Raymond Red Reddington Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Pa odlucili smo, ne pratis dnevno-politicka pitanja. Mi smo u Evropi i sa Evropom. Tj. sa kapitalistima medju kojima je i USA. Drugim recima, na prvoj strani Ovo je odgovor na sve gluposti koje si pisao meni. Ja se bavim sinak politikom, jedno 25 godina. Zivim od politike, radio sam sa NVO i strankama u svim ex yu okupacionim prostorima. Ja veoma dobro znam kako politika kod nsa funkcionise, a malo se razumijem i u zapadnu. Mi nismo nigdje. Rusija nece da ulaze ozbiljan kapital jer nema svoje trupe da budu garant istoga. Amerika i zapad nece, jer nema NATO trupa da budu garant istog. Turska i Kina su jedine koje ulazu sredstva, ali iz razloga jer su na gubitku da im pare stoje, a u EU,RUS i USA nisu odusevljeni sa njihovim ulaganjima. Danas nema nacionalnih, politickih ili bilo kakvih sukoba. Postoje samo finansijski sukobi i sukobi za moc, koje vode debili koji misle da su u nacionalnom sukobu. U planovima za nekih 50 do 100 godina, nema nacija, imaju samo Evropske, Americke, Azijske i Africke regije. Na geopolitickoj karti na Wall Strit-u nema balkanske zemlje ni jedne. Samo crnilo. Nema ulaganja. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 To "da ne rade ništa" nije bilo moguće zato što su Albanci vodili uspešnu i dinamičnu igru za koju su imali suštinsku podršku. Tačnije oni su uspevali da promene situaciju u svoju korist, i ovi nisu imali nikakvu mogućnost da revertuju te promene, niti su imali mogućnost da ih spreče i da to nekako ostane kao pre. Као прво, Албанци са свим тим немају никакве везе, нити су они лобирали за било шта, већ Американци из својих војно стратешких разлога. Комплетна ситуација која се реално променила на нашу штету је ишла уз нашу сагласност и без ње се не би могла догодити. Измештање питање Космета из УН, пристајање да нам посредници буду они који су тај Космет и заузели, преговарање властима у Приштини, прихватање граничне службе Космета, прихватање Бриселског споразума и повлачење државе Србије са севера Космета је резултат одлука Београда, не Албанаца. Све те одлуке су биле непотребне. Албанци су могли да прогласе независност (скоро 10 година од рата) и да за то добију подршку САД и њених сателита. Све остало су њима одрадиле власти Србије, без икакве потребе. Србија је у УН ушла са Косметом и тако је призната чак и од САД. Da "ne rade ništa" bi značilo da ovima prođe promena, tačnije, moralo bi se dosta toga uraditi da se te promene vrate "korak unazad", a ni za šta od toga nije bilo mogućnosti. Све те "промене" је створила Србија-добровољно, а не Албанци. Vrlo rado bi Slobin mali i Veliki Radikal Bez Bedža rešili "čvrstom rukom" tako da prezerviraju "nepromenjeno stanje", ali je problem što bi im otkinuli tu ruku i ugurali where the Sun don't shine. Па што онда траже сагласност Србије, кад могу сами да промене то непромењено стање кад год хоће, како сам то кажеш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Провери шта си написао. Objasni. :smile: Bog trazi da se mnogo cega odreknemo i uzmemo Njegov krst i za Njim podjemo. Ali ti si sine boziji ovo vreovatno rekao u kontekstu ljubavi prema KiM. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Zivim od politike :prst ka dole: Фуј. Rusija nece da ulaze ozbiljan kapital jer nema svoje trupe da budu garant istoga. Amerika i zapad nece, jer nema NATO trupa da budu garant istog. Turska i Kina su jedine koje ulazu sredstva, ali iz razloga jer su na gubitku da im pare stoje, a u EU,RUS i USA nisu odusevljeni sa njihovim ulaganjima. Типичан комунистички поглед на свет. Инвеститори су на Западу већином приватне фирме које иду свуда где им се исплати да раде, њих не интересују уопште "трупе". Интересује их окружење, стабилност, цене, да ли се поштује закон, имовинска права итд. И све то нема никакве везе са Косовом. Косово смо изгубили зато што се нисмо договорили са Албанцима како да живимо заједно. И сада, када се о томе овде пише - а и ово што је Таса писао, нико и не размишља о тим људима који тамо живе. Само се лицитира територијом, као да је парче земље важније од људи. И где је ту "љубав"!? Нема од љубави ништа. Само национализам и остале сумануте идеје. И ту су ми "хришћани". Срамота. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Све те "промене" је створила Србија-добровољно, а не Албанци. Kosovo realno (da ne ispadne sad da branim Dačića i Vučića) nije ništa manje naše nakon priznavanja tih prelaza, primene sporazuma itd. nego što je bilo pre nego što je to sprovedeno. Suština je takva, to su bili dogovori oko stvari na terenu vezanih za svakodnevni život ljudi i dovođenje istog u red (taj sever je funkcionisao kao ničija zemlja - nije bio inkorporiran u državu Kosovo, a sasvim sigurno nije bio ni u sastavu Srbije), nije to ništa "Srbija odradila za njih". Ne znam samo kakva bi situacija tamo odgovarala tebi i srbskom ludilu, ovaj, hoću reći patriotizmu, ali se stanje u realnom životu mora normalizovati i život mora nastaviti dalje. Vama je svaki dogovor i kompromis između Srba i Albanaca u vezi života na Kosovu "izdaja nacionalnih interesa", "predaja Kosova zarad EUropskih integracija", odmah se uvodi u priču i car Lazar itd. Džaba što USA "priznaje Srbiju" kad (zajedno sa većinom članica UN) priznaje Kosovo. To automatski znači da ne priznaje Srbiju onako kako bismo mi hteli. Uhvatio si se za neke gluposti i siluješ logiku, to radiš, niko posle 2000. nije "predao Kosovo", dešava se, vodi se rat, neko izgubi teritoriju, stvori se nova država... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Bla bla! Kosovo realno (da ne ispadne sad da branim Dačića i Vučića) nije ništa manje naše nakon priznavanja tih prelaza, primene sporazuma itd. nego što je bilo pre nego što je to sprovedeno. Suština je takva, to su bili dogovori oko stvari na terenu vezanih za svakodnevni život ljudi i dovođenje istog u red (taj sever je funkcionisao kao ničija zemlja - nije bio inkorporiran u državu Kosovo, a sasvim sigurno nije bio ni u sastavu Srbije), nije to ništa "Srbija odradila za njih". Ne znam samo kakva bi situacija tamo odgovarala tebi i srbskom ludilu, ovaj, hoću reći patriotizmu, ali se stanje u realnom životu mora normalizovati i život mora nastaviti dalje. Vama je svaki dogovor i kompromis između Srba i Albanaca u vezi života na Kosovu "izdaja nacionalnih interesa", "predaja Kosova zarad EUropskih integracija", odmah se uvodi u priču i car Lazar itd. Džaba što USA "priznaje Srbiju" kad (zajedno sa većinom članica UN) priznaje Kosovo. To automatski znači da ne priznaje Srbiju onako kako bismo mi hteli. Uhvatio si se za neke gluposti i siluješ logiku, to radiš, niko posle 2000. nije "predao Kosovo", dešava se, vodi se rat, neko izgubi teritoriju, stvori se nova država... Nikad tjuo da je vecina clanica UN priznala Kosovo a i drugo nikad tjuo da nece biti veta na takav scenarijo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Nikad tjuo da je vecina clanica UN priznala Kosovo a i drugo nikad tjuo da nece biti veta na takav scenarijo. https://en.wikipedia.org/wiki/International_recognition_of_Kosovo 103/193 članice UN su priznale Kosovo, većina dakle. Koliko znam, da bi neka država postala članica UN, potrebno je da to bude izglasano u GS UN, ne ide preko SB, nisam siguran, ne znam što nisu članica UN. Bla bla! Da se i sa tobom složim nekad, čitava diskusija je bila jedno veliko "bla bla". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Kosovo realno (da ne ispadne sad da branim Dačića i Vučića) nije ništa manje naše nakon priznavanja tih prelaza, primene sporazuma itd. nego što je bilo pre nego što je to sprovedeno. Ок, чему онда притисци на Србију поводом нечега што је одавно изгубила? Непрестано понављаш исте мантре, које су оспорене. Шта има Србија да укида "паралелне институције" на нечему што није њено? Suština je takva, to su bili dogovori oko stvari na terenu vezanih za svakodnevni život ljudi i dovođenje istog u red (taj sever je funkcionisao kao ničija zemlja - nije bio inkorporiran u državu Kosovo, a sasvim sigurno nije bio ni u sastavu Srbije), nije to ništa "Srbija odradila za njih". Шта Србија има да уређује живот људи на терену, над којим нема ингеренцију? Посебно што ти људи на терену уопште нису ни овластили Србију да то ради за њих, нити то прихватају. О чему причаш? Ne znam samo kakva bi situacija tamo odgovarala tebi i srbskom ludilu, ovaj, hoću reći patriotizmu, ali se stanje u realnom životu mora normalizovati i život mora nastaviti dalje. Сад почињеш да вређаш. Али попуштање Албанском лудилу, овај национализму је "прихватање стварности"? Не знам зашто у Србији, људи да би себи доказали колико су урбани, кул и космополите редевно морају да фурају аутошовинизам. А овде није реч о патриотизму, веч о здравом разуму. Vama je svaki dogovor i kompromis između Srba i Albanaca u vezi života na Kosovu "izdaja nacionalnih interesa", "predaja Kosova zarad EUropskih integracija", odmah se uvodi u priču i car Lazar itd. Аман