Mиљан Танић Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 http://www.blic.rs/Vesti/Politika/382094/Amfilohije-predvodi-odmetnute-vladike I ovo je ono što je još žalosnije. Uče nas slobodi i kako smo slobodni i sloboda ovo, sloboda ono... a ono ni vladike ne smeju javno da govore, nego ANONIMNO! Aj' neko od nas (ili neko zaposlen u Crkvi na nekoj nižoj poziciji od Episkopa xD) da kaže nešto javno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ne razumem brate sto nekome smeta cisti najcistiji pojam nebeske Srbije kao Ikone Carstva Bozjeg? Zar bi nekome smetala Gradjanska vlast koja bi donosila Zakone u skladu sa Zakonima Bozjim? Ima li u Zakonima Bozjim neko ko je ostao diskriminisan ili gradjanski ostecen? Zar ne bi mogla da se napravi i stvori jedna sasvim normalna mirna i suverena Srbija koja bi imala duboko Moralne principe u skladu sa svojim gradjanskim zakonima gde ne bi bilo nikakvih diskriminacija razlicitosti? daleko je to mozda je i utopija ali barem da nam ne bude stetna ako ponekad pomislimo o njoj. Nebeska Srbija je zelja svakog postenog Srbina da vidi brata u Carstvu Bozjem necemo imati ovde takve zakone ali to je sustina da se nadjemo prvo sa bracom jer Carstvo Bozje pocinje u nama a mozda i u komsiji sto bi ja voleo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 A da te pitam šta ćemo mi Srbi koji ne verujemo u Carstvo Božije ili imamo neku drugu verziju istog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 A da te pitam šta ćemo mi Srbi koji ne verujemo u Carstvo Božije ili imamo neku drugu verziju istogDajte je covece dajte je vise Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 1. U Carstvu Božijem ne postoji nikakva Nebeska Srbija. Oni koji govore o njoj, definitivno ne govore kao nekoj ikoni. A i glupo je uopšte govoriti i kao o ikoni, jer svako ko je čitao Sveto Pismo (a znamo da to nije popularno štivo u našoj Crkvi), zna da u Hristu nema ni Srbina, ni Albanca, ni Nemca, ni Amerikanca (da prevedemo pisanije na savremeni jezik). Sve je degutantnije kako zamenjujemo Hrista i njegovu univerzalnost nekim etničkim idealima i narodom. 2. Ovu građansku vlast je izabrala većina. Ja nisam glasao za njih, ali ćutim, jer većina jeste. Ovde imamo sada manjinu, koju ponajviše huška DSS, koja bi da prilagodi većinu sebi. Već rekoh - ja imam četiri tetke u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, ali me duša boli za ljudima na jugu. Ako su oni prihvatili Sporazum, ne vidim šta se manjina na severu buni? A još vladika Atanasije u svom odgovoru lepo traži za njih nezavisnost - dakle onako kako se i ponašaju - nezavisnost u odnosu na Beograd i u odnosu na bilo koga. Ljudima na severu bi bilo bolje da se bune na to što imaju cene kao mi u Beogradu, a zvanično nemaju PDV. Ta krađa im izgleda ne smeta ni malo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ne slazem se oko Ikone Carstva Bozjeg. Pogotovo se ne slazem da to ne bi mogla biti Srbija a srce mi jace kuca sad kad napisem i sve ostale zemlje! Oni koji vole da pored zemaljske Srbije stoji i pojam Nebeske Srbije su mirotvorci a ne ratni hushkaci kako ti navodis tako da meni licno nista ne znaci da takvi budu i Albanci. Cak bi bio srecan da i oni budu deo Nebesa a ne samo crveno crne zemlje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Hteo sam da kažem da nam u Carstvu ne treba nikakva ikona Carstva. Čistu, najčistiju ikonu Carstva imamo u Liturgiji. To bi normalnom hrišćaninu trebalo ne da bude dosta, nego da zahvaljuje svakodnevno Bogu na tom daru... ali šta ono beše Pričešće? To, zajedno sa Hristom (i njegovim ikonama), nije baš "popularna slava" kod nas. I ne umeći mi u usta reči koje nisam napisao. Nisam napisao RATNI HUŠKAČI. I JOŠ JEDNOM: NEMA U CARSTVU NEBESKOM NIKAKVE SRBIJE, niti bilo koje druge zemlje i naroda. To koliko nam je bitno da smo Srbi i koliko ne možemo da se odlepimo od činjenice da to u Carstvu nije bitno i da taj epitet i atribut NEĆEMO imati, samo pokazuje koliko volimo što smo hrišćani i koliko zaista verujemo u to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Hteo sam da kažem da nam u Carstvu ne treba nikakva ikona Carstva. Čistu, najčistiju ikonu Carstva imamo u Liturgiji. To bi normalnom hrišćaninu trebalo ne da bude dosta, nego da zahvaljuje svakodnevno Bogu na tom daru... ali šta ono beše Pričešće? To, zajedno sa Hristom (i njegovim ikonama), nije baš "popularna slava" kod nas. I ne umeći mi u usta reči koje nisam napisao. Nisam napisao RATNI HUŠKAČI. I JOŠ JEDNOM: NEMA U CARSTVU NEBESKOM NIKAKVE SRBIJE, niti bilo koje druge zemlje i naroda. Ne znam nemam hrabrosti da komentarisem kome Bog daje svete darove a koga jos Ceka. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Onda lepo Novi Zavet u ruke pa vidi kome daje darove. No rekoh, to je opštepoznato nepopularno štivo u Srba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Vazi Srbine i takav mi spasavas zivot upucujuci me na onoga koji srecom nisi ti a vala ni ja! Kazem ja poruka na Liturgiji je danas bila Radujte se! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Pa nemam te na koga drugog uputiti. Danas se hrišćani radije bave politikom nego verom (pa tako i neki episkopi) Niko ne čita Sveto Pismo. Pola ljudi ne veruje u vaskrsenje. Većini je Crkva "nacionalna institucija". Nikome Hristos nije broj jedan, bitna je porodična slava. Itd, itd, itd... Dakle, stvari su naopake i sve su naopakije, neznanje, nesloboda i nedostatak lične odgovornosti i rasuđivanja se šire kao epidemija, ali mi smo pobogu Srbi, nebeski narod. Bla bla. A te fore "Srbine" ovo ono ostavi molim te nekome ko se loži na to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Pa nemam te na koga drugog uputiti. Danas se hrišćani radije bave politikom nego verom (pa tako i neki episkopi) Niko ne čita Sveto Pismo. Pola ljudi ne veruje u vaskrsenje. Većini je Crkva "nacionalna institucija". Nikome Hristos nije broj jedan, bitna je porodična slava. Itd, itd, itd... Dakle, stvari su naopake i sve su naopakije, neznanje, nesloboda i nedostatak lične odgovornosti i rasuđivanja se šire kao epidemija, ali mi smo pobogu Srbi, nebeski narod. Bla bla. A te fore "Srbine" ovo ono ostavi molim te nekome ko se loži na to. Sto bi se reklo ne znam nisam pametan. Stalno cu ti govoriti Srbine jer drugo nisi ili nisi jos uveo u zakon da ne smem tako da ti se obratim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ovakvo ruganje bilo kome, bukvalno bilo kome, od tebe brate Zvonko bas nikako nisam ocekivao. Razumem da neko brani svoj politicki stav, ali ovo je stvarno i duboko tragicno... Драги мој мастер-брате Кеноби, није ругање, само констатација. Има доста нас, а можда и "тиха већина", којима је већ годинама мука од разноразних "испада" у Цркви и само гутамо кнедле, још покушавамо да бранимо и оправдавамо доводећи тиме себе на границу лицемерја. Скоро да нема брата/сестре са којима то у приватном разговору нисмо поменули, а јавно нико ништа... Па рођено дете у повратку са Литургије ми каже о проповеди "тата, а што онај свештеник онолико лупа глупости?". Деца виде да је цар го, а ми се сви правимо блесави и вичемо "амин"... Па има ли то смисла? Какви смо то хришћани постали? И прекардашило. Мени је стварно доста више. Они могу да налупају највеће глупости (попут оних хвалоспева крволочном зликовцу Милошевићу, да не набрајам даље), а ми све то треба као овце ћутећи да гутамо и прихватамо као њихове "несташлуке". Па чекај бре, имају по сто година, а ми треба да их третирамо као децу!? Е па жао ми је. Од сада укидам ауто-цензуру. Сви смо ми удови Тела Христовог, сви смо ми Црква и имамо права да једни друге прекоримо када нешто није у реду. То што неко има ову или ону службу не значи да може да се понаша како хоће, а да нико не сме ништа да му каже. Само значи да има већу одговорност. Ми се овде мало нашалимо на форуму и они скоче на нас као да смо најгори секташи, а за овакве катастрофалне испаде нико ништа. Да ме не разумеш погрешно - нисам ја ту нешто "саблажњен", моја вера је од овога само јача. Давно сам научио да се уздам само у Христа и да је "проклет човек који се узда у човека". Проблем је што многи други отпадају од хришћанства или му не прилазе зато што га представљамо лоше. И критикују нас - са пуним правом. cloudking and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Pa nemam te na koga drugog uputiti. Danas se hrišćani radije bave politikom nego verom (pa tako i neki episkopi) Niko ne čita Sveto Pismo. Pola ljudi ne veruje u vaskrsenje. Većini je Crkva "nacionalna institucija". Nikome Hristos nije broj jedan, bitna je porodična slava. Itd, itd, itd... Dakle, stvari su naopake i sve su naopakije, neznanje, nesloboda i nedostatak lične odgovornosti i rasuđivanja se šire kao epidemija, ali mi smo pobogu Srbi, nebeski narod. Bla bla. A te fore "Srbine" ovo ono ostavi molim te nekome ko se loži na to. Па да, важно је да си "национално свестан" и пожељно да си свега осталог несвестан... Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ништа ме не изненађује што неки који су били најгласнији и највише бановали зилоте, сада узимају себи за право да кажу да су неки од Епископа у криву.Не браним зилоте, чак их и осуђујем, али понајмање треба нека будала са овога форума да има право да критикује неког од Епископа, па све да је гологуз ишао тргом. Ромејац and Batman је реаговао/ла на ово 2 "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука