Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Opominji ti, ali iza onog sto sam rekao stojim. Neko ko moze da jednog casnog vladiku naziva Artemijevim pojacanjem ima svijest ne bolju od subotarske.

Moderatori su izgleda imuni na kaznene poene... to je ono sto se kaze diplomatski imunitet

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ma ko ne vidi da je Vladika pricao o Srpskom indetitetu i dvoglavom orlu nebeske i zemaljske Srbije nije dobronameran.

Meni je licilo na to da su te dve stvari nedeljive i kad god bi ih neko podelio lose se zavrsilo i po njega i po Srbiju.

A da je bilo nespretnosti bilo je malo i tesko govoriti u onakvom mraku koji se stvarao bio u te dane oko mitinga.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Samo da pitam nesto sve ove ljude ovde na forumu sto su revoltirani sporazumom i ostalim spletom okolnosti oko Kosova.

1.Kome vapije Vladika?

2. Kako ce narod, koji nema posao, normalne institucije u zemlj koja nema saveznike, kako ce taj narod da promeni bilo sta?

3. I da svi hocemo, sta cemo da uradimo? Da izadjemo na ulice, ponesemo puske dole, da ponesemo motike i oteramo ove na vlasti/ Znate da je to ne moguce sve, a i ko jos ima snage?

4. Sta je resenje, sta je uteha? 

Stvarno me zanima kome i gde Vladike vapiju?????

Подели на овим сајтовима

Samo da pitam nesto sve ove ljude ovde na forumu sto su revoltirani sporazumom i ostalim spletom okolnosti oko Kosova.

1.Kome vapije Vladika?

2. Kako ce narod, koji nema posao, normalne institucije u zemlj koja nema saveznike, kako ce taj narod da promeni bilo sta?

3. I da svi hocemo, sta cemo da uradimo? Da izadjemo na ulice, ponesemo puske dole, da ponesemo motike i oteramo ove na vlasti/ Znate da je to ne moguce sve, a i ko jos ima snage?

4. Sta je resenje, sta je uteha? 

Stvarno me zanima kome i gde Vladike vapiju?????

Pravo pitanje je kome vapije Srbija???

Подели на овим сајтовима

Ja sam licno zbunjena, stvarno imam blokadu da skapiram, zelim ali ne ide mi. Nisam vezana za Kosovo, nikad u zivotu nisam bila tamo, mozda jednom kad sam bila mala, al se toga ne secam. Nemam svest o njegovom znacaju, jer nemam nikakvo iskustvo, samo znam istoriju i arheotipnu kolektivnu mitolosku sliku o istom. Ali uglavnom objektivno, nemam subjektivne manifestacije i emocije vezane za bilo sta sto bi me nateralo da se saosecam sa Vladikama, sa masom ljudi oko mene koji vicu KOSOVO JE SRBIJA. Ja sam to isto slusala danima kao dete od 11godina kad  je bilo bombardovanje i nista apsolutno nista nisam skapirala. Samo znam price o prodatim domovima imanjima, kasnije izbeglicama i na kraju sitromasnima koji su dole ostali i kojima drzava daje novac da i dalje dole ostanu. Jedino sto me na neki nacin moze razneziti je nase duhovno i kulturolosko nasledje dole, koje nadam se da nikad, nikad nece biti oskrnavljeno.

Jeste sve to oteto, jeste nas svet izigrao na najspektakularnii nacin, ali ja stvarno ne vidim nikakvu nadu osim vremena, vreme koje ce isceliti rane i koje ce nam  mozda za nekoliko stotina godina povratiti tu nasu domovinu koja nam toliko znaci u kolektivnoj svesti. Zao mi je samo, sto ovaj narod toliko pati zbog toga.

Подели на овим сајтовима

Kako mislis nikad nece niti oskrnavljeno??

Mislis da nas nije svet postideo dok su se rusili nasi manastiri i svi su to dozivljavali kao pravednu osvetu Albanske nacije nad pridoslicama Srbima na KiM koji su izigrali Albansko gostoprimstvo?

Da ne sirim pricu bice ti jako tesko ako te nekad zaustavi Albanska manjina skine ti svetinju sa vrata zgazi je i kaze ti da je to samo zbog toga sto si Srpkinja. Bi volela to?

Dobijamo li mi neki novacv prosperitet bogatstvo tehnologije nove ili nesto slicno ako predamo Kosovo??

Kome vapije Srbija?

Srpski zlocinci su kaznjeni svi do jednog sud je rekao nije bilo narodnog genocida smo mi normalni sada da pricamo o Srbiji kao zlocinackoj naciji?

Подели на овим сајтовима

Ја неке људе овде ништа не капирам. Када је вл. Атанасије говорио о Артмијевом вршљању по туђим епархијама, аплаудирали смо. Тад је био добар с патријархом. Сад, кад крши каноне и чим се неко не слаже с њим назива га незнавеним, то је исто кул. Како? Зашто неки Епископи могу да попују другима за оно што сами раде? Нико није Богом дан.

А о споразуму - свакога ко занемарује вољу Срба ЈУЖНО од Ибра треба да буде срамота. Ти људи су и јадни, и у беди, и нико не води рачуна о њима.

И каква више Небеска Србија? Докле да се замајавамо бајкама када знамо да не постоји у Царству никаква Србија, нити икакав народ, сем један једини  - Божији? Докле ћемо се замајавати Небеском Србијом док људи у најосновније од најосновнијег не верују - васкрсење мртвих?

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/382094/Amfilohije-predvodi-odmetnute-vladike

I ovo je ono što je još žalosnije. Uče nas slobodi i kako smo slobodni i sloboda ovo, sloboda ono... a ono ni vladike ne smeju javno da govore, nego ANONIMNO! Aj' neko od nas (ili neko zaposlen u Crkvi na nekoj nižoj poziciji od Episkopa xD) da kaže nešto javno...

Подели на овим сајтовима

Ne razumem brate sto nekome smeta cisti najcistiji pojam nebeske Srbije kao Ikone Carstva Bozjeg?

Zar bi nekome smetala Gradjanska vlast koja bi donosila Zakone u skladu sa Zakonima Bozjim?

Ima li u Zakonima Bozjim neko ko je ostao diskriminisan ili gradjanski ostecen?

Zar ne bi mogla da se napravi i stvori jedna sasvim normalna mirna i suverena Srbija koja bi imala duboko Moralne principe u skladu sa svojim gradjanskim zakonima gde ne bi bilo nikakvih diskriminacija razlicitosti?

daleko je to mozda je i utopija ali barem da nam ne bude stetna ako ponekad pomislimo o njoj.

Nebeska Srbija je zelja svakog postenog Srbina da vidi brata u Carstvu Bozjem necemo imati ovde takve zakone ali to je sustina da se nadjemo prvo sa bracom jer Carstvo Bozje pocinje u nama a mozda i u komsiji sto bi ja voleo.

Подели на овим сајтовима

1. U Carstvu Božijem ne postoji nikakva Nebeska Srbija. Oni koji govore o njoj, definitivno ne govore kao nekoj ikoni. A i glupo je uopšte govoriti i kao o ikoni, jer svako ko je čitao Sveto Pismo (a znamo da to nije popularno štivo u našoj Crkvi), zna da u Hristu nema ni Srbina, ni Albanca, ni Nemca, ni Amerikanca (da prevedemo pisanije na savremeni jezik). Sve je degutantnije kako zamenjujemo Hrista i njegovu univerzalnost nekim etničkim idealima i narodom.

2. Ovu građansku vlast je izabrala većina. Ja nisam glasao za njih, ali ćutim, jer većina jeste. Ovde imamo sada manjinu, koju ponajviše huška DSS, koja bi da prilagodi većinu sebi. Već rekoh - ja imam četiri tetke u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, ali me duša boli za ljudima na jugu. Ako su oni prihvatili Sporazum, ne vidim šta se manjina na severu buni? A još vladika Atanasije u svom odgovoru lepo traži za njih nezavisnost - dakle onako kako se i ponašaju - nezavisnost u odnosu na Beograd i u odnosu na bilo koga. Ljudima na severu bi bilo bolje da se bune na to što imaju cene kao mi u Beogradu, a zvanično nemaju PDV. Ta krađa im izgleda ne smeta ni malo.

Подели на овим сајтовима

Ne slazem se oko Ikone Carstva Bozjeg.

Pogotovo se ne slazem da to ne bi mogla biti Srbija a srce mi jace kuca sad kad napisem i sve ostale zemlje!

Oni koji vole da pored zemaljske Srbije stoji i pojam Nebeske Srbije su mirotvorci a ne ratni hushkaci kako ti navodis tako da meni licno nista ne znaci da takvi budu i Albanci. Cak bi bio srecan da i oni budu deo Nebesa a ne samo crveno crne zemlje.

Подели на овим сајтовима

Hteo sam da kažem da nam u Carstvu ne treba nikakva ikona Carstva. Čistu, najčistiju ikonu Carstva imamo u Liturgiji. To bi normalnom hrišćaninu trebalo ne da bude dosta, nego da zahvaljuje svakodnevno Bogu na tom daru... ali šta ono beše Pričešće? To, zajedno sa Hristom (i njegovim ikonama), nije baš "popularna slava" kod nas.

I ne umeći mi u usta reči koje nisam napisao. Nisam napisao RATNI HUŠKAČI.

I JOŠ JEDNOM: NEMA U CARSTVU NEBESKOM NIKAKVE SRBIJE, niti bilo koje druge zemlje i naroda.

To koliko nam je bitno da smo Srbi i koliko ne možemo da se odlepimo od činjenice da to u Carstvu nije bitno i da taj epitet i atribut NEĆEMO imati, samo pokazuje koliko volimo što smo hrišćani i koliko zaista verujemo u to.

Подели на овим сајтовима

Hteo sam da kažem da nam u Carstvu ne treba nikakva ikona Carstva. Čistu, najčistiju ikonu Carstva imamo u Liturgiji. To bi normalnom hrišćaninu trebalo ne da bude dosta, nego da zahvaljuje svakodnevno Bogu na tom daru... ali šta ono beše Pričešće? To, zajedno sa Hristom (i njegovim ikonama), nije baš "popularna slava" kod nas.

I ne umeći mi u usta reči koje nisam napisao. Nisam napisao RATNI HUŠKAČI.

I JOŠ JEDNOM: NEMA U CARSTVU NEBESKOM NIKAKVE SRBIJE, niti bilo koje druge zemlje i naroda.

Ne znam nemam hrabrosti da komentarisem kome Bog daje svete darove a koga jos Ceka.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...