Не мора да буде основ, али може бити добра компонента за развијање економије. Норвешка нема никакву развјену и јаку пољопривреду, па опет им то не смета да имају развијене дргуе индустријске гране, и да буду стабилна и јака економија. Норвешка је подигла економију на ноге због богатих налазишта нафте и гаса у њеним водама. Нафта је нафта, и нафте се толико троши да нема међусобне конкуренције, док за пољопривредне производе, нарочито воће или поврће може да се гаји и у стакленицима, дакле не треба плодна земља. Јапан је подигао земљу информатичком револоцијом, техником и роботиком, аутоиндустријом, и ту су постали конкуренти у свету. Србија би могла имати јаку пољопривреду, не баш сад да храни читаву ЕУ, али могла би економска ситуација бити много боља, али то не иде поред корумпираних политичара.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

ја мислим да би Србија као краљевина успела да подигне свој рејтин у свету и да би била поштованија него сада али незнам дал би Престолонаследник успео да се избори са Политиком света и дал би нас достојно Представљао?!

Подели на овим сајтовима

Монархија , ред и мир у СРбији могу доћи само после неког великог рата, у коме би изгинуло многог људи, можда и више него у Првом Светском рату.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...