Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Гризли, опасно си порбко лончиће... Да бре, ево баш сам одслужио парастос за великог православног и србског витеза Јосипа Броза... Пролупао сам скроз. Ћириличар and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Да бре, ево баш сам одслужио парастос за великог православног и србског витеза Јосипа Броза... Пролупао сам скроз. Између Брозоморног и Франца Фердинанда комотно можеш турити знак једнакости: Јосип Броз = Франц Фердинанд По много чему, али укратко ево две ствари: Прво: Брозоморни је био врли аустроугарски каплар и чинио страшне ратне злочине по Србији Друго: Броз је убио значајан број животиња (био је стратвени ловац!), а и да не помињемо колико је побио Срба... А да су наивни и глупи Срби насели на Брозове тлапње о слободи и борби спроћу окупатора јесу, нажалост! Стога је Броз, првобитно и прворатно ушао у Србију као окупаторски војник, а другоратно као вешт манипулатор завео Србе и на крају чак и постао троструки народни херој код Србаља! да није страшно било би и смешно... Али је страшно и погубно... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 А па није. И он је био "борац за слободу", "пуцао на окупатора" итд. Једино што није био пореклом из Црне Горе, то му квари педигре за православног витеза... Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 http://www.christnet.cz/zpravy/26284/v_terezine_se_konala_pravoslavna_bohosluzba_za_atentatnika_gavrila_principa.url http://fort-terezin.cz/hrbitov/hrbitov-terezin-hroby-z-prvni-svetove-valky.html U ovoj vojnoj bolnici je Gavrilo Princip umro od tuberkuloze http://www.hrady.cz/?OID=8830 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ниједно убиство се не може оправдати... не оправдавам ја ни ово убиство, осим што сам напоменуо да је дотични Франц превише убијао животиње, па га стигла судбина... Уосталом, историја је препуна тираноубистава, стога све треба посматрати историјски, тј. кад се и зашто нешто десило... а не посматрати то све сад данашњим ружичастим америчким (Обаминим и Керијевим наочарима), мислим интересантно је како смо, и како су неки, данас посматрали, рецимо, убиство Садама, Гадафија, БинЛадена и иних данашњих тирана и терориста... да се јадни Јанукович није домогао Русије, висио би на Мајдану 100%! а све у име ''слободе'' и демократије... Владика Атанасије није прогласио Гаврила светитељем, већ је рекао да се ради о малом и младом Давиду који је стао на пут Голијату. Гаврило је још био дете! Ало! Дете задојено слободарским идејама! Твоја генерација и моја генерација је задојена нике-патикама, гитарама (''жен' ме бабо, ил' тамбуру купи, у нешто се ударати мора!) мобилним-сокоћалима, и којекаквим медикаментима који опуштају мозак и младалачке мишиће... Дај уведи мало у своје мишљење и неке неоспорне историјске чињенице, и не држи се само аустроугарске ''пропаганде'', пробај се вратити у 1914. годину, кроз важне историјске књиге, па ће ти се само касти... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Naivno dete prevareno i izmanipulisano koje je posluzilo neprijatelju. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Naivno dete prevareno i izmanipulisano koje je posluzilo neprijatelju. Грешиш. Члан Младе Босне је био и Иво Андрић, и уопште није био преварен и изманипулисан... радило се о ЧИСТОЈ слободарској идеји, а неколицина млађаних и храбрих атентатора су врло аматерски и поприлично невешто све организовали, стога је атентат на Франца и успео, иначе да га је организовао неко јачи и организованији, исти би засугурно био спречен од Србије. Радило се о деци. Деци која су била задојена слободарским идејама Обилића и косовским митом. Чак и песма коју је Гаврило написао у затвору, управо, говори и томе... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Na, evo vam ti njegovi lovački trofeji, stigao je pomordovat 274.889 nevinih zvjeratku, zvjerčica, životinjki i životinjica a od toga ima tamo na zamku izloženo samo 860 komada, valjda tih "najljepših". Ja sam se osjećao kao u kući strave i užasa gledajući u te preparirane jelenske glave, staklene medvjeđe oči i razne punjene fazane i ostale egzotične ptice. A kad je kustoska počela pričat o Sarajevu i sarajevskom atentatu ja i prijatelj, oba iz Zenice smo utekli, pobjegli i nastavili razgledat sve to sami. Za nas je to bilo previše slušat, dođeš na zamek da se odrelaxujweš a baba kustoska okrene s kilometarskim pričom o sarajevskom atentatu ko da je tamo bila. Sve opisivala, kakvu je haljinu, šešir i frizuru Sofija imala taj dan na sebi itd. Inače ljeti je tamo vrlo lijepo, Franc Ferdinandov ukus mi se dosta sviđa jer nije pretjerivao sa francuskim i bečkim baštama i vrtovima i sličnim prenemaganjima, sve je tamo maksimalmo koliko to može u prirodnom stanju i s minimumom najneophodnijeg održavanja, ljeti kad je sve puno života, eksplozija boja, cvijeća, drveća i grmlja reklo bi se skoro netaknuta divljina da je tamo. Taj njegov zamek - dvorac se inače zove Konopište. A nalazi se u južnoj Češkoj, obavezno posjetite ako tamo kad budete. http://www.videapro.cz/video/21-zamek-konopiste-a-jeho-lovecke-trofeje/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Радило се о деци. Члан Младе Босне је био и Иво Андрић, и уопште није био преварен и изманипулисан... Andric je bio clan pa je zbrisao - jer je imao mozga i video o cem use tu radi. A radilo se o slobodarskoj ideji, isto ko sto se u ratovima koje amerika vodi radi o demokratskoj ideji. Ima paralela. Veliki deo USA i njihove vojske veruje da se tu radi o demokratskoj ideji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Грешиш. Члан Младе Босне је био и Иво Андрић, и уопште није био преварен и изманипулисан... радило се о ЧИСТОЈ слободарској идеји, а неколицина млађаних и храбрих атентатора су врло аматерски и поприлично невешто све организовали, стога је атентат на Франца и успео, иначе да га је организовао неко јачи и организованији, исти би засугурно био спречен од Србије. Радило се о деци. Деци која су била задојена слободарским идејама Обилића и косовским митом. Чак и песма коју је Гаврило написао у затвору, управо, говори и томе... Ne znam samo gde ja to gresim i sta je to uspelo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
badenac Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Па његов шеф је убио српског краља и краљицу. Још гора бараба. Koji istorijski izvor potvrdjuje da je atentat organizovan u Beogradu i da je Princip u tim danima primao naredjenje od Apisa? Ta tvrdnja nije dokazana na sudjenju. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
badenac Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Па није тачно уопште. Он је желео да Аустроугарску практично подели на националне државе јер је видео да централизам не функционише. Јужни Словени добили би своје државе без капи проливене крви. "The United States of Greater Austria (German: Vereinigte Staaten von Groß-Österreich) was a proposal, conceived by a group of scholars surrounding Archduke Franz Ferdinand of Austria, that never came to pass. This specific proposal was conceived by the lawyer and politician Aurel Popovici in 1906 and aimed at federalizing Austria-Hungary to help resolve widespread ethnic and nationalist tensions. ... Franz Ferdinand had planned to redraw the map of Austria-Hungary radically, creating a number of ethnically and linguistically dominated semi-autonomous "states" which would all be part of a larger confederation renamed the United States of Greater Austria. Under this plan, language and cultural identification was encouraged, and the disproportionate balance of power would be corrected." http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_of_Greater_Austria Ta "miroljubiva" politika se ocitovala dve godine kasnije,kada je Austrougarska,suprotno svim medjunarodnim dogovorima anektirala Bosnu i kada se spremala da se obracuna sa Srbijom,zapocevsi carinski rat koji je,gle cuda,Srbiju priblizio silama Antante. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ja sam se osjećao kao u kući strave i užasa gledajući u te preparirane jelenske glave, staklene medvjeđe oči i razne punjene fazane i ostale egzotične ptice. Да га Гаврило није зауставио, ко зна докле би лудак догурао у помору животињске врсте... Него Гаврило није баш нишанио на Франца као Франца, првенствено је требалу упуцати Поћорека, али се се Франц сам потурио... или су га га животиње некако наговориле на пут... (без повратка). Шалу на страну, о историјским стварима треба да причаји кредибилни историчари, и ту и тамо понеки кредибилни владика, као што су преосвећени Атанасије и високопреосвећени Амфилохије, а не ми хај-тек корисници и бајни програмери, који данас увелико живимо у времену у којем су све вредности подређене Хај-тек паганском свету. Гризлијево мишљење о Гаврилу (као српском терористи, који је пуцао ничим изазван, а могао је мирно живету под мирољубивим Германима) и Францу (као доброћудном аустријском дебељку који је наврнуо у Сарајево на каХву и баклаву) је сјајан пример, како се на сарајевски атентат гледа из позиције Јутуба и то кроз англо-германске пропагандне ђозлуке... упс... умало не рекох англоевропске интеграције ... У то време у Босни је све било врло компликованао, као уосталом и дан-данас... и не можемо из Америка или Беча, замерати Гаврилу што је 1914. имао слободарску идеју, и био спреман за њу и живот да да, код толиких сарајевских ћевапа и баклава, ... додуше још МекДоналдс није био толико популаран на Башчаршији... ко зна би ли Гаврило одолео чарима МекДоналдса... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Koji istorijski izvor potvrdjuje da je atentat organizovan u Beogradu i da je Princip u tim danima primao naredjenje od Apisa? Ta tvrdnja nije dokazana na sudjenju. Izvor zvani "nismo mala deca, mlad abonas je bila pod direktnom direktivom crne ruke" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
badenac Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 На шта циљам? Само отворено кажем истину онако како јесте. Христос нас није учио да славимо убице и терористе. Koliko je razbojnik koji je prepoznao Spasitelja na krstu pobio ljudi?Koliko je zaklao zena i zadavio beba pre nego sto se pokajao na Golgoti i dobio obecanje o Carstvu gospodnjem?Uostalom zar parabola o zabludelom sinu ne dozvoljava i nagorim ubicama ( primer "fra sotone") ,da sa radoscu budu docekani od strane Gospoda i da im sve bude oprosteno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука