Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не треба бранити оно што је небрањиво и стављати у уста +Атанасију нешто што сигурно није рекао. Оставимо се рекла-казала, па погледајмо небројане +Атанасијеве књиге о Литургији, у којима износи оно што мисли. Артемије, који себе изопштава из Цркве, помиње "епископство" имагинарне Цркве, како он у свом протестантском уму схвата Једну Свету Саборну и Апостолски Цркву од које су сви отпали само је он остао у јединству са том мисаоном "црквом". Прво, одакле му право да служи? Зашто се лажно представља? Друго, овакво "помињање" је небивало - ПРАВА, ПРАВЦАТА ЕКЛИСИОЛОШКА ЈЕРЕС. Са ким је он то у једнинству? Која га Помесна Црква признаје? Јасно је све ко дан - Артемије је, на жалост, на путу потпуног отпада од Цркве. Не само што је показао расколнишку свест, већ све више показује праве јеретичке еклисиолошке ставове. Жалосно, да неко ко је цео живот провео у служби Цркви, на крају свог животног пута, пред самим циљем - падне. Дај Боже да се дозове памети.

Подели на овим сајтовима

Srecom vi ne drzite taj ''sveti prekidac'' kojim odlucujete ko ima blagodet Boziju.

On je u jedinstvu sa svetom Pravoslavnom Crkvom, Crkvom svetih vaseljenskih Sabora, Simbola vere, i u jedinstvu sa Svetim Savom, Justinom i Nikolajem.

A da je vl.Ataansije NEBROJENO puta govorio pogresnom pominjanju patrijarha jer on nije glava Crkve, vec da je ispravno pominjati PRAVOSLAVNO EPISKOPSTVO, to nije naklapanje, niti rekla kazala, to je opste poznato, jer sam iz usta vl.Atanasija to cuo bar 5 puta.

E ajde sada nek se drugi jave, da vidimo ko ovde ima selektivno pamecenje.

Подели на овим сајтовима

Kontekst je skroz drugaciji. Tacno je da episkop u svojoj eparhiji ne pominje Patrijarha, jer on sam vozglavljuje Crkvu kojoj predstoji, i kad pominje episkope drugih Crkava treba da ih spominje sve. Pominjanje Patrijarha tamo gde popovi pominju svog episkopa, na to se odnosi primedba + Atanasija, od strane episkopa je neumesna, osim kad sluzi u eparhiji onoga koga spominje.

To pak veze nema sa Artemijem, koji sada moze da spominje koga god hoce u svojim suludim performansima, koji ce sta god da on ucini, ostati to sto su, predstave i imitacije, bar dok se ne pokaje, u kom slucaju mu mozda cak bude bio i vracen cin, a samim tim i pravo da prinosi beskrvnu zrtvu. Do tad, sto mu iskreno zeli svaki hriscanin pravoslavni, sve sto taj covek moze da cini i sto zaista i cini je greh i samo greh.

Подели на овим сајтовима

Кад спомену ратне приче владике Атанасија желим нешто да додам: Наиме, у Херцеговини је у току рата једном фалило тенкова. Потом је владика Атанасије лично отишо у Србију и вратио се са тенком у Херцеговину са војском :bla:

П.С: Можда хашке судије сада буду тражили и владику Атанасија, али владика има мјеста по херцеговачким пећинама...недамо свога владику ни под цјену главе ;)

Живио Атанације за предсједника јупи како диван човијек,замисли и тенк довезао,шта рећи Слава Богу 4chsmu1 ;)
Подели на овим сајтовима

Шта конкретно није добро написано? Можеш ли икако да нам кажеш, пошто сам покушавао да пронађем заиста здраву критику овог текста, међутим нигде је нема, што само поврђује да ја Владика Атанасије убо у суштину проблема, као и увек.

Овакав Твој коментар је био за очекивати.

Предлажем да сви колективно одете до владике иузмете аутограм,аи да дегустирате нову серију чудотворног вина које снагу мисли даје,па се све у суштину послије тога погађа,чудан је то еликсир 4chsmu1 ;) :bla:
Подели на овим сајтовима

Брате Вуче, мој Крајишниче, немој тако строго са братом анонимним. Будимо строго према себи и благи према другима. 4chsmu1

О како си диван и братски расположен видим да је преваспитацање овдје успијешно завршено,и не заборави д анапишеш на крају Слава Богу или праштам ти звучаћеш озбиљније,а и надасве и Богу ће бити милије!!!!!!
Подели на овим сајтовима

Cudo jedno, kako ovi ljudi lose kapiraju, nije nikakvo cudo, da je monah Artemije mogao da ovako manipulise sa vama.

Ajmo ljudi da se organizujemo i da nadjemo one silne milione za koje njegovo preosvestensto vladika Atanasije, rece da ih je monah Artemije pokrao.

Molim, vas daj da uradimo nesto apropo toga.

Ајд кад нађеш те милионе пребаци и мени један,све нешто контам треба ми кућа на мору,а и викендица на Златибору би ми добро дошла 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Cudo jedno, kako ovi ljudi lose kapiraju, nije nikakvo cudo, da je monah Artemije mogao da ovako manipulise sa vama.

Ajmo ljudi da se organizujemo i da nadjemo one silne milione za koje njegovo preosvestensto vladika Atanasije, rece da ih je monah Artemije pokrao.

Molim, vas daj da uradimo nesto apropo toga.

Ајд кад нађеш те милионе пребаци и мени један,све нешто контам треба ми кућа на мору,а и викендица на Златибору би ми добро дошла 4chsmu1

Ајд` ти скокни до Љуљака да се утврдиш у истини. Дешавају се чуда на све стране, па ти се можда испуне и ове жеље што си пожелио.

Немој случајно, за живота, да си ишта промијенио у свом животу. Чак и кад схватиш да си погријешио.

Шта ће теби било какве новотарије(промјене) у животу?! То је све завјера.

Видим да ти чудно кад се напише "Слава Богу".

Шта ћемо, ми још у Бога вјерујемо. Нисмо нашли неки узор међу људима који би могао Њега да замјени.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Брате Вуче, мој Крајишниче, немој тако строго са братом анонимним. Будимо строго према себи и благи према другима. 0110_hahaha

О како си диван и братски расположен видим да је преваспитацање овдје успијешно завршено,и не заборави д анапишеш на крају Слава Богу или праштам ти звучаћеш озбиљније,а и надасве и Богу ће бити милије!!!!!!

Праштај брате ако сам те саблазнио мојим писањем, није ми то намјера била. Слава Богу па си на овом форуму, можда и тебе преваспитамо ;)

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Знаш како кажу пријатеље своје држи близу,а непријатеље још ближе!!!

зар тебе нисам бановао доживотно?  prstgore :) 0442_feel
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

У оргaнизацији Епархије Захумско-херцеговачке и Приморске и  Православне Црквене Општине Требиње, у недjељу 30. јанара 2011. године, на празник Светог Антонија Великог у Парохијском дому у 19 часова, почео је циклус предавања Његовог Преосвештенства умировљеног Епископа Захумско херцеговачког и Приморског г. Атанасија, на тему " Са Апостолом Павлом кроз живот". Уз присуство великог броја вјерника, предавању је присуствовао и Епископ Захумско-херцеговачки и Приморски г.Григорије као и Игуманија манастира Ормилија мати Никодимија са сестринством,  те свештенство и монаштво наше Епархије. Циклус предавања Епископа Атанасија трајаће  до почетка Великог поста. Тонски запис са предавања доносимо у цјелини.

http://www.eparhija-zahumskohercegovacka.com/

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Kao i uvek - sveobuhvatno, temeljno, jednostavno, lako za slusanje, a opet svetootacki duboko...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...