човече! Који компромис? Срби са Космета у потпуности одбијају споразум који је власт Србије (која шатро нема контролу над Косметом) потписала са властима косметских Албанаца у њихово име. Нико није овластио ову власт за те преговоре, нити је она дошла на власт са том причом. Срби са Космета не прихватају споразум, он је противуставан и аргументи у прилог њему противрече здравом разуму. А он се тиче управо њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Ок, чему онда притисци на Србију поводом нечега што је одавно изгубила? Ne pritisci, Srbija hoće u EU, EU je dala uslove - ako hoćete u naš klub mora to i to. Srbija tu nešto hoće, ne vrši se pritisaksa strane. која шатро нема контролу над Косметом Znači država Srbija ima kontrolu nad Kosovom? Tvrdiš to? Срби са Космета не прихватају споразум, он је противуставан и аргументи у прилог њему противрече здравом разуму. А он се тиче управо њих. Naš ustav na toj teritoriji ne vredi ni papira na kom je napisan. Sve tamo je u neskladu sa našim ustavom, ja sam za to da se ljudi dogovore u vezi suživota - Srbi priznaju Srbiju, i u njihovo ime govore državnici Srbije, Albanci Kosovo i u njihovo ime govori Tači. Srbija, jasno, neće priznati Kosovo kao državu, i to se ne može rešiti tu, ali ono što može da se postigne je dogovor u vezi svakodnevnog života, pošto problemi postoje. Ne može se zabiti glava u pesak i čekati "promena međunarodne situacije". Ljudi tamo žive u vanrednom stanju 20 godina... Nema druge osim da se razgovara i reši,i to treba bez da EU ili Amerika uslove nešto time. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Ne pritisci, Srbija hoće u EU, EU je dala uslove - ako hoćete u naš klub mora to i to. Srbija tu nešto hoće, ne vrši se pritisaksa strane. Проблем је што је садашња власт добила изборе са причом да је Космет важнији од ЕУ. Сада причају обрнуту причу. Дакле, одлуке које спроводи су нелегитимне. Нико није ни питао грађане да ли заиста желимо у ЕУ. Znači država Srbija ima kontrolu nad Kosovom? Tvrdiš to? Има контролу над неким деловима Космета. У ком својству је уопште Вућић ишао тамо? Као туриста? Naš ustav na toj teritoriji ne vredi ni papira na kom je napisan. Твој став, твој проблем. Sve tamo je u neskladu sa našim ustavom, ja sam za to da se ljudi dogovore u vezi suživota - Srbi priznaju Srbiju, i u njihovo ime govore državnici Srbije, Albanci Kosovo i u njihovo ime govori Tači. Како могу да наши државници причају у уме косовских Срба, када по теби косовски Срби нису део Србије? Уосталом, понављам, нико од кососвких Срба није тражио нити подржао ово што наше власти раде у њихово име. Ne može se zabiti glava u pesak i čekati "promena međunarodne situacije". Ljudi tamo žive u vanrednom stanju 20 godina... Ма не можеш ти овде да тврдиш шта је боље за њих, него они. Они овај споразум одбијају. Шта ти хоћеш уопште? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Objasni. Заборави, ништа. Моја грешка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Сви су се расписали о некаквој "контроли", "територији" итд. Кад кажемо "изгубили смо Косово" ту је у ствари најважније нешто друго. Изгубили смо људе. Комшије са којима смо могли да живимо у слози и заједно радимо и стварамо, а сада - после проливене крви - се мрзимо и презиремо. То је овде највећа трагедија, а не "територија" и "контрола". Проклета била и контрола и територија. Највећа штета коју су нам ови морони од политичара направили није "губитак територија", него што су нас посвађали и закрвили са свим суседним народима и са пола света. То су обични смрдљиви бескичмењаци и кукавице. И дан данас се крију иза офуцаних фраза. Прави српски политичар, прави херој, биће онај који седне у ауто и оде у Приштину да се са тим људима помири и договори како да живимо даље у миру. Без дебелих, ћелавих белосвестких политиканата из Брисела или било одакле. То ће бити човек кога ће историја запамтити као величину и који ће бити понос Србије. Ових осталих ће се наредне генерације стидети. cloudking and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Nikada nismo imali siptare komsije. Te tvoje NVO bajke zvonko nikada nisu zivjele. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Te tvoje bajke zvonko nikada nisu zivjele Vec napisah post u kome se smejem ... pa ga obriso... nije lepo smejati se ..tudjoj ..zabludi ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Зато што нисте хтели Албанце за комшије сада немате ни Косово. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука