Jump to content

Порука политичарима!

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

On 12. 2. 2014. at 10:48, Зосима рече

Е хвала Богу,па деца Италије не морају да брину,јер им Билбија плаћа порез...

Ево ти са мог платног листића подаци о плаћању...

porez.jpg

Готово да издвајање за пензионо од мене и фирме покрива пензију моје кеве ,која има 150 евра...

Ово кинта за здравство,па могао бих ладно да се лечим у клиници анлаве,и то да ме дочекају са кафом и пићем и да ми се све време смешкају...

Овај порез на примања  немам појма коме иде,вероватно на предизборну кампању...

Дакле цирка 30 000 дин, одвајм за нешто,где се не зна где иде...

A ko inace da placa tih 150 evra za penziju tvoje mame?

Za kintu koju dajes za zdravstvo, a koja nije skoro pa ni vredna pomena tesko da mozes da ocekujes

besplatno lecenje za sebe, svoju decu, u krajnjjoj liniji i za tvoju mamu.

Porez na primanja, a koji , kako videh iz tvog obracuna je jako nizak ide u izgradnju puteva, ide za plate

lekara, bolnice, lekove, skole, univerzitete, ali ide  i za recimo policiju koja kako tako tvoj zivot

i zivot tvoje dece ipak cini nekako sigurnijim.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 11:52, feeble рече

Ne znam kako ode ova tema na poreze :) ali poreze svakako treba placati. Samo bi trebalo da se smanje, jer mislim da se sad placa 64% na platu sto je mnogo. I privatnicima koji krecu, mozda dati neki grejs period kad pocinju posao (ovo sam cuo od Dveri) pa  nakon godinu dana ako opstanu onda da pocnu placati.

U obracunu kod Zosime samo je 10% na platu sto ja smatram strasno niskom stopom. Skoro pa kao u Monaku :D

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 12:08, Justina рече

U obracunu kod Zosime samo je 10% na platu sto ja smatram strasno niskom stopom. Skoro pa kao u Monaku :D

Dobro, kad se kaze porez mislis se na sve namete. Tu dodje i penziono, zdravstveno, osiguranje za slucaj nezaposlenosti. I mislim da je je neko rekao da se sabere sve na preko 60%.

Подели на овим сајтовима

Теорија је једно. Идеално је како је Барон рекао.

Пракса је нешто друго. Нажалост, прилике су толико несређене да не плаћамо порез већ рекет.

Када се промени систем у Србији и врати српско поштовање устројства тиме што ће закон и државни апарат бити вредан поштовања, биће све различито.

Немају срби грешку у ментлитету да су лопови. То је једна ружна и нетачна парола коју су нам потурили.Србин у уређеној држави поштује законе и плаћа порез.

Овде, у Србији, спроводи се кажњење сваког ко уредно пријављује порез и плаћа рачуне. А остављају на миру они који то не раде. И то није одговорност народа, већ државе којој одговара да  сви грађани буду криминализовани. При том се већина бори за голи опстанак, средње класе одавно нема.

Тешко је схватити колика глад влада србијом јер наизглед је све како треба, још се чува нако достојанство...а има и расипања мањине која је профитира од нереалне расподеле.

Подели на овим сајтовима

Ови су најгори од свих и немају нимало блама. Њима бих поручио штошта ружно !@#@#$%^&$%&^. Прво су били као Влашка партија, а сад ово

Stranka "Nijedan od ponuđenih odgovora" kandidature prikuplja preko oglasa

Цитат

Beograd - Stranka Nijedan od ponuđenih odgovora raspisala je konkurs za odbornike u Skupštini Beograda, kao i za narodne poslanike u republičkom parlamentu, a do sada se prijavilo oko 700 kandidata, rekao je danas predsednik te stranke Nikola Tulimirović.

Konkurs je objavljen krajem januara na sajtu www.lakodoposla.com a predsednik stranke Nikola Tulimirović zadovoljan je brojem kandidata koji se prijavljuju.
Prema njegovim rečima, paralelno sa prijavama za "poslanički i odbornički posao" teče i prikupljanje potpisa podrške za listu.
Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 12:04, Justina рече
A ko inace da placa tih 150 evra za penziju tvoje mame?

Зашто би ико плаћао за њену пензију . Ваљда је за то уплаћивала 30 година, да би јој тим новцем исплаћивали пензију када остари .Ако то није довољно, онда не знам шта је . А Зосима би требало да има избор дали жели или не жели да уплаћује пензију за себе.

Подели на овим сајтовима

Да, овде се на пензију гледа као на милостињу од државе, а то је новац који су ти људи уплаћивали цео свој радни век...да су остављали у неку сигурну банку и орочили имали би много више него што им сада држава, која је потрошила ненаменски пензионе фондове сад удељује...заиста у висини милистиње...

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 13:28, -Владимир- рече

Зашто би ико плаћао за њену пензију . Ваљда је за то уплаћивала 30 година, да би јој тим новцем исплаћивали пензију када остари .Ако то није довољно, онда не знам шта је . А Зосима би требало да има избор дали жели или не жели да уплаћује пензију за себе.

U celoj Evropi ( sa malim izuzecima) zdarvstvo i penzioni sistem bazira se na sistemu solidarnosti, a to bi znacilo da danasnji radnici uplacuju

za penzionere, a sutra ce njihova deca ( ili tvoja) da uplacuju za njega ( tebe).

Medjutim u Srbiji je sve puklo pa tako imamo citavu vosjku od stotine hiljada nekih invalidskih penzionera

koji su vec sa cetrdeset otisli u penziju, hiljade i hiljade oficira JNA koji su bili suvisni i sve je to na grbaci

sve manje i manje zaposlenih u privredi.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 13:45, Justina рече

U celoj Evropi ( sa malim izuzecima) zdarvstvo i penzioni sistem bazira se na sistemu solidarnosti, a to bi znacilo da danasnji radnici uplacuju

za penzionere, a sutra ce njihova deca ( ili tvoja) da uplacuju za njega ( tebe).

Medjutim u Srbiji je sve puklo pa tako imamo citavu vosjku od stotine hiljada nekih invalidskih penzionera

koji su vec sa cetrdeset otisli u penziju, hiljade i hiljade oficira JNA koji su bili suvisni i sve je to na grbaci

sve manje i manje zaposlenih u privredi.

misliš oficiri i ratni vojni invalidi su krivi ?

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 13:49, kordun рече

misliš oficiri i ratni vojni invalidi su krivi ?

Invalidske penzije ponajmanje imaju veze sa nekim stvarnim invalidima, ali svako od vas dobro zna da je tako.

Mosh misliti, ratni voijni invalidi. Pa koliko ima njih? I ko se uopste i brine o njima?Ti nesrecnici za Srbiju

uopste i ne postoje.

Za vreme Miloseviceve vladavine je i Kurta i Murta odlazio u ove penzije ( ja sam ih slucajno nazvala invalidskim jer

mi je tako najjednostavnije) sa 40 i 45 godina zivota, a onda je i nastavljeno sa oficirma , i policijom, ali i raznim

drugim drzavnim cinovnicima. Pa od kud u Srbiji 1,7 miliona penzionera? Ne zivimo mi 120 godina u proseku.

Krivi su politicari od MIlosevica na ovamo jer nema radnih mesta, privreda je unistena, a ovi sto primaju pare iz budzeta

ne doprinose nista ni u zdravstveni ni penzioni fond.

Kriv je i taj besmsilen raspon od 1:10, normalno bi bilo da najmanja bude 20.000 , a najveca u vrh glave 60.000

mada je i to mnogo jer je plata profesora u gimnaziji 55.000. dinara.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 13:45, Justina рече
koji su vec sa cetrdeset otisli u penziju, hiljade i hiljade oficira JNA koji su bili suvisni i sve je to na grbaci sve manje i manje zaposlenih u privredi.

Е видиш, мене си "прозвала" овде :)

Ко је направио те пензионере? И није са 40, него са 35. У тренутку када сам ја отишао у пензију, по сили Закона који је "изгурао" бивши министар војни Шутановац Зет Мрчајевачког Славуја Драган, ја сам имао словом и бројем 35 година живота и 26 година пензијског стажа... И наравно да нисам хтео да идем у пензију, али сам по сили тог Закона натеран, као и те хиљаде које помињеш... Да ли сам ја крив за такво што и моји исписници? 

накнадно додато

И да, нисам био инвалид и да не буде да браним СМ, далеко било, то је све почело од средине прве деценије 21. столећа. Мислим на нерезонско пензионисање. Толико о томе....

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 13:55, Justina рече

Invalidske penzije ponajmanje imaju veze sa nekim stvarnim invalidima, ali svako od vas dobro zna da je tako.

Mosh misliti, ratni voijni invalidi. Pa koliko ima njih? I ko se uopste i brine o njima?Ti nesrecnici za Srbiju

uopste i ne postoje.

Za vreme Miloseviceve vladavine je i Kurta i Murta odlazio u ove penzije ( ja sam ih slucajno nazvala invalidskim jer

mi je tako najjednostavnije) sa 40 i 45 godina zivota, a onda je i nastavljeno sa oficirma , i policijom, ali i raznim

drugim drzavnim cinovnicima. Pa od kud u Srbiji 1,7 miliona penzionera? Ne zivimo mi 120 godina u proseku.

Krivi su politicari od MIlosevica na ovamo jer nema radnih mesta, privreda je unistena, a ovi sto primaju pare iz budzeta

ne doprinose nista ni u zdravstveni ni penzioni fond.

Kriv je i taj besmsilen raspon od 1:10, normalno bi bilo da najmanja bude 20.000 , a najveca u vrh glave 60.000

mada je i to mnogo jer je plata profesora u gimnaziji 55.000. dinara.

или су то људи који су намирисали да ће мафија да уништи све фирме у земљи и буквално побегоше у пензију...

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2014. at 13:55, Justina рече
Pa od kud u Srbiji 1,7 miliona penzionera? Ne zivimo mi 120 godina u proseku.

zapad nam je uveo sankcije, to je u korijenu unišštilo našu industriju, prvo je trenutno onesposobilo, istekli resusrsi i materijalni i ljudski, na kraju su dokrajčili bombama neke vodeće industrijske komplekse, i dok je sve to prošlo mi smo u minusu jedno 50 godina, odlično nam je danas šta smo kao narod prošli, jedino smo mnogo se zadužili,al da li je prošlo sve to ? bebe se nisu rađale, tek sad će to da se osjeti još jače, još će manja razlika biti između broja zaposlenih i broja penzionera i još gora situacija, biće dobro ako se radna snaga ne bude morala uvoziti iz tadžikistana,a ja mislim da oće i to kroz 10-15 godina....skupo nas je izašla ova metamorfoza u zapadnjački pogodne balkance...

Подели на овим сајтовима

Politika je u Srbiji način života.

Među najuticajnijim političarima u zemlji su ljudi koji nikada nisu zaradili jedan dinar pre bavljenja politikom, prvi posao im je bio u skupštinskim klupama: platica odma' par 'iljada evra, beneficije, džipovi...

Političari po stranačkoj podobnosti upravljaju svim javnim preduzećima, obrazovnim institucijama, sportskim klubovima...

Mladi i ljudi generalno se masovno učlanjuju u stranke samo da bi dobili bilo kakav posao ili zaposlili nekog svog; za mnoge je to jedini način.

Politika je kod nas kancer koji sve izjeda i koga ekonomija zanima samo da bi sebe održavao u životu. Dok se to ne promeni, može da nam bude samo gore.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...