JESSY Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 ...да ли сматрате да је то важно за правилан духовни живот ваше породице....? ...који су разлози што то јесте или нисте учинили...? ...да ли сте приметили неку промену након тог чина...? albodasa, YOKA and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Suncan dan Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Nazalost nisam,a voljela bih. Postoji li neka alternativa za to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Postoji li neka alternativa za to? kako mislis , alternativa....? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Suncan dan Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Pa na koji nacin osvestati kucu,jer nisam u prilici da mi dodje svesteno lice u kucu,Sama kadim kucu a ne znam da li je to dovoljno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Нисам нажалост још јер стан ми је нов,али имам у плану и ако Бог да ускоро ћу освештати дом. Инаће кандило ми гори кад су празнике,црвено слово,недељом а и тамјан је неизоставан. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Нисам , нажалост , из многих разлога , а планирам то да урадим. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Tamjanom. Pomislim onda nešto lepo. Preksrtim se. Drugo ne umem. Valjda je i to nešto, ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Pa na koji nacin osvestati kucu,jer nisam u prilici da mi dodje svesteno lice u kucu,Sama kadim kucu a ne znam da li je to dovoljno? samo svestenik moze da osvesta...a dok to ne uspes, korisno je i tvoje kadjenje... Данче* and Suncan dan је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 samo svestenik moze da osvesta...a dok to ne uspes, korisno je i tvoje kadjenje... IzviNte što se ubacujem...znači, dok on to ne uradi, ovo je samo, kao " prva pomoć" domu, Džesi? Jel dobro razabiram? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Лично мислим да својим редовним присуством на литургији,причешћивањем, једним богоугодним животом, наши домови ће бити освештани и без овога класичног које је више традиционалног типа,него ли што има неки дубљи духовни карактер... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 zviNte što se ubacujem...znači, dok on to ne uradi, ovo je samo, kao " prva pomoć" domu, Džesi? Jel dobro razabiram? pa da.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 Лично мислим да својим редовним присуством на литургији,причешћивањем, једним богоугодним животом, наши домови ће бити освештани и без овога класичног које је више традиционалног типа,него ли што има неки дубљи духовни карактер... na neki nacin, da.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 evo jedan zanimljiv tekst... Знамо да свуда по свету има анђела чувара: над сваком земљом, над сваким градом, над сваким селом. Освештавајући стан или кућу, свештеник молитвама призива Светога Духа и изгони зле духове из тога обиталишта. Оно се освештава, посвећује се Богу, и долази под заштиту светог анђела тога града или села. Анђео чува те стамбене просторе под условом да се у њима води исправан, наравствен живот. Сећам се једног случаја. Служио сам у Жарка Јурјевечког рејона Ивановске области. Код нас је у кухињи радила једна жена, Раиса из Алата. Она нам је испричала како јој је муж био пијаница, викао је, галамио. Дошло је до таквих испада, да се са њим у истој кући више није могло живети. Раиса нам прича: "Позвала сам свештеника, па нам је освестао дом. Увече, ето мужа, иде с посла - видим га кроз прозор. Мислим се, хоће ли препознати да је кућа освештана. Гледам, а њега нема и нема. Прође тако и петнаест минута. Гледам, мислим се где ли је. Отворим врата, а он у трему лежи. И није пијан, него трезан! Питам га: 'Па шта ћес ту? Улази у куцу!' А он ми вели: 'Не могу, за мене овде нема места'. 'Ма, улази!' И он на све четири допуза у кућу. Довуче се до стола, скиде радио и стави га на под, укључи га и каже: 'Е, ово ми је утеха, ово је олакшање'. Запрепастила сам се кад сам видела какву моћ има освештање куће. "Пре неки дан ми је једна девојка испричала следеће. Сама је била код куће - мајка и отац су отишли на одмор. Ноћу је нешто ружно сањала и пробудила се. Видела је како поред телевизора пролази неки бели лик ... Спопао је страх и трепет. Није могла да спава, сву ноћ се молила. Обратила ми се са молбом да јој освештам дом. Неколико дана након освештања вратили су се родитељи. Они нису били верни, мајка није била ни крштена. Само што је она закорачила у стан, заустави се на прагу, па вели: "Шта се десило? Ја не могу да препознам наш стан. Шта си са њим учинила?" Девојка јој је све објаснила. Мајка је затим на зиду видела крстиће, па је упозорила: "Не говори оцу, љутиће се".Наравно да демонске силе које живе у човеку осећају да су кућа или стан освештани. Они тамо више не могу да бораве, пече их као огањ. Када кажу да у кући живи кућни дух, то значи да у неосвештаном дому живи злодух. Има и таквих неразумних људи који приликом селидбе у нови стан прво пуштају мачку (пошто се она, бајаги, дружи са духовима, па они зато неће нападати људе), а не иконе или свете књиге. Не освештава дом кропљењем светом водом, већ настоје да умилостиве духа. Нажалост, то се веома често може видети.Недавно су ме замолили да освештам једно обданисте. Тамо има око 400 деце. Освештане су све просторије, а од једне никако нису могли да нађу кључ. И шта се испоставило? Да су баш у тој просторији одржавали списритистичке сеансе ... Тако је та соба и остала неосвештана. izvor ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 202 user(s) are reading this topic ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 pa da.... Aha. Dobro, onda. Hvala na odgovoru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука