Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

оЧе Иване,

колико сам ја упознат са стањем у СПЦ да је Владика Атанасије,међу првима унео немир ида уводи новотарије и СПЦ,а Ви ме испатите ако није тако

Ево, шапнули ми да је одговор -НИЈЕ- и -НЕ УВОДИ-...е сад како да Те "испатимо"? 89898989898989

Шалим се... 4chsmu1

:cheesy:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Па и за светог Јустина би рекли да је новотарац , он је почетник обнове Литургије , какве је имао критике у вези превода то само Ава и они који су били поред аве знали и знају.

Верујем да је сад жив свети Јустин , први би све ове Литургијске обнове подржао.

Био је усамљен без подршке тако да није могао још нешто да учини у корист Обнове док је био жив.

Управо: зачетник криво названог "новотарења" код нас је управо св.Јустин Ћелијски,

у своје вријеме се сматрало најгором издајом и новотарењем то што је превео св.Литургију,

и почео да служи на српском језику, на шта су му многи тадашњи "сатротарци" рекли да је јеретик,

издајник, да скрнави светињу служећи на кочијашком језику итд.

А да сад не наводим шта је све говорио и писао о дрвеним и схоластичким утицајима типа тропара 3.часа и сл.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па и за светог Јустина би рекли да је новотарац , он је почетник обнове Литургије , какве је имао критике у вези превода то само Ава и они који су били поред аве знали и знају.

Верујем да је сад жив свети Јустин , први би све ове Литургијске обнове подржао.

Био је усамљен без подршке тако да није могао још нешто да учини у корист Обнове док је био жив.

Управо: зачетник криво названог "новотарења" код нас је управо св.Јустин Ћелијски,

у своје вријеме се сматрало најгором издајом и новотарењем то што је превео св.Литургију,

и почео да служи на српском језику, на шта су му многи тадашњи "сатротарци" рекли да је јеретик,

издајник, да скрнави светињу служећи на кочијашком језику итд.

А да сад не наводим шта је све говорио и писао о дрвеним и схоластичким утицајима типа тропара 3.часа и сл.

Ја се сећам када сам као мали кренуо да сазнајем тајне Литургије свештеник је имао Јустинов служевник па вели ДЕТЕ НИЈЕ ТО ДОБАР СЛУЖЕВНИК А И НА СРПСКОМ ЈЕ ЈЕЗИКУ да би касније све укапирао због чега је то рекао. Али шта је тује , то је било такво време када су Аву сматрали великим издајником и јеретиком а сада га величамо у Светима својим.
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Евгеник, не вреди то писати људима који се "образују" преко расколничких и парацрлвених сајтова, а не живим искуством у Цркви. Свакако, вреди за оне који заиста желе Цркву Божију.

Иначе, ја сам се сморио да пишем сваки дан по 50 пута о "старом и новом". За мене је Црква и "старо и ново". Слава Богу.

Ове слике и видео снимци ми сведоче о томе.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Евгеник, не вреди то писати људима који се "образују" преко расколничких и парацрлвених сајтова, а не живим искуством у Цркви. Свакако, вреди за оне који заиста желе Цркву Божију.

Иначе, ја сам се сморио да пишем сваки дан по 50 пута о "старом и новом". За мене је Црква и "старо и ново". Слава Богу.

Ове слике и видео снимци ми сведоче о томе.

facenew22222222
Подели на овим сајтовима

одакле онда толика хајка на владику Артемија??Знам да сам одсупио од теме,али бих волео да знам!!

имамо и тему о томе

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7052.0.html

само што је закључана, али слободан се информисати до танчина на 18 страна објашњења.

да не спамујемо више ову тему.

Подели на овим сајтовима

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ:

Живе речи "ТРОВАЧНИЦЕ"

Нећемо их још рекламирати.

Aли ко зна тамо да оде, нека их растури на теми, Атанасије и деца...ето тако.

evo sta pisu na fejsu...sigurno stalno vise na forumu cim znaju sve teme  :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...