Luctor Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ја сам само реалан чо`ек који не воли да губи време на фантазирање, већ ради оно што може да се уради. Сваки дан уради оно што можеш и за пар година урадићеш и оно што ти је изгледало немогуће. Ако само машташ о немогућем нећеш урадити ништа. Па реалност је да Срби са Космета не прихватају тај план који им се намеће против њихове воље. Такође је реалност да Албанци немају контролу над севером Космета. Поред тога је реалност да Србија има своје институције на том северу, што противречи тврдњама да је Србија "изгубила" Космет. Да га је изгубила, не би тражили да га у потпуности предамо. Реалност је да држава Србија мења ту реалност на своју штету, низашта. Такође, тај Бриселски споразум се тиче тог севера и Срба, који су још увек држављани Србије и који то желе да остану. Овим се они најурују из Србије (против њихове воље) и против устава Србије. Србија је ушла у УН са Косметом као својим делом. Да не спомињем да је садашња гарнитура дошла на власт са причом борбе за Космет и преиспитивања слепог послушништва ЕУ. Политички програм СНС, па и СПС по питању Космета је био јако сличан ДСС-у. Сада причају исто као ЛДП. ЛДП са друге стране са својом платформом никад није добио претерано гласова. Дакле СНС је преварио своје бираче, јер уопште није заступао пре избора ово што сада ради. Они који су такве ствари око Космета заступали (нпр. ЛДП) су слабо прошли на изборима. Дакле, овакве одлуке су неуставне, нелегитимне и представљају превару. Толерисати превару, неправду и лаж, прећуткивати их и давати легитимитет таквим преварантима је саучествовање са њима. Зато постаје јасан тон и дух у коме је ово цитирано писмо написано. Добро је да код нас постоје епископи који не желе да ћуте о овом врхунском бешћашћу, као и да га толеришу. Што се тиче других, то је ствар њихове савести. П.С Шта је решење? Па оно је потпуно једноставно. Не пристајати на даље уцене. Да ли је то толико тешко? Да ли нам неко прети ратом? Наравно да не. Па прошло је више од деценије од рата на Космету па се ништа није мењало. Што то мора баш сада? Уосталом, овде се и не ради о Албанцима, него о Србима над којима Србија још увек има ингеренције. Evgenik, feeble, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Све је то промашена тема... Наш проблем је што смо на добром путу да потпуно пропаднемо. Може Србија да буде од Париза до Техерана - шта вреди кад у њој неће бити Срба. Млади беже у свет, породице имају по једно дете, негативан прираштај... Имамо више пензионера него радно способних. И једни и други су на прагу глади. Постали смо најбеднија држава Европе у којој се ништа не производи. Све је у расулу. И ту је најмањи проблем парче земље. Кућа гори, а ми се расправљамо око међе... Evgenik је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Око прага куће. Volim_Sina_Bozjeg and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Све је то промашена тема... Наш проблем је што смо на добром путу да потпуно пропаднемо. Може Србија да буде од Париза до Техерана - шта вреди кад у њој неће бити Срба. Млади беже у свет, породице имају по једно дете, негативан прираштај... Имамо више пензионера него радно способних. И једни и други су на прагу глади. Постали смо најбеднија држава Европе у којој се ништа не производи. Све је у расулу. И ту је најмањи проблем парче земље. Кућа гори, а ми се расправљамо око међе... Слажем се у великој мери са тобом, али чини ми се да то није тема о којој се расправља. Ваљда ћемо бити на бољем путу ако ћутке прелазимо преко превара, лажи и неправда? Управо ово писмо епсикопа је протест против тог расула. Да нам неће можда признавања отимачине и неправде око парчета земље помоћи да будемо бољи људи? А овде се и не ради о земљи, него управо о људима, које наша власт препушта онима који им раде о глави. Дакле, потпуно погрешно размишљање које управо одсликава и представља последицу тог расула, дефетизма и пропасти и где се сваки отпор тој пропасти релативизује или оспорава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ма последица тог расула је да ми само о томе причамо, а сами себе саботирамо за све остало што може да се уради. То је прави дефетизам. Требало би да престанемо да се замајавамо и кренемо да радимо. Само тако ће нам бити боље. Све остало - признавања, не признавања, потписи, правде, неправде итд. То се не једе. Нити има било какве сврхе. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ко ти тражи? Нама нико ништа не тражи. Наши политиканти траже да се прикључе ЕУ (у нади да ће добити неку кинту) и ЕУ онда поставља услов да морамо то да решимо. Иначе их углавном не интересује шта ми "признајемо" или "не признајемо". Као кад приђеш девојци а она тражи да прво раскинеш са претходном. Nije bas tako. 1999. nismo zeljeli da udjemo u EU pa su nas bombardovali i okupirali Kosmet. A onda se godinama trudili da od Srbije izvuku priznanje Kosova kako bi jednom za svagda rijesili to pitanje. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Nije bas tako. 1999. nismo zeljeli da udjemo u EU pa su nas bombardovali i okupirali Kosmet fmqmtx Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ко није веран у малом не може ни у великом. Коме је велико небитно тај ни мало не разуме. Право је питање шта ми заправо хоћемо? Ако хоћемо да опстанемо као народ онда морамо знати шта нам је приоритет. Да ли је опстанак загарантован само економијом, или само политиком, или само војском или само наталитетом, или само духовношћу, или пак свим тим заједно? Такође шта је наша духовност? Ко смо ми, где су нам корени, куд смо пошли, где стремимо доћи... Реално ми ни на једно конкретно питање немамо конкретан одговор.Ево Хрвати су све време имали неколико циљева, дефинисаних циљева и ма колико су они можда иреални или емоцијама вођени ипак су их остварили не зато што су они нека супериорна раса или вера или народ, него просто зато што су дефинисали своје циљеве... сад друга је ствар колико су ти њихови циљеви дугорочно паметни и где ће их одвести то је посебна прича... Јанко, verum est in beer and Luctor је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Odrekao bi se ja Crkvene zemlje Metohije ali se plasim Boga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ма последица тог расула је да ми само о томе причамо, а сами себе саботирамо за све остало што може да се уради. То је прави дефетизам. Требало би да престанемо да се замајавамо и кренемо да радимо. Само тако ће нам бити боље. Све остало - признавања, не признавања, потписи, правде, неправде итд. То се не једе. Нити има било какве сврхе. Не може се градити своја срећа на туђој несрећи, нити се земља развија тако што се додатно распарчава и пристаје на кршење свих принципа. Овај споразум је управо саботажа свих закона и принципа, као и препуштање других наших сународника шовинистичкој псеудодржави, против њихове воље. Сада, уколико неко на силу треба да се препусти албанцима и најури из Србије, да би ти или ја лепо живели, онда ми и не заслужујемо леп живот. Да ли ти стварно очекујеш да ће се економски развијати земља у којој државни врх јавно исмејава устав на који се заклео, где се наши сопствени држављани проглашавају за баласт и где се зе исмејава сваки покушај отпора хаосу? Па управо тај твој став управо даје подршку свему томе. А аргумент "то се не једе" може да се примени на све. ЕУ се не једе такође. Част се не једе, љубав се не једе, пријатељство се не једе, принципи се не једу, закони се не једу... Зар тако не размишљају криминалци? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ма то су све бесмислице. За Србе је Косово постало нека врста морбидне мазохистичке забаве. У суштини једна колективна незрелост и кукавичлук, а све као оправдање за лењост. Увек нам је "неко други крив" итд. Смарање. Извин`те што не желим у томе да учествујем, а ви само наставите... Да не ометам. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Извин`те што не желим у томе да учествујем, а ви само наставите... Да не ометам. IZDAJA! IZDAJA! IZDAJA! IZDAJA! IZDAJA! IZDAJA! IZDAJA! IZDAJA! IZDAJA! Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ма то су све бесмислице. За Србе је Косово постало нека врста морбидне мазохистичке забаве. У суштини једна колективна незрелост и кукавичлук, а све као оправдање за лењост. Увек нам је "неко други крив" итд. Смарање. Извин`те што не желим у томе да учествујем, а ви само наставите... Да не ометам. zašto pričaš stvari o kojima nemaš blage veze? Zar je vađenje organa i ubistva od vremena turske okupacije pa 1945 do danas, za tebe zabava (pa bilo koje vrste). Pa stvarno nema smisla da pričaš takve strašne stvari. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 I isto tako ako se bez boja predas doziveces da ces morati da se boris na strani onoga kome si potpisao kapitulaciju. Upravo, to mi radimo trenutno. Svedoci smo kako Beograd davi Srbe na KiM za račun tačija i terorista (ubica) koji sebe nazivaju "kosovske institucije". Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Био сам нигде и радио ништа. Или што рече мој баџо, РВИ, кад је видео ко се све хвали ,а да линије није видео, као и да суде људима за ратне злочине које нису учинили : "Ја сам чувао магацин и кујну ". Nije to poenta mog posta. Al ajde. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука