RYLAH Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Није то историцизам. Историцизам је гледиште по коме се може, на основу историје и историјских кретања, предвиђати и будућност. Раније је имао доста присталица, посебно у време романтизма, али је напуштен у свакој озбиљној анализи. My analysis of the role of prediction and prophecy could therefore be described as a criticism of the historical method of Marxism. But in fact it does not confine itself to that economic variant of historicism which characterizes Marxism, for it aims at criticising the historicist doctrine in general. But I should be glad if you would remember that whenever I mention Marxism, I always have in mind a number of other philosophies of history also; for I am trying to criticise a certain historical method which has been believed to be valid by many philosophers, ancient and modern, whose political views were vastly different from those of Marx. Ово је требало да подебљаш, јер овде каже да говори о "историјском" методу, односно о историцизму. Оно што си подебљао је доста замршено, ал колко сам разумео, говори о "историјским" пророчанствима, односно о историцизму, односно о ономе што јесте историцизам. Иначе је глупост да у друштвеним наукама нема предвиђања, економија је друштвена наука, политикологија је друштвена наука, социологија, итд., и све се оне баве предвиђањима. Ако хоћеш да кажеш да предвиђање, на основу одређених података, није метод којим се служе друштвене науке, онда више стварно немамо о чему да причамо. Али, као што сам рекао, пошто је прича кренула од геополитике, слободан си да је одбациш, нема потребе да се даље натежемо. Само да знаш да историцизам није метод којим се геополитика служи. DYNABLASTER and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Али, као што сам рекао, пошто је прича кренула од геополитике, слободан си да је одбациш, нема потребе да се даље натежемо. Само да знаш да историцизам није метод којим се геополитика служи. Naplacujes li ti casove ili skolujes gratis .... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Vladika nije veličao Gavrila Principa i ovo što je rekao za davida i golijata, podrazumeva da su se Gavrilo i pomagači oslanjali na starozavetno oko za oko zub za zub. Pa vi kako hoćete..... Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Naplacujes li ti casove ili skolujes gratis .... Jos kada bi rekao koji metod koristi geopolitika i time zakljucao sam sebe. A nije naucni kako pokusava to ovde da predstavi, ustvari jako je blizak istoricizmu. I jos kad bi ti imao znanja da skapiras o cemu njih dvojica pricaju. Uf sto bi to sve veselo bilo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Jos kada bi rekao koji metod koristi geopolitika i time zakljucao sam sebe. A nije naucni kako pokusava to ovde da predstavi, ustvari jako je blizak istoricizmu. I jos kad bi ti imao znanja da skapiras o cemu njih dvojica pricaju. Uf sto bi to sve veselo bilo. I jos kada bi ti znao sa koje strane si supalj bilo bi carski ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 I jos kada bi ti znao sa koje strane si supalj bilo bi carski ... Ja? Za razliku od tebe sam svestan sa kojih sam strana supalj a sa kojih nisam. A da nisi supalj znao bi da Rilan koristi los argument jer geopolitika (kao ni mnoge druge slichen drustvene nauke) ne koriste naucni metod. Samim tim su joj predikcije neosnovane ustvari.. nemoguce. Sto radi i sa mnom, i sa zvokom i sa ivicom i sa avocadom.. i uvek sa nekim kada ga upita malo smisleniji argument krene da da se poziva na autoritete koje cesto pogresno tumaci.. .a nasedaju takvi duduci kao ti. E da ste vas dvojica intelektualno iskreni - to bi bilo carski. A ja sam njega oma provalio pored njegovih dobronamernih saveta, da je neki tvoj kalibar. Al dobro - svaka ptica svome jatu, zato se i gotivite. Mozete zajedno da sumnjate u sletanje na mesec, evoluciju i milion drugih gluposti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Ајде без ниских удараца... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МиодрагМ Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Кларк: Принцип није био теоририста,већ идеалиста ЗАГРЕБ, – Гаврило Принцип и његови помоћници нису били терористи, већ храбри, посвећени и богати идеалима, али сиромашни искуством, казао је истакнути историчар Кристофер Кларк са Кембриџа на Међународном симпозијуму о Првом светском рату одржаном у Загребу. Кларк каже и да данашње време све више личи на оно које је претходило Првом светском рату. Тада се говорило о „уморном диву”, а и данас постоји замор више великих сила и постоји пуно регионалних криза, рекао је он, оценивши да се тада радило о кризи које је вероватно била „најсложенији догађај нове историје”. „Било је врло привлачно поједноставити ствари и пребацити кривицу само на једну државу, али проблем је када се данас тој теми приступа на исти начин”, нагласио је и додао да није било „добрих” и „лоших” момака, већ се радило о сукобу различитих интереса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Великан Гаврило Принцип је ногом стао аждаји заврат, исто као Свети Георгије LISA and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Pre ce biti da joj je stao na rep i ogrebao jednu krljust. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Pre ce biti da joj je stao na rep i ogrebao jednu krljust. А јел пало некоме на памет, .. да је рецимо, прошао тај концепт Фердинанада ''и екипе'' ''о пословењивању'' царевине која је још тада била у екстра великој кризи, да би смо можда ми још тада листом постали нешто (неко други) друго од православних Срба.. Не као појединци већ као системска јединица.. Рецимо оно што је стално покушавано и касније Конкордатом, па и НДХ'-азијом и Јасеновцем,.. и да не идем даље.. Тако гледано .. Гаврило је у срце пробоо (''западну'') аждају الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Pa vec sam vise puta govorio o mom licnom slucaju kidnapovanja (posle sam saznao sta su hteli da nam urade i pitanje je dal bi preziveo to), a sta bi bilo kad bi bilo price su nesto drugo. Ko slusa Hristosa taj ne moze da omane, sve ostalo su mogucnosti. I kao sto vec rekoh, azdaju je tek zagolicao, cak i da joj je odsekao jednu glavu, ostalo je jos gomila. Zlo se ne moze pobediti zlom, nego samo nahraniti, a u konkretnom slucaju apetit pojacati. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Pa vec sam vise puta govorio o mom licnom slucaju kidnapovanja (posle sam saznao sta su hteli da nam urade i pitanje je dal bi preziveo to), a sta bi bilo kad bi bilo price su nesto drugo. Потпуно су друго приче, ''шта би било кад би било'' .. Погледајмо чега и каквог концепта је био претставник, убијени у атентату господин. Сагледајмо историјске (дакле научне) те геополитичке чињенице На крају зато је и страдао. Овде је изречено низ глупости и бесмислица да се малте не ради о ослободитељу и ујединитељу, наспрам онога што је дотични господични Фрањо био, дакле, окупатор и тиранин.. А лик Принципа Гаврила је бесомучно пљуван и окарактерисан убицом, терористом и на крају глупом и заведеном будалом. Ни помена од херојства, слободарског духа патриотизнма... LISA је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Овде је изречено низ глупости и бесмислица да се малте не ради о ослободитељу и ујединитељу, наспрам онога што је дотични господични Фрањо био, дакле, окупатор и тиранин.. А лик Принципа Гаврила је бесомучно пљуван и окарактерисан убицом, терористом и на крају глупом и заведеном будалом. Ни помена од херојства, слободарског духа патриотизнма... Sa prvim pasusom sto kazes se slazem, sa drugim se ne slazem, i sta sad, svako ima svoje vidjenje, ko je u pravu nije ni bitno u ovom momentu, ali je moglo biti bitno tada. (A da na forumu ima stranih placenika ima. Nema ih mnogo, ali dovoljno da smucuju. Ako i klevecem, odgovaracu za to.) Рилски је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Sa prvim pasusom sto kazes se slazem, sa drugim se ne slazem, i sta sad, svako ima svoje vidjenje, ko je u pravu nije ni bitno u ovom momentu, ali je moglo biti bitno tada. A da na forumu ima stranih placenika ima. Nema ih mnogo, ali dovoljno da smucuju. Ako i klevecem, odgovaracu za to. разумемо се .. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука