Grizzly Adams Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Објасни ми ти, ја сам само рекао какав је однос према Србима у Босни био и да би оправдано могао да се очекује исти однос према Србима у Србији. Сад да улазим у геополитичке теорије које се вуку још од КЦ, па Наполеона, преко АУ, Макиндера, Немаца, па све до модерних западних геополитичара о томе како нас они виде, много би било. Ја ћу једноставно да се задовољим кад ми пружиш објашњење на основу чега мислиш да би третман према Србима у Србији био ишта различит од третмана Срба у Босни, уколико узмемо да ни у Србији као ни у Босни не би било отпора. Аустроугарска је у Босни покушавала да заведе ред (што им је била велика грешка, наравно...), а Срби су правили највећа срања па су највише и долазили под удар власти. Није то била нека "ирационална мржња" него последица одређеног стања и поступака. Наравно, то није оправдање Аустријанцима за насиље, само је објашњење историјских догађаја. Све, дакле, има узроке и последице. Што се Срба у Србији тиче, да су се са АУ одржавали нормални односи није било никаквог разлога да ту буде неких већих проблема. Аустроугарска је била цивилизована држава, а не неко варварско племе. Свакако да би Србија била "у сенци" великог и моћног суседа, али је та сенка била све мања енивеј. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Што се Срба у Србији тиче, да су се са АУ одржавали нормални односи није било никаквог разлога да ту буде неких већих проблема. Аустроугарска је била цивилизована држава, а не неко варварско племе. Свакако да би Србија била "у сенци" великог и моћног суседа, али је та сенка била све мања енивеј. Fantastično, ali nije se dogodilo je l da? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Назовеш ме сељобером у уводном делу поста и онда очекујеш озбиљну дискусију? Значи, те речи које си после цитирао значе овакво опхођење? Интересантан резон... Obracam ti se kao drugaru ako nisi primetio, a drugaru mogu da kazem sta ocu Au contraire, ne ocekujem nikakvu diskusiju, u tome je i poenta Samo ti pokazujem jedan od nacina diplomatije, ja castim, aj da popijemo te najbolje pive :0102_laugh: Ako treba iznecu iz podruma Shato la Fit iz 1789. razumes? LISA and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Аустроугарска је у Босни покушавала да заведе ред (што им је била велика грешка, наравно...), а Срби су правили највећа срања па су највише и долазили под удар власти. Није то била нека "ирационална мржња" него последица одређеног стања и поступака. Наравно, то није оправдање Аустријанцима за насиље, само је објашњење историјских догађаја. Све, дакле, има узроке и последице. Али нису правили глупости, о томе се ради. Турци су организовали побуну, а њима није ништа фалило. Не знам одакле се сад ово појавило. Све ми се чини да измишљаш податке само да би поткрепио своје ставове. Ајд, ако су правили глупости, наведи ми једну већу глупост коју су направили? Што се Срба у Србији тиче, да су се са АУ одржавали нормални односи није било никаквог разлога да ту буде неких већих проблема. Што се Аустроугарске тиче, "нормални односи" су подразумевали вазални положај Србије. А ни ти вазални односи нам не би гарантовали да неће да нас освоје. И о томе смо нашироко писали, да се не понављамо. Аустроугарска је била цивилизована држава, а не неко варварско племе. Мислим да се Мађари, Хрвати, Срби, Чеси из времена Тридесетогодишњег рата, и још неки не би сложили са тобом. Били су итекако крвави, само што су крв скривали испод белих рукавица, тј. нису били очигледни као неки други. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Obracam ti se kao drugaru ako nisi primetio, a drugaru mogu da kazem sta ocu Au contraire, ne ocekujem nikakvu diskusiju, u tome je i poenta Samo ti pokazujem jedan od nacina diplomatije, ja castim, aj da popijemo te pive :0102_laugh: Читао сам све што си писао, и о отмици и о осталим стварима. Само се не слажем да то пали увек у дипломатији, јер једноставно неко има планове да те покори јер хоће твоју територију или му сметаш ту где си због неких других планова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Не шкоди прочитати и нешто од нашег познатог историчара Батаковића: http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE.395.html:472755-Batakovic-Svoje-zlocine-brisu-a-Srbima-ih-tovare Odlican clanak! Hvala za post! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Читао сам све што си писао, и о отмици и о осталим стварима. Само се не слажем да то пали увек у дипломатији, јер једноставно неко има планове да те покори јер хоће твоју територију или му сметаш ту где си због неких других планова. Ako nista drugo, ne potcenjuj strast pojedinca! Nego onaj Golubov post na vrhu stranice "А сваки окупациони рат се, ИСКЉУЧИВО, води због економске и сваке друге пљачке ... и отимачине!" Evo sad imamo otimacinu bez rata i okupaciju na suptilnom dubinskom nivou ko nikad do sad, sta ces sad, kako ces se boriti? Sauron se vremenom opametio, ne radi to vise direktnim ratovanjem, vido je da mu se to ne isplati i ne funkcionise, nego moze i jednostavnije... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Објасни ми ти, ја сам само рекао какав је однос према Србима у Босни био и да би оправдано могао да се очекује исти однос према Србима у Србији. Сад да улазим у геополитичке теорије које се вуку још од КЦ, па Наполеона, преко АУ, Макиндера, Немаца, па све до модерних западних геополитичара о томе како нас они виде, много би било. Мене занима ко су ти "они" и како се преноси то "њихово" виђење нас, тј. та предложена србофобија, од Наполеона до Ангеле Меркел. У генима се то сигурно не носи. Да ли уче у школи како треба да гледају на Србе? Или преносе то с колена на колено? Платонистичка идеја запада (или како год их звали) и истока (или како год нас звали) је теоријски интересантна, али никако да видим како се та апстрактна идеја конретизује у потпуно различитим политичким личностима које раздвајају векови. Конкретно, где се чува тај колективни западни став према Србима, како се преноси кроз векове и како се материјализује у конкретним личностима које доносе одлуке да нас убијају и освајају? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Ne potcenjuj strast pojedinca! Не знам колико страст појединца знчи у дипломатији. Страст појединца у дипломатији може да да резултата тек када је једно сто или двеста људи испод њега добро одрадило посао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 @@ RYLAH, Ја сам дао своје објашњење, сад је ред да ти даш своје. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Мене занима ко су ти "они" и како се преноси то "њихово" виђење нас, тј. та предложена србофобија, од Наполеона до Ангеле Меркел. У генима се то сигурно не носи. Да ли уче у школи како треба да гледају на Србе? Или преносе то с колена на колено? Платонистичка идеја запада (или како год их звали) и истока (или како год нас звали) је теоријски интересантна, али никако да видим како се та апстрактна идеја конретизује у потпуно различитим политичким личностима које раздвајају векови. Конкретно, где се чува тај колективни западни став према Србима, како се преноси кроз векове и како се материјализује у конкретним личностима које доносе одлуке да нас убијају и освајају? Прочитај њихове геополитичаре, па ћеш да видиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 @@ RYLAH, Ја сам дао своје објашњење, сад је ред да ти даш своје. ? https://www.pouke.org/forum/topic/33562-vladika-atanasije-gavrilo-princip-je-stao-ispred-tiranina-ba%C5%A1-kao-david-pred-golijata/page-43#entry1088803 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 ? https://www.pouke.org/forum/topic/33562-vladika-atanasije-gavrilo-princip-je-stao-ispred-tiranina-ba%C5%A1-kao-david-pred-golijata/page-43#entry1088803 Мислим, објасни ми ту мржњу Аустријанаца према Србима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Мене занима ко су ти "они" и како се преноси то "њихово" виђење нас, тј. та предложена србофобија, од Наполеона до Ангеле Меркел. У генима се то сигурно не носи. Да ли уче у школи како треба да гледају на Србе? Или преносе то с колена на колено? Платонистичка идеја запада (или како год их звали) и истока (или како год нас звали) је теоријски интересантна, али никако да видим како се та апстрактна идеја конретизује у потпуно различитим политичким личностима које раздвајају векови. Конкретно, где се чува тај колективни западни став према Србима, како се преноси кроз векове и како се материјализује у конкретним личностима које доносе одлуке да нас убијају и освајају? To djavo radi. Ako hoces moze da se kaze i big brother, sauron itd. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Прочитај њихове геополитичаре, па ћеш да видиш. Питам тебе, а не геополитичаре. "Они нас мрзе вековима" је изузетно јака тврдња. Прво што ми немамо везе са нама из времена Наполеона, а вала ни они немају везе с њима. Друго, које је твоје мишљење о механизму чувања, преноса и конкретне реализације србофобије кроз векове? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука