RYLAH Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 dobro u pravu si to za pravnu državu i za moguće slobode ljudi, to se slažem sa tobom, ali isto tako treba i u suprotnom smjeru da stvari funkcionišu, vidiš ovdje toplana trpi troškove, nije ni to u redu... ja ne gledam stvari sa aspekta prava, ja sam se u pravo davno razočarao jer ima dosta rupa u sebi, nemoj me pogrešno shvatiti da sam sad neki koji bi zastupao anarhiju, ne , neka prava , mora da bude jer bi se pojeli između sebe da nije tako, ali ipak vrhovna stvar mi nikada nije pravo nego neko poštenje i neka pravda kao moji ideali, zato ja na ovo ne gledam sa aspekta prava kao ti jer me i ne zanima, ja samo vidim ovdje da je žrtva toplana al ii komšije od tih ljudi koji parazitiraju, ja lično kad bi se pitao izveo bi istragu opo ovom pitanju, da utvrdimo jesu li se grijali i sa čime, ako se utvrdi parazitiranje e onda plaćaj troskove i grijanja i istrage i suda ili na robiju pa idući puta kad se odlučiš mudrovati malo bolje porazmisli, tako bi ja uradio... nije dovoljno samo propisima stitit građane od zloupotreba, treba gajiti drustvo koje nije sklono zloupotrebama, primjere takvih drustava imamo, znači može se, samo da to bude program sistema, ja bi volio da bude, komunisti su dosta toga radili, na žalost dosta toga negativnog ,ali bilo je i dobrih stvari,a sada je atmosfera takva da država gleda kako da se ogrebe o narod a narod o državu i drugi narod, to nas nikuda ne vodi nego u još dublju rupu, nikakvi propisi nas neće spasiti Мислим да је прича пренадувана, малопре смо то гледали, фазон је да топлане, због тога како су се до сада понашале, губе много пара, не могу да наплате застарела потраживања јер су лоше радили и били су аљкави и неодговорни према својим потраживањима и сада покушавају да на овај начин опљачкају људе који више неће да се греју и све су поштено платили. Капирам да, када би се спровело неко истраживање, утврдило би се да су ови ефекти далеко далеко мањи него што ови покушавају да предтсаве, исто као што је скоро било и са рачунима за струју. Ако хоћеш грађанско друштво, где ће сви да поштују своје обавезе, онда људи морају да штите своја права, не може се очекивати да ће други да штити наша права. ЗАто на оваквим случајевима, где неко очигледно покушава да те опљачка, удариш црту. Јер грејање траје три месеца у топлијим годинама, а он би вероватно и да ти ову "таксу" наплаћује целе године и онда да те доживотно веже за себе. Немој погрешно да ме схватиш, против сам било какве злоупотребе, али мислим да се овде уопште не ради о томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 E a šta fali tome da se grejanje plaća u odnosu na to koliko dana greju, da postoji tarifa za svak idan i koliko greju toliko platiš. Kad si već pomenuo ovo plaćanje preko cele godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Као дете и младић често сам се питао због чега постоје толики прописи и закони када се неке ствари саме по себи подразумевају. Рецимо није ми јасно, у овом случају, зашто би некоме уопште требало објашњавати зашто мора у згради у којој не живи сам, да се придржава општеприхваћеног начина живота у згради, у које спада и грејање (по мени је то потпуно нормално). После оваквих тема и коментара видим да би поред закона и прописа у свакој згради требало да уведемо и по једног жандара, јер појединцима је изгледа лакше нешто утерати у .... него у главу. kordun је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Као дете и младић често сам се питао због чега постоје толики прописи и закони када се неке ствари саме по себи подразумевају. Рецимо није ми јасно, у овом случају, зашто би некоме уопште требало објашњавати зашто мора у згради у којој не живи сам, да се придржава општеприхваћеног начина живота у згради, у које спада и грејање (по мени је то потпуно нормално). После оваквих тема и коментара видим да би поред закона и прописа у свакој згради требало да уведемо и по једног жандара, јер појединцима је изгледа лакше нешто утерати у .... него у главу. E sad još da mi objasniš, na osnovu čega bi ti naterao i pimorao nekoga da plaća uslugu za koju se nije obaveza i koju ne želi da ima uopšte. A tek da plaća uslugu, koju ustvari nema, jer tamo neka kompanija posluje sa gubitkom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 E sad još da mi objasniš, na osnovu čega bi ti naterao i pimorao nekoga da plaća uslugu za koju se nije obaveza i koju ne želi da ima uopšte. A tek da plaća uslugu, koju ustvari nema, jer tamo neka kompanija posluje sa gubitkom. Istom logikom kojom ja moram da placam smece a ne bacam ga ovde gde ga placam .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Лепо сам рекао, за разумне је разум довољан, за остале закон и сила. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 U ovakvim slučajevima stranka može da tuži toplanu zbog uznemiravanja poseda i da traži odštetu zato što mu protivpravno greju prostor koji on ne želi da greje. Jasno i tu nema dileme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Лепо сам рекао, за разумне је разум довољан, за остале закон и сила. А предпостављам да би ти био тај који одлучује ко је разуман а ко није. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 А предпостављам да би ти био тај који одлучује ко је разуман а ко није. Лоше предпостављаш. И разумни и неразумни (који би у животу хтели само о себи да мисле, а за друге баш их брига) сами себе објављују. Први испуњавају своју друштвену обавезу и без закона, а за друге је потрбан закон а често пута и санкције. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 А шта је то "друштвена обавеза" по теби? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 А шта је то "друштвена обавеза" по теби? Ono što drug Tito kaže da je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Ма капирам тај фазон, зато сам и питао. Сви вазда причају о неким појмовима који лепо и племенито звуче, али су стално у ваздуху. Зато је битно дефинисати о чему причамо, ал још ми не одговори човек. Дакле, @@ПиП, Шта је то друштвена обавеза и одакле она долази? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Ма капирам тај фазон, зато сам и питао. Сви вазда причају о неким појмовима који лепо и племенито звуче, али су стално у ваздуху. Зато је битно дефинисати о чему причамо, ал још ми не одговори човек. Дакле, @@ПиП, Шта је то друштвена обавеза и одакле она долази? Твоја права се завршавају тамо, где тиме угрожаваш права другога у овом случају колектива, друштва. Ево, као папагај да поновим: У конкретној ситуацији само пресељење у кућу решава две муке. И твоју са собом и колектива са тобом. И уопште није битно да ли се недоказаним појединцима то допада или не. И не знам зашто више покушавате да браните неодбрањиво? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Твоја права се завршавају тамо, где тиме угрожаваш права другога у овом случају колектива, друштва. Ево, као папагај да поновим: У конкретној ситуацији само пресељење у кућу решава две муке. И твоју са собом и колектива са тобом. И уопште није битно да ли се недоказаним појединцима то допада или не. И не знам зашто више покушавате да браните неодбрањиво? Чекај мало, далеко од тога да је неодбрањиво. Такође, морам констатовати да ми ниси одговорио на јасно постављено питање, само си избацио максиму о појединачним правима која се не односи на моје питање (шта је то "друштвена обавеза"). Прво, у тој конкретној ситуацији, ко си ти или било ко други попут тебе, да мене истерујеш из стана који сам платио? Одакле ти право? Ако ти имаш проблем са комшијом, што се ти не би преселио у кућу? Рачунао си ваљда на то да у згради живи више људи и да једни друге морају макар да трпе, јел тако? Друго, читај мало уназад, утврдили смо јасно да комшије не трпе апсолутно ништа због тога што се он искључио са даљинског грејања. НЕ трпи чак ни топлана. Треће, ајд мало да видимо шта то жуља топлану (пре него што иселимо човека, јелде). Значи, топлана је правила уговор са предузимачем када се зграда градила. Уговор о прикључењу на даљинско грејање. Касније, топлана је правила уговор са сваким појединцем који се код њих води као корисник те услуге коју топлана пружа, што ће рећи да постоји уговорни однос који представља права и обавезе. Е сад, у тој ситуацији, како то да комшијама не смета када им, рецимо, топлана искључи кошију са система због дуговања, што је прилично реална и честа појава? Даље, зашто би неко престао да се греје само зато што се више не греје системом даљинског грејања? Јел су они то видовити, па рачунају да ће човек да пусти да му се деца смрзну чим престане да буде корисник топлане? Онда, ко је крив топлани што је правила уговоре у којима није размишљала о будућности и могућности да ће неко некада пожелети да се искључи са система даљинског грејања? И како мој проблем са топланом уопште тангира тебе као мог комшију, ко је тебе овластио да се мешаш у проблем који ја имам са топланом или да ми нудиш пресељење? И на крају, ниси ми конкретно одговорио, па ћу поново да те питам: шта је то "друштвена обавеза"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Друго, читај мало уназад, утврдили смо јасно да комшије не трпе апсолутно ништа због тога што се он искључио са даљинског грејања. НЕ трпи чак ни топлана. На који начин си, или сте, утврдили? Е сад, у тој ситуацији, како то да комшијама не смета када им, рецимо, топлана искључи кошију са система због дуговања, што је прилично реална и честа појава? Ко каже да им не смета? Даље, зашто би неко престао да се греје само зато што се више не греје системом даљинског грејања? Јел су они то видовити, па рачунају да ће човек да пусти да му се деца смрзну чим престане да буде корисник топлане? Је си ли ти видовит па знаш да ће грејати? Шта је са гомилом станова које су појединци куповали са намером рентирања док је у мом граду била гужва због шверца? Сада има доста таквих станова празно. (ето само један пример а о самцима, разним муљавцима итд да и не говорим) И на крају, ниси ми конкретно одговорио, па ћу поново да те питам: шта је то "друштвена обавеза"? Ово задње најлакше се објашњава "ћебовањем". Претпостављам да си био у војсци па знаш о чему говорим. Не дај Боже да си ми комшија, видим да би ја добровољно мењао стан. Закачио си се са "избркану" папирологију, пропусте и немар разноразних локалних управа и топлана, али никако не желиш да признаш да у згради ниси сам него си члан колектива. Изађи са својим предлозима пред било коју скупштину станара, па ћеш у великој већини видети колико си т.ј. ниси у праву. Схвати да ти немаш проблем ни са локалном самоуправом ни са топланом већ са већином станара који ће увек подржати одлуку да нема појединачног искључивања са градског грејања. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